Forum towarzyskie »

Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

JARA, Każdy ma swoją opinię na ten temat i powinnaś to uszanować. Kurdę, czy nie mozesz sie zdobyć na to y zdjecia w LINKACH wklejać? Dziękuję za obrzydzenie śniadania :/
Mnie się one nie podobają, ale nie przeszkadza, że tu są.

Ale z drugiej strony przecież nikomu nie zaszkodzi osobny wątek na to, no albo właśnie - linki. Czy to normalne czy nie - widać kilka osób prosi żeby nie wklejać zdjęć, to nie jest żaden problem przecież, nie róbmy z tego kolejnej kłótni...

peace  :jogin:
Mnie to nie brzydzi, za to rozumiem, że kogoś może. I również jestem zdania, że te bardziej "brzydzące" rzeczy powinno się wrzucać w linki.
Chciałam zaglądać do tematu o pająkach, by chociażby dowiedzieć się jak się ich pozbywać 😁 Poprosiłam grzecznie o wrzucanie zdjęć w linki, bo te paskudy mnie obrzydzają i moja prośba została spełniona.
Tak więc nie widzę w czym problem tutaj 😉
niezła ta laska.

"jak ci sie nie podoba to nie wchodź" 🙂 zgadza się.

to jest forum o koniach, z działem towarzyskim i wątkiem takim jak ten. mnie też nie wszystkie tematy interesuja wiec w nie nie wchodze. jesli pojawiaja sie tam wpisy ktore mi się nie podobaja to juz moj problem i po prostu przewijam- np twoje daniela foty w wątku o zdjęciach 😉

wnoszę i z tą sprawą udaję się do moderatorek by w tytule dodać "itp" w którym zawra się inne modywikacje, takie jak zmiany plastyczne, wkładki podskorne, skary, i co kto wymysli, a także ciekawa biżuteria i to co już tutaj sie pojawiło. również o wpis w pierwszym poście informujący że osoby wrażliwe wchodzą na własnę odpowiedzialność.
k**rna- po co marudzicie jak wcale tu klikac nie musicie. sa na prawde rzeczy na tym forum ktorych ja tez ogladac nie chce i nie robie problemu.

inna sprawa to prawa autorskie i fakt ze nie nasza wlasnosc faktycznie warto wrzucac w linkach. nie mniej wiem ze taka praktyka wcale nie jest popularna, więc właczanie tego argumentu w dyskusji wydaje mi się hipokryzją.
A może poprosić o założenie oddzielnego wątku? Właśnie bardziej "hardcorowego" ze skarami, i innymi rzeczami, które są hmm... inne? Nie zadowolimy każdego 🙄
ręce mi opadają. na prawdę, ludzie są wrogami najprostrzych rozwiązań- po kiego tworzyć oddzielny wątek.
chesz to sobie załóż mniej hardcorowy i tam wstawiaj sobie co chcesz.
nam, stałym bywalcom ten pasuje.
No tak, najłatwiej napisać, "jak ci się nie podoba to wypad" 🤔wirek:
To teraz wyobraźcie sobie, że zostaną tu 3 osoby, które skaryfikacja fascynuje i będziecie tu sobie w swoim gronie dyskutować, rewelacja 😵
Dlaczego tak wam przeszkadza propozycja stworzenia osobnego wątku dla skar i innych modyfikacji ciała?? To chyba tylko zwykła przekora 🙄
Moim zdaniem temat tatuaży i piercingu jest na tyle obszerny, że nie trzeba do niego dokładać innych. Dla zwolenników tych bardziej radykalnych ingerencji we własne ciało mógłby być wątek, gdzie "marudy" nie będą zaglądać i truć, a przecież nikt z obecnego tu towarzystwa nie będzie musiał wybierać, wchodzić tu czy tam, można udzielać się w obu wątkach.
Póki co my (Ci którzy nie lubią patrzeć np. na skaryfikację) nie mamy wyboru (poza nieodwiedzaniem tego wątku 🤔wirek: ), czy to według was jest fair??

Nie twierdzę, że skary są dla nienormalnych, nie potępiam tego w żaden sposób, ale patrzeć nie lubię, podobnie jak na agrafki w ciele i inne tego typu sprawy.

JARA
Porównanie skar i różowych czapraków - genialne 🤔
Równie dobrze mogłabyś napisać, że nie podobają Ci się zdjęcia gniadych koni, że nie masz ochoty na nie patrzeć, ale są w wielu wątkach 😵

Nie kumam dlaczego robicie problem, padła grzeczna prośba, żeby wstawiać fotki w linkach, bo nie są przyjemne. Czy to na prawdę taki problem skopiować adres obrazka i wkleić go tu?

cieciorka
"Nam" czyli komu?? 🤔
Dla mnie skary to jak tatuaze tylko inaczej wykonywane,ale sprowadza sie do tego samego...zeby miec wzorki na ciele.
Dla Ciebie tak, a dla innych nie.

Dla mnie też nie ma problemu, ale szanuję zdanie innych. Zwłaszcza, że tak niewiele potrzeba. Nie wiem skąd ta zapalczywość  🤔wirek:
ja tu często zaglądam(choć nie piszę), nie obrzydzaja mnie skary, ale rzeczywiście, moznaby było wrzucać foty w linkach. tak było chyba w tym wątku o phptoblogach i nk. z drugiej strony zastanawia mnie po co ludzie konsumując śniadanie wchodzą na wątki pt.t piercingi  i tatuaże??!! dajcie spokój....  🤔wirek:
skaryfikacja ma swoja baaardzo dłuuugą historie, nie jest to wymysł wspólczesy i nie uważam by osoby skaryfikujace się były nienormalne. ichna skóra i interes
dziewczyny, ale to wy macie problem, wiec go rozwiążcie: jak macie potrzebe, to sobie załóżcie odzielny wątek. to chyba nie na miejscu wyganiać z ogolnego wątku osoby ktorym on pasuje, dlatego ze am się cos nie podoba.
skoro jestescie natyle błyskotliwe i skłonne do kompromisów ze wpadłyscie na ten pomysł to go zrealizujcie i załóżcie wątek "bez obrzydliwości"
Pauli, jak inaczej napisać? przecież nikt tu nikogo nie trzyma. porównanie bardzo trafne. nie chcesz czegoś oglądać/ czytac pewnych wpisów to przewijasz. może z twojego punkto widzenia nie mozna zywic tak duzej awersji do koni gniadych, a można. ja np nie dzierze arabow. gdy ktorys pojawia się na forum, po prostu przewijam.
nie jestem fanką skar, nie najzupełniej mi one tu nie przeszkadzają.
mnie np obrzydza kolczyk w jezyku, ale nie wyganiam cie w zwiazku z tym z tematu, choc gdybys wstawila zdjecie przewinalabym w dół.
mowiac nas mialam na mysli osoby regularnie się wypowiadające. tak wiem, ze ty rowniez tu zagladasz, ale chyba jestes jedyna poki co ktorej nie pasuja wstawianie skar- nie mowie ze jedyna ktorej sie one nie podobaja, bo to co innego.
nie w spominam to danieli ktora widze tu pierwszy raz, choc moge sie myslic i ktorej zazwczyaj nic nie pasuje i chciałaby tu wsprawic swoje zdjecie w kwiatach lub jesiennych lisciach i zapytac czy kwiaz w lilii z motylem bedzie pasował na jej łopatce lub osob ktore dodadza jeden post na piec stron. sorry, ale tych osob jest faktycznie wiecej ale do watku nic nie wnosza. wcale by mi nie przeszkadzało, bgyby została tylko edytka, bo poki co wydaje mi się ze odnosnie tego typu ozdób mam najbardziej spójny gust.
Super Cieciorka, zróbcie z tego kącik wzajemnej adoracji, a my przeniesiemy się do innego, bo nic do dyskusji nie wnosimy 🏇 Słyszycie dziewczyny? Wypad z baru 🏇
musze to napisac ale dla mnie zachowanie jary jest żałosne i widać, ze do komrpomisow sklonna nie jest.
Czy ktokolwiek wstawial tutaj zdjecie amputowanej nogi czy czlowieka z penisem zamiast ucha?
Nie wydaje mi sie.

Ja mam prosbe odnosnie tego by zalozyc osobny watek pt "skaryfikacje, modyfikacje ciala- amputacje i inne oblesne rzeczy". I jesli ktos jest sado, niech tam wchodzi i sie podnieca bliznami na ciele. Proszę bardzo. Ale nie zmuszajcie do tego innych!!

I nie widze sensu w tym by w watku "piercing, tatuaze" zostaly tylko dwie osoby pt. cieciorka i Edytka- pogadajcie sobie na gg o skarach albo wysylajcie maile badz ogladajcie skary w necie i dyskutujcie o nich na skype jesli to taki ciekawy temat.

............
Bo to polska tolerancja wlasnie
Skoro w necie tak jest to co  sie dziwic ze idac ulica i slysze komenty pod tytulem 'wstydzilabys sie'
teraz sie nie dziwie i juz wcale nie jest mi przykro 😂 👍
nie ma to jak bezsensowne porownywanie. Sama mam i kolczyk i tatuaz ale na skarę nigdy bym sie nie zdecydowala.
A poza tym- ludzie moga robic sobie z cialem co chca bylebym ja nie musiala tego ogladac :] Jak juz cos takiego zauwaze u kogos to sie nie przygladam i nie komentuję.
Kurde, nienawidzę arabów, ale nie krzyczę na ludzi, że mają nie wrzucać ich zdjęć, no proszę was...
Wielu osobom przeszkadzaloby, gdyby te zdjęcia byly w linkach, wiecie ile trzeba się z tym bawić, jeżeli ma się wolny net?!
Nie podoba się - przewińcie. Takie to trudne?
Seksta, nie przesadzasz przypadkiem? Dla mnie Twoje "rusioffe czapraczki" są obleśne.
Więc jak z końskiej rewii mody zrobicie osobny wątek na obleśne różowe czapraki albo będziecie je wrzucać w linkach (każdy odcień różowego się liczy!) a z calego forum znikną zdjęcia arabów (no chyba, że to będą zdjęcia w odpowiednim wątku typu obleśne araby) to obiecuję dokonać wszelkich starać, by z tego wątku zniknęly skary.
Seksta, hurra i nie musisz tego oglądac!! 😅

Strucelka, lubię gdy ludzie znają swoje miejsce  😁
cieciorka, okres masz?  😁
Możemy się stąd wynieść, jest tylko jeden problem, jeśli stworzę osobny wątek o kolczykach i tatuażu to będzie on najzwyklejszym dublem, który zostanie zamknięty, nawet mimo dopisku "bez skaryfikacji".

Moim zdaniem można się dogadać i wrzucać wszystkie fotki w linkach, żebyś np. Ty jako przeciwniczka kolczyka w języku nie musiała się czuć źle w tym wątku. Nie sprawiło by mi to żadnego problemu, więc oczekiwałabym tego samego od innych, to byłby chyba sprawiedliwy kompromis.

Jeśli chodzi o te nieszczęsne porównania, wydaje mi się że są zbyt radykalne. Równie dobrze można porównać te araby, różowe czapraczki, czy gniade konie do zdjęć ofiar wypadków samochodowych... Dla mnie równie absurdalne co zestawienie skary i różowego (czy jakiegokolwiek innego koloru) czapraka. Może jest ktoś kto się tym fascynuje, ale czy chciałybyśmy oglądać to na forum??
Powiem tak, są rzeczy, które drażnią ale są powszechnie akceptowane (tolerowane), nie kłują w oczy, inne są zupełnie nie do przyjęcia przez szarego człowieka. Jeszcze trochę i dojdzie do tego, że pojawi się tu ktoś kogo fascynuje obcinanie rąk jako modyfikacja ciała, czy wtedy też będzie ok?
Podany przeze mnie przykład jest oczywiście mocno naciągnięty, ale chciałabym żeby wszyscy zrozumieli co mam na myśli.

Ja szanuję gusta forumowiczów, dlaczego więc inni nie mogą choć po części uszanować moich?

Tak sobie czytam i mam wrażenie, że w ogóle się nie rozumiemy 😵
Dobra, powiem za siebie NIE PIĘTNUJĘ żadnych modyfikacji ciała, niech każdy sobie robi to na co ma ochotę, ale nie musi narzucać tego innym.
Z linkami na prawdę jest taki problem? Powiedzcie mi o tym coś więcej bo nie kumam 🙄
Ja też jestem za wrzucaniem skar w linkach i innych modyfikacji,mysle,ze wtedy wszyscy beda zadwoleni.Osoby ktorym sie takie ozdoby podobaja beda mogly je dalej ogladac tyle,ze beda miec foty w linkach-otwarcie linku chyba nie jest jakims wielkim problemem?Natomiast osoby,ktory nie maja ochoty na to patrzec nie beda musialy.
Moze by tak do moderatorek forum zglosic sie z tym problemem?
wiecie ile trzeba się z tym bawić, jeżeli ma się wolny net?!

Seksta, nie przesadzasz przypadkiem? Dla mnie Twoje "rusioffe czapraczki" są obleśne.

In. uuu masz problem z wolnym internetem? W takim razie to Twoj problem. " jak Ci sie cos nie podoba to nie ogladaj/korzystaj/klikaj"
Poza tym nie wydaje mi sie zebym kiedykolwiek pisala ze odpowiadaja mi "rusioffe czapraczki" hahahhahahah. Ale moze mam rozdwojenie jazni.

cieciorka otoz nie musze ale tak sie sklada, ze lubie ten watek bo gdyby tak nie bylo- nie zakladalabym go. Rownie dobrze mozemy zaglosowac, proste.
cieciorka -  Zdobądź się chociaż na poprawną pisownię bo Twój post to jeden wielki bełkot z masa literówek przez który aż ciężko się przebić. A Twoje ciągłe czepianie sie moich zdjęć (choć pojawiają sie bardzo rzadko) i wplątywanie to w każdą swoją wypowiedź w tym wątku jest dośc zabawne. Idź gdzie indziej wyrażać swoją niezwyklą antypatię wobec mojej osoby chociaż nie wiem jaki to ma sens. W wątku owszem się nie wypowiadam ale to chyba nie oznacza, że nie mam prawa go czytac i wyrazić swojej opinii? Jara wstawia tu również  bardzo ładne, artystyczne tatuaże i lubię sobie na nie popatrzeć i wbrew pozorom czesto tu zaglądam 😉

To aż przykre, że taki problem wam sprawia zastapienie zdjęć linkami.
Żadna nowość, że bardziej ostre i drastyczne fotki na jakimkolwiek forum ludzie wstawiaja w linkach. - dokłądnie tak jak pisze Pauli
Co więcej spotkałam się z miejscami gdzie tak właśnie nakazywała "kultutra internetowa".
incognito
Link do dyskusji jest już w "służbowej skrzynce" teraz czekamy na reakcję, choć przy braku współpracy nie spodziewam się rewelacji 🙄

In. uuu masz problem z wolnym internetem? W takim razie to Twoj problem. " jak Ci sie cos nie podoba to nie ogladaj/korzystaj/klikaj"

No i właśnie, można by tak w nieskończoność aż zostaną tu dwie (bo jedna sama ze sobą nie podyskutuje) najbardziej wytrwałe i niewzruszone osoby...
Seksta, i nawzajem. Nie podoba się, to po co oglądasz? Nikt cię nie zmusza.
imo, nie ma problemu z wrzucaniem zdjec jako linki. ale znajac siebie, nigdy bym takich linkow nie otworzyla  😡

tutaj chyba bardziej chodzi o to, ze wątek z założenia jest o body-mod, w zwiazku z czym pojawia sie pytanie dlaczego można wrzucać zdjęcia 'kolczyka w pempushku', a misternie wykonanej skary juz nie. niby dlaczego jedno jest lepsze od drugiego, mimo że to dokładnie ta sama dziedzina!
i po prostu nie widze potrzeby tworzenia nowego wątku o skarach, erotic mod czy heavy mod.

jedyne co uważam, że TRZEBA wrzucać w wątkach to skary/tatuaże/piercing miejsc intymnych, bo wiadomo, nie kazdy na forum ma te 18 lat.

PS. zawsze można zignorować mnie czy Jare i zdjęcia przestaną się wyświetlać  😀iabeł: 😁

PS 2. dziewczyny, na listośc boską, przestańcie zatruwać tak przyjemny wątek. całą dyskusję przeczytałam z grymasem na twarzy i wielkim niesmakiem.

Odbiegając od tematu...

To już tak dawno nie miałam styczności z piercingiem, że zapomniałam, jak się nazywają poszczególne kolczyki a nawet przekłucia, jakie miałam 😉

Naszła mnie ochota ostatnio na jakiś kolejny fajny kolczyk, ale zupełnie nie mam pomysłu, co będzie w miarę do mnie pasowało. Coś delikatnego, nie chcę wyglądać na obwieszoną żelastwem 😉
Zastanawiałam się bardzo intensywnie nad kolczykiem w pępku, bo chciałabym [pępek] trochę zasłonić, a że tłuszczu na brzuchu nie mam, to może nie będzie wyglądał "wsiursko". Cały czas się waham, bo kolczyk w pępusiu był ostatnim, jaki kiedykolwiek chciałabym mieć...

Macie może jakieś fajne pomysły na delikatne, kobiece kolczyki, a jednocześnie zadziorne :P ? Mam obecnie tylko cleavage'a i tragusa (oprócz klasycznych dziurek). Odpadają: pubic, smiley, industrial... bo to już miałam i raczej nie chcę do tego wracać 😉
Scottie a może taki

nie jest to typowy kolczyk w pempushku, a wygląda o niebo lepiej i jest niecodzienny  😎
Zawsze jak widze kolczyki czy tatuaże w tych okolicach to nasuwa mi sie pytanie jak to wygląda gdy kobieta jest w ciąży  😁 ?
W sensie jak zachowuje się tatuaż i czy wraca w ogóle do swojej pierwotnej "wersji", bo domyślam się, że kolczyki trzeba wyciagnąć 😉 ?
Wybaczcie pytanie na temat o którym chyba jednak większośc młodych dziewczyn nie myśli ale zawsze mnie to nurtowało  🙂
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,2273.new.html#new

Nav, nie, mam tak na codzień 🤣

dobra, wrzucajmy skary w linkach przedzone prefixem "uwaga, skary"* 😵
pasuje. ja nie całkiem rozumiem, ale czuje się przekonana (zmaltretowana). na wasza korzysc działaja prawa autorskie, ktore choc czesto nie ze złej woli łamię, to szanuję.

sorki ale gdzie wy widzicie chcec kompromisu z waszej strony, skoro to wy zglaszanie pretensje a proponujecie opuszczcie wątku. i uwazam ze założycielka wcale nie ma uprzywilejowanego głosu w dyskusji- nie twierdze ze tak uwaza, ale na przyszłość.

wniosek zmiany tytułu:
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,2273.new.html#new

tylko co wam po moim wstawiennictwie, skoro ja wstawiłam moze dwie skary w zyciu, na pewno nie wiecej? :P

*mozna ustalic ze rowniez inne bardziej radykalne odzoby za ktore mozemy przyjac te mniej po[pulane bedziemy linkowac, tak jak linkujemu piercing w miejsach intymnych, ale pozostałe zmiany to kwestia mocno płynna i warto jasno ustalic granice by nie wracac wiecej dyskusji. czy kazda skara ma byc w linku, czy tyklo te swierze, mocno rozowe? tu nie kodi tylko o kaleczenie, poza technika dyskutowac mozna o wartosciach estetycznych wzoru w oderwaniu od przedmiotu dyskuscji- odrpobina dobrej wili, a się da. czy ktorej tatuaze tez nie nadaja się do publikowania w linkach?

edit: długo pisałąm: tak, ignor, to rozwiązanie! dlaczego wczesniej na to nie wpadlismy? :P

edytka naiwązałą lub przynajmniej poruszyła we mnie mysli o traktowaniu manipulacji wygladem ciała jako sztuki. jelsi zatem potraktujemy pomularne kłucia w uszach, pepku czy jezyku jako komerche o ktorej mozna dowolnie pisac to poczuje pewien niedosyt sensu całej tej sztuki. bo szczerze mowiac o tym wolę czytać niz o kolejnym szablonowym wzorze na plecach.
i znowu przychylam się do stwierdzenia, ze wstawianie skar w linkach jest niesprawiedliwe  🤔
Edytka, No popatrz, a ja poprosiłam tylko o linki. A skończyło się jak zwykle na kłótni 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się