Wykonany fajnie, ale wzor do mnie nie przemawia 🙂 Ale widocznie miales jakis powod dla ktorego wybrales akurat ten, wiec jesli jestes zadowolony to najwazniejsze 😉
Moje zdanie co do tatuaży jest podobne do zdania Nav 😉
Ale mam takie pytanko, otóż pisałam niedawno,że chcę sobie zrobić [sama ] tą trzecią dziurkę w uchu, ale dzięki wam poszłam do salonu 🤦 . Wszystko fajnie, sterylnie , pozytywne wrażenie,ale sęk w tym,że tydzień temu robiłam kolejnego kolczyka , a teraz zaczęła mi się ropa zbierać, puchnie i boli . Mam się bać ? 😲
W salonie, salonie . No i to mnie właśnie zdziwiło, bo przecież najbardziej prestiżowy salon w moim mieście . Przekłucie pielęgnuje środkiem do dezynfekcji - to dobrze ? Wydzielina jest taka biało-żółta + krew , w nieznacznych ilościach..
biało zóta to limfa a srodek jak sie nazywa??Limfa moze sobie wyciekac przez pare parenascie dni masz przemywac swieze przeklucie sola fizjologiczna plus octenisept wazna jest dokladnosc i systematycznosc I tak jak mowi pauli najlepiej idz i niech ci to oblukaja
Co to jest Limfa ? Czyli to,że mi 'Limfa' wycieka, to normalka ? Hmm...Środek nie pamiętam, niestety nie mam go teraz przy sobie ... A Octenisept to jakaś maść, płyn czy co ?
Jejku, dziękuję Waam ! :kwiatek: Jutro śmigam do Apteki po Octenisept, bo sól fizjologiczną już mam w domu . ; ) A jak myślicie, woda utleniona coś da ? Tymi preparatami mam to tylko zalać dokładnie, czy jakimiś wacikami/gazikami ?
Okej, to teraz musze mamie przegadać, bo mnie jakąś wódką straszy , perfumami, woda utleniona 🤔 Btw. Na re-volcie można się wyedukować, nie tylko na temat jazdy i koni ^^ < 3
Strucelka - zarówno woda utleniona, jak i spirytus denaturują tkanki, tzn. niszczą ich strukturę i nie pracują już całkiem prawidłowo /nie odtwarzają się tak dobrze/. Przez to może się gorzej goić.
o bleeeeeeeeeeee skary przyprawiaja mnie o mdlosci, wymioty i nie wiem co jeszcze. Tez wolalabym linki. Tytul watku brzmi "piercing, tatuaze" i na to moge patrzec ale na skary nie- wchodzac w watek nie mam wyjscia i MUSZĘ patrzeć na skary. Jednego brzydza skary a drugiego poprzekluwane jezyki i nikt nie ma obowiazku tego ogladac. :oczopląs:
ale skaryfikacja do normlanych nie nalezy. Rownie dobrze moglabym wstawic zdjecie z dziura w brzuchu lub uchem przyszytym na srodku czola i tez nazwalabym to modyfikacja ciala. Nie tylko ja nie chce ogladac tego typu zdjec bo dla mnie i dla wielu osob to po prostu obrzydliwe.
Również poprę dziewczyny w opinii, że skaryfikacja nie jest dla normalnych ludzi 👀 Uważam, że jest mocno obrzydliwa i wręcz kojarzy mi się z sadyzmem nad własnym ciałem...i jeszcze ta przewrotnośc, że niby wycinają sobie jakieś piekne wzorki 😲
A słynne powiedzenie voltopirów (bo raczej nie re-voltowiczów) "jak się nie podoba to nie wchodz" jest totlanie bez sensu....gdyby wszyscy kierowali się tym powiedzonkiem to połowa wątków z pewnością straciłaby na popularności i odwiedzalności 😉 W końcu to forum dla wszystkich a nie np tylko dla maniaków okaleczania swjego ciała "w sposób ahrtystyczny"
Jak wam sie nie podoba skaryfikacja to sobie jej nie zrobicie. a ja jestem sado maso i jak tylko bede miala fundusze, to bede chciala sobie ciachac skarke taka jestem popieprzona i nienormalna. Szkoda ze mowia to tak mlode osoby,myslalm ze cos sie zmieni ale widac nie. 😵