Forum towarzyskie »

Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

a zna ktoś może jakiś porządny, profesjonalny salon piercingu w Gorzowie Wielkopolskim? 😉
Cóż, ja na kolejne urodziny robię sobie pierwszy tatuaż w Łodzi. Salon Hard to Forget - ktoś już u nich był? (;

Skromny, czarno - biały, wycieniowany napis w miejscu intymnym, poniżej linii biodra.
Prawdopodobnie umrę z bólu.

Szukam teraz tylko natchnienia na czcionkę, bo chciałabym coś kobiecego i subtelnego, a nie mocnego gothica.
23 października kończę moją drugą dziarę 😅 Nie mogę się doczekać 😉
nazibaby77, po zagojeniu zrób zdjęcie i koniecznie się pochwal 😉
Siostra podzruciła mi takie zdjęcie:

Dla szukających końskiego motywu 😉
Mnie się niezbyt podoba, wygląda jakby go ktoś długopisem na skórze narysował 🙄

JARA
Mam prośbę, można by dać to w linkach? bo aż mnie zabolało... Jakoś chyba nie mogę patrzeć na takie rzeczy 🙄
A ja mam takie pytanie ; Chcę sobie przebić ucho [3 dziurka w jednym uchu] Ale po raz pierwszy zastanawiam się,nad tym,że sobie kosmetyczke odpuszczę . Otóż jaki rozmiar igły wenflonowej powinien być ? Ja się w tym nie orientuje ; ))
Z góry dzięki  :kwiatek:
1. Przekłuć, nie przebić
2. Kosmetyczka nie zajmuje się piercingiem
3. Nie przykładam ręki do amatorskiego kłucia

Hanowerka, Ile kosztuje zwyczajne przekłucie ucha, 30 zł?
Ja nie ryzykowałabym i nie bawiłabym się w to na własną rękę, szkoda mojego zdrowia i nerwów chyba.
ja za przekłucie jednej dziurki płaciłam 15zł i kolczyk był w tym gratis :P
myśle że lepiej podjechac i dać te 15-25zl niż robić to samemu.
kolezanki z liceum na wfie przekuwały sobie na wzajem uszy efekt był taki ze każda wylądowała u lekarza z zaropiałymi uszami i jakims wirusem ;/
Hanowerka, to zalezy, jaki masz kolczyk- jesli taki zwykly, to wenflon 1,2 chyba bedzie najlepszy.
hanoverka odpusc sobie kosmetyczke i idz do studia  😫 😉
Jara, nie jestem w temacie ale to ...blizna?
[quote author=dzikaświnia link=topic=110.msg360554#msg360554 date=1256117461]
Jara, nie jestem w temacie ale to ...blizna?
[/quote]

Tak. Nazywa się to skaryfikacja czyli zdobienie ciała  bliznami.

Igła 1,2 - 2zł
Mina osoby z pozytywnym  badaniem na WZW C - bezcenne

O, a jak się robi takie wypukłe blizny? To poprzednie co wstawiłaś mi się nie podobało, ale to wypalane z kwiatkami na ręce kilka stron wcześniej - super!
jej,a w PL takie coś robią?Możesz coś więcej napisać? Boli? Gdzie się to robi, koszta itd 🙂
Obstawiam, że bardzo boli, przecież to są dość głębokie rany.
Oglądałam kiedyś program o tym jak facet na dowód swojej miłości kazał sobie wyciąć na piersi obrys ręki narzeczonej. Podczas całego zabiegu facet wyglądał bardzo niewyraźnie i łzy płynęły mu z oczu. W życiu bym się na coś takiego nie zdecydowała 😵
Poza tym dla mnie jakoś mało zachęcająco to wygląda.
Robią, ale trzeba poszukać i popytać 😉
Można je wycinać albo wypalać, a później zrywać strupki np szczoteczką do zębów.
Boleć boli 🙂 ile kosztuje nie mam pojęcia
Okej, dzięki za odpowiedź . ; )
Może macie racje, może źle do tego podeszłam .

Hmm.Te blizny wyglądają ładnie, podobają mi się ,ale w życiu bym sobie czegoś takiego nie zrobiła ...
Ja wolę oglądać takie rzeczy ; DD
Igła 1,2 - 2zł
Mina osoby z pozytywnym  badaniem na WZW C - bezcenne

dobre  😁
tak a propos: generalnie na wszystkich polskich forach prowadza kampanie przeciwko piercingowi metodą chałupniczą.
a w Anglii wlasnie ruszyly reklamy, w ktorych zaleca sie, zeby wszystkie osoby, ktore zrobily sobie tatuaz/kolczyk w niesprawdzonym miejscu (studio, w ktorym nie znaja autoklawu; domowy rzeznik, ktory nie zna podstaw sterylnego kłucia) poszly na badania pod katem WZW typu C.
kurcze, mogli by cos takiego zrobic w Polsce, bo bardzo mi się podoba taka kampania. od razu wiecej ludzi zaczeloby myslec trzezwo.

a skara jest absolutnie fantastyczna!
A mi przekłuwała igłą mama. Miałam 6 lat wtedy i żyję 😉
Ale fakt, że robiła to bardzo starannie i dezynfekowała wszystko w sumie 😉

Btw, kiedyś na dicovery było o skarach w gangach. Ale sama sobie bym tego nie zrobiła. Chore.
kochana wzw typu c moze w tobie siedziec i 30 lat a pozniej uaktywnic sie i zlatwic cie w miesiac no moze troche dluzej
a co wedlug ciebie znaczy zdezynfekowane??
Macie w domu autoklaw??
skary są cool, ale u nas raczej nie ma /JARA... są?/ fachowców, którzy umieją robić takie cuda. Sam chętnie bym sobie dziabnął kilka fantazyjnych sznyt 😉
fachowcow nie ma, ale kilku piercerow cos tam drobnego probuje robic. najlepiej ze skara poczekac na przyjazd Samppy albo Zpiry. co jakis czas wpadaja po cichu do Polski i skrobią chętnych 😉
to dajcie kochana cynę jak wpadną 😉
ja sama nawet nie wiem kiedy moga przyjechac. najbepieczniej jest do nich wyslac maila; ich adresy na pewno sa gdzies w internecie 😉
A ja wszystkie 4 dziurki w uszach robiłam u kosmetyczki. I żyję do dziś 🏇
kot,Miseczka porcelanowa + wymoczenie w sprytusie + przemycie spirytusem + ewentualnie zdezynfekowanie specjalnym płynem medycznym. I koniecznie rękawiczki sterylne na rękach przekłuwającego.

Nie bój żaby, moja matka jest pielęgniarką, więc wie na czym stoi.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się