Forum towarzyskie »

Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

JARA w sumie też prawda 🙄 dlatego nie lubię jak ktoś pisze "nie rób sobie takiego tatuażu/ nie rób sobie tatuażu TAM bo to jest oklepane"
nie oklepana jest chyba ku*a 😂
Robaczek M. zdaj relację jak zrobisz, koniecznie!!
Mnie ostatnio tatuaż podoba się w trzech miejscach: na karku (za uchem tak jak pisze Robaczek), na kostce i po wewnętrznej stronie nadgarstka 😜

właśnie miałam o nadgarstku pisać 😀 chciałam tam sobie zrobić motyw gwiazdek właśnie. ale narazie to ja dostaje palpitacji serca jak mam włosy farbować 😁
Zdam relacje na pewno🙂 Boję się tylko bólu ale może dam radę... Idę robić w połowie września.
A co do oklepanych miejsc... czy ja wiem? Moja koleżanka ma na stopie. Może i oklepane ale wygląda ładnie, zwłaszcza jak założy jakieś letnie buciki🙂 Tak samo na karku. Ładnie ale jeśli jest potrzeba można schować.
Dla mnie oklepane miejsce to osobiście łydka, ramie albo łopatka...
Strucelka... też myślałam o nadgarstku ale boję się, że w przyszłości np w pracy będę miała z tym problem bo w tym miejscu jest raczej bardzo widoczny🙂
Robaczek idź do lekarza rodzinnego i poproś by wypisał Ci Emlę.
Robaczek, ja akurat o widoczność tatuażu na nadgarstku się nie martwię. Nie zamierzam w przyszłości mieć pracy, w której będzie się do tego przywiązywało wagę 😉 (wiem, że różnie bywa, ale nie zamierzam przez to go nie zrobić 😉)
Zaczekam aż skończę LO i jak zdam maturę to fundnę sobie taki, jeśli się nie rozmyślę 😉
Myślałam też o samej gwiazdce bądź serduszku trochę za uchem, ale żeby jednak było go widać. Zawsze można włosami zakryć jakby co 😉
Ja chciałam sobie zrobić tatuaż za uchem ale jakiś jeden element jeszcze nie wiem jaki, taki nie za duży symboliczny 😉 Trochę się tylko bólu boje  🙄 No i nie wiem za bardzo co to miało by być. Chciałam ważkę ale taka mała wazka to nie wyjdzie pewnie :/ Macie jakieś pomysły ?
pojdziesz do dobrego tatuatora to ci zrobi wazke taka jaka bedziesz chciala kwestia dogadania i umiejetnosci
kot
nie koniecznie kwestia umiejętności, trzeba brać pod uwagę fakt, że im mniejszy ma być tatuaż, tym słabiej będzie widać szczegóły.
Po kilku latach detale mogą stać się mniej widoczne i mało estetycznie będzie to wyglądać.
JARA emla mimo ze dziala faktycznie to tylko przez jakas 1h max 1,5h a potem bol nachodzi i tak, jest to dobre rozwiazanie ale na niewielkie tatuaze.
Ja wiem jak ona działa, naprawdę to jest maść przeciwbólowa dla dzieci, które idą na szczepienie. Poza tym mały tatuaż długo się nie robi. Nasmarować się Emlą i zmyć ją dopiero w studiu. Lepsze to chyba niż nic, zwłaszcza jak ktoś się boi 😉
kot
nie koniecznie kwestia umiejętności, trzeba brać pod uwagę fakt, że im mniejszy ma być tatuaż, tym słabiej będzie widać szczegóły.
Po kilku latach detale mogą stać się mniej widoczne i mało estetycznie będzie to wyglądać.

Właśnie o to mi chodzi by po paru latach ten tatuaż nie wyglądał jak jakaś zlana plama :/
Mi tatuator tłumaczył też, że to zależy od ilości tkanki tłuszczowej w miejscu. Gdy jest jej dużo (na przykład udo, gdzie ja chciałam) to jest ryzyko, że szybciej szczegóły staną się mniej widoczne, i że barwnik może się źle ułożyć, i zamiast wymyślonego wzoru, jeśli ma być mały, powstanie plama.
Heh przynajmniej za uchem raczej dużo tłuszczu nie ma ale i tak nie mogę sobie pozwolić na jakiś szczegółowy tatuaż . Może macie jakieś ciekawe pomysły na coś małego ?  😉
Wybrałam już studio tatuażu (Jah love tattoo), miejsce na tatuaż też, i teraz wzór by się przydał. No i szukam inspiracji  😉
Przeglądam zdjęcia i wkleję te co-fajniejsze wg mnie  🙂

Ten drugi wzór mi się bardzo spodobał i chyba też sobie taki sprawię. Z tym, że 'promienie' będą w lini pionowej i poziomej (a nie tak jak tu 'krzywo'😉 bo chciałabym to 'słoneczko' połączyć z różą wiatrów  🙂 No, ale to pomysł póki co na tę chwilę, wszystko może się jeszcze zmienić - dokóki nie uzbieram kasy  🙄
karolinag4, a jakie miejsce??
ps. ależ ten facet z pierwszego zdjęcia ma owłosione plecy i klatę - bleh;P

ja rozkminiam cały czas i miejsce i wzór i studio.. jedno wiem - tatuaż zrobię tej jesieni, choćbym w Krakowie na studiach miała żyć o chlebie i zupce chińskiej😉 na razie rozkminiam coś tego typu (straszna jakość, bo kopiowałam i kombinowała i się jakość skiściła):

albo w pozycji dłuższej, bardziej pionowej:

dlaczego coś takiego? motyl "z rogami" jako symbol nowej mnie jaką się staję - kobiety pewnej siebie, wolnej, delikatnej i "zwiewnej", ale równocześnie potrafiącej powiedzieć "nie", "dość" "nie zgadzam się" - żeby mnie mobilizował do dalszej zmiany, dodał mi pewności siebie i jeszcze wzmocnił tą zmianę.. a słonko i księżyc z małą gwiazdką - po pierwsze są to symbole równowagi dnia i nocy, ale też fizyczności i psychiki, a po drugie jako dopełnienie - między każdym wschodem słońca i księżyca jestem takim mtylem z różkami, ale też mam nim być przez całe życie (okres między słońcem, a księżycem). ale nie jest to wzór ostateczny... być może jakaś inna symbolika do mnie bardziej przemówi? dlatego na razie go odłożyłam na miesiąc-dwa, żeby sprawdzić czy to jest naprawdę to!
a tu jeszcze wzory którymi się sugeruję, na których się wzoruję itp.:

ten można fajnie zrobić - np. ponad łopatką, żeby elfik wydmuchiwał gwiazdki aż na szyję za ucho😉

Kark  🙂
nice🙂 też mi się okrutnie podoba to miejsce🙂 myślę nad karkiem/plecami/łopatką/krzyżami/pupą😉generalnie tył;P
karolinag - ja bym wybrała Stitcha  (jestem fanką  😡 ) 😅

a mnie już język nie boli, jem wszystko i pod każdą postacią  😁 tylko najgorsze jak ugryzę kolczyk zębami... jeszcze dwa tygodnie i zmieniam na plastikowy  🏇
Stitch fajny, ale myślę, ze jak będe miała już ponad 40 lat, to będzie on mało odpowiedni  😉
Uwaga, uwaga a ja może zrobię sobie.... kolczyki w uszach! Hardcore, co nie?
Ale takie podstawowe pytanka mam:
Ile przeciętnie kosztuje przebicie uszu?
Dlaczego zazwyczaj ludzie po przekłuciu mają takie obrzydliwe diamenciki? Jest jakiś ograniczony wybór czy jak?
Po jakim czasie mozna zmienic kolczyki?
Jak pytania juz były (a domyślam się ze jest to wysoce prawdopodobne) to przepraszam ale wątek długi i szeroki a jak wpiszę w wyszukiwarkę "kolczyki" to... no, proszę 😉
Cena: chyba zależy od salonu. Ja za pierwsze podstawowe dziurki płaciłam 40 zł (ale to było lata temu), dwa lata temu za każdą kolejną dziurkę płaciłam 15 zł.
Te obrzydliwe diamenciki to przebitki, których w przeciętnym salonie zwykle jest mały wybór. W jakimś bardziej profesjonalnym może będzie z 5 par do wyboru 😉 Jeśli Ci się dobrze uszy będą goić to szybko będziesz się mogła ich pozbyć, teoretycznie jednak powinnaś je nosić miesiąc. Według mnie lepiej trochę pocierpieć z brzydkimi kolczykami, niż sobie zapaskudzić i chodzić z brzydkimi uszami 😉 (zakryjesz włosami;P)
i zmieniam na plastikowy
Powtórzę się: rozumiem, że z bioplastu?

Ile przeciętnie kosztuje przebicie uszu?
Przebicie czy przekłucie, bo w tym jest bardzo duża różnica.
Ramires 😉

A w uszach po jakim czasie od przekucia zmieniałyście? (chodzi mi o 'zwykłe' dziurki) i na jakie tworzywo?

[quote author=strucelka]Fin zależy jak się zagoi. Jak nie jest spuchnięte i nie leci krew czy ropa, to zmieniałam głównie po miesiącu. Czasami szybciej, bo te kolczyki którymi przebijają (u kosmetyczki przebijałam) są zaciskane za mocno. Tak miałam z 2 dziurką w lewym uchu. Trzymałam go ok. 2 miesiące i zamiast się wygoić, rozbabrało się jeszcze bardziej, bo za mocno było dociśnięte z tyłu do ucha. Musiałam odczekać, dziurka zarosła i zrobiłam jeszcze raz.

Po zrobieniu dziurki zawsze zmieniałam na srebro (nie noszę złota 😉), a głównie po pół roku, jak miałam pewność, że dziurka jest ok - na inne tworzywa.[/quote]
Orientujecie się, lub znacie osobę (albo moze jest ktoś taki na forum) która podjęłaby się zaprojektowania niewielkiego tatuażu, oczywiscie za opłatą (ale tez wiadomo- zeby nie wynioslo mnie to więcej niż sam tatuaż  😉, kilka prostych szkiców zebym mogła wybrac ) ?
Chodzi o to ze wiem jakie motywy chcę włożyć w tatuaż, połączyc, sama niestety ładnie tego nie narysuje bo bym musiała z miesiac siedziec. Po prostu potrzebny mi jakis pomysłowy artysta  🤣 Nie będzie to jakieś szalenie trudne mam różne zdjęcia z neta zarówno jednego i drygiego motywu które chciałabym zawrzeć, chodzi tylko o to zeby to zgrabnie, pomysłowo połaczyć. I zeby tatuaż nie był po pierwsze tandetny, po drugie ma byc taki bardzo delikatny- cienkie linie, jakieś moze cienie, nie chce nic gotowego z neta, mam jedynie takie poglądowe zdjecia ściągniete zeby było łatwiej.
Jakby ktos znał taką osobą albo wiedział gdzie moge szukac to bardzo proszę o kontakt  🙂
Idziesz do salonu tatuażu ze zdjęciami czy rysunkami w ręce i mówisz "dzień dobry chciałabym tatuaż.. o taki tylko proszę to jakoś ładnie w jeden wzór połączyć".  I wracasz po godzinie/dniu/tygodniu i albo mówisz "ładny" albo " a da się inaczej?" i jak już ustalicie dobrą wersje dla was obojga umawiasz się na tatuowanie.

😉
tylko wazne jest aby znac swoj styl 😉 wtedy latwiej wybrac salon/tatuazyste, ktory zrobi jak najlepsze projety.
jezeli to ma byc new school to do Brody 😍 biomechanika to JuniorInk. a inne style i inne miasta to juz by trzeba sie pytac na bardziej profi forach
zobaczcie cóż/ kogo znalazłam na demotywatorach...

ooo Ania  😉
Ciekawe co tam u niej, dawno jej nie widziałam na forum.

Ja ciagle zastanawiam sie nad tatuazem. Jak w ogole z cenami? To zalezy od wielkosci?
od wielkosci, od wzoru - czy bardzo skomplikowany, czy kolorowy, od miejsca, w ktorym chcesz tatuaz  🙂 i od salonu tez, oczywiscie
mam pytanie:
znacie godne polecenia, porządne studio tatuażu na śląsku?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się