Tian to niebo, ren - człowiek, yi - to w sumie jeden Całość to taka trochę jedność człowieka z niebem. Ale! To może być różnie tłumaczone, bo tian ren he yi to idiom chiński Tu fajne objaśnienie (z pokazaniem, że tian to nie tylko niebo): http://www.chinaculture.org/gb/en_madeinchina/2005-10/18/content_74584.htm
Chyba, że się mylę, ale nie sądzę, bo krzaczory zgadzają mi się z pinyin 😉
amnestria bardzo fajne miejsce i napis yga po co to dodałaś już wiem co będzie następne ! ale z różą Thymos przepraszam może odrapie ale jest prze boski ! 💘
póki co mój nowy nabytek już drugi lecz wiem że nie ostatni 😉 jeszcze świeżutki 2 h temu zrobiony 🙂
smarcik- jest identycznie montowany jak ten w języku sztanga i dwie kulki jedną się odkręca. Jak miałam dwa razy prześwietlenie płuc musiałam wyjąć nie było większego problemu ale na codzień siedzi na swoim miejscu.
amnestria, zdradzisz, jaka to czcionka? Gdzie robiłaś tatuaż? Szykuję się na coś równie "minimalistycznego", tylko ciągle nie jestem jeszcze przekonana do miejsca 🙂
Kolana? 😲 Nigdy bym na to nie wpadła 😁 Ale niestety mam problemy z kolanami, może nawet będę musiała mieć operację, więc ta opcja odpada, głupio byłoby gdyby chirurg pociął piękną mandalę 😉
[[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Mandala_%28symbol%29[[a]] 😉 Czyli tak naprawdę każda oznacza coś innego. Ja nie mam póki co konkretnego wzoru, będę myśleć. Zakochałam się w tej KLIK ale nie sądzę żeby ona cokolwiek oznaczała, nawet nie do końca spełnia warunki bycia mandalą bo nie ma w niej kwadratu.. jest po prostu piękna 😁
Jeszcze pozwolę sobie skopiować znaczenie kolorów w mandali. Zamierzam się na tym oprzeć przy projektowaniu mojej 😉
ZÓŁTY Znaczenie pozytywne – słonce, światło, pogoda ducha, radość, zadowolenie, oświecenie, rozwój, uwolnienie intelektu, rozbudzona wyobraźnia, chęć działania, dążenie do wolności. Znaczenie negatywne – strach przed ciasnota /klaustrofobia/, powierzchowność, zazdrość, mania wyższości.
POMARANCZOWY Znaczenie pozytywne – optymizm, energia, radość życia, ambicja, łatwość nawiązywania kontaktów, aktywność, czułość, zdecydowanie, odwaga, siła, serdeczność, młodość, wiara w siebie. Znaczenie negatywne – traktowanie życia zbyt lekko /beztroski/, zadza znaczenia /wygórowana ambicja/.
CZERWONY Znaczenie pozytywne – miłosc, chec zycia, zmysłowosc, wiara w siebie, siła, wytrwałosc, samodzielnosc. Znaczenie negatywne – nienawisc, złosc, pobudliwosc.
RÓZOWY Znaczenie pozytywne – romantyzm, przychylnosc, poswiecenie, wrazliwosc, kobiecosc, wstrzemiezliwosc, delikatnosc, zdolnosc rozkoszowania sie nawet mała rzecza, elegancja, zgodnosc. Znaczenie negatywne – tajemniczosc, potrzeba ochrony, nierealnosc, niesamodzielnosc.
FIOLETOWY Znaczenie pozytywne – zdolnosc do medytacji, duchowosc, mistycznosc, umiejetnosc łaczenia przeciwienstw, zdecydowanie w uczuciach, indywidualizm. Znaczenie negatywne – cierpienie, ból, melancholia, rezygnacja, „odwrócenie sie”, zrzeczenie sie np. własnej racji.
Mandala w największym skrócie jest w buddyzmie poziomym rzutem, na którym widać budowę swiata (który jest jakby warstwowy). bardzo fajny pomysl na tatuaż, choć ja bym poszla bardziej w tradycje, niż w esy-floresy.
Ja od wczoraj zrzucam skórę. Mam się pokazać po złuszczeniu i może dostanę pozwolenie na bieżnię. Bo na siłownię i solarium na pewno jeszcze nie. Nadal nie swędzi.
mnie dalej udo boli 🤣 nie wiem, czy to normalne, bo nie mialam nigdy tatuazu na nodze - yga, jak Twoje wrazenia? 😉 ale luszczy sie juz troche i swedzi skubaniec, czyli jest dobrze.
juz bym chciala tez wrocic na treningi, ale to jeszcze potrwa... a ja tymczasem mysle juz o drugim udzie, tak dla symetrii 😀
mnie dalej udo boli 🤣 nie wiem, czy to normalne, bo nie mialam nigdy tatuazu na nodze - yga, jak Twoje wrazenia? 😉 ale luszczy sie juz troche i swedzi skubaniec, czyli jest dobrze.
juz bym chciala tez wrocic na treningi, ale to jeszcze potrwa... a ja tymczasem mysle juz o drugim udzie, tak dla symetrii 😀
Mnie jeszcze czasem swedzi, ale nie boli (minęło już 10 dni od zrobienia). Kocham go z kazdym dniem coraz bardziej ! 😜 Co masz na udzie? Też myślę o tej symetrii, ale najpierw musiałabym się wyprowadzić z domu 😂 Już się wczoraj mama za głowę złapała jak jej powiedziałam, że następny tatuaż na ręku 😵
juz sie tu pojawial, ale nie wiem na ktorej stronie, wiec jeszcze raz wrzucam 😉
w sumie yga Ty masz bardziej z boku uda, ja tak centralnie - nie wiem, zawsze mi sie wydawalo, ze mam wysoki prog bolu, na rece mam tatuaz spory i mnie tak nie bolalo, a na nodze na poczatku spoko, a pod koniec (6h to trwalo) juz mnie tak bolalo, ze myslalam ze odjade 😉 juz tez przestal mnie bolec, ale wczesniej przy chodzeniu, albo wyprostowaniu nogi mialam takie wrazenie, jakbym strupa zrywala.