To zależy przedewszystkim od skóry, u jednej osoby może się zetrzeć u drugiej nie. Problem raczej będzie tkwił w zrobieniu w tym miejscu tatuażu. Większość studiów nie robi takich rzeczy.
A ja mam pytanie co do papki. Czy jedna tabletka aspiryny wystarczy na dzień? A zamiast soli może być woda przegotowana. Papkę nałożę wieczorem to mam ją zmyć rano, i rano nałożyć następną porcje? A. i czy mam odstawić EasyPiercing? (Jestem za granicą i jeszcze nie odkryłam tu apteki...)
Mnie jedna tabletka aspiryny starczala na 2-3 dni, to zalezy, jak często ją nakładałam (czasem raz dziennie, bo częściej nie miałam czasu, ale maksymalnie zawsze 3 razy dziennie). Może być woda przegotowana. Mnie się ostatnio nie chce po sól skakać do apteki i zakraplam nawet zwykłą kranówą i też jest git 😉 Papka jak zaschnie to po pewnym czasie sama odpadnie i na ziarninie zostanie biały nalot. Możesz to przemyć wodą i nałożyć nową dawkę. Nie musisz odstawiać EasyPiercing, jesli nie chcesz.
Co do długości kolczyków w języku, to początkowo miałam bodajże 18 czy nawet 20mm, teraz mam 16mm chociaż przód powinnam wymienić na 14. Po głowie chodzi mi myśl o zrobieniu trzeciego kolczyka 😲
Dentoseptu użyłam kilka razy, znacznie bardziej polecam szałwię, zimną wodę. I nie bawić się kolczykiem nawet jak się wydaje, że się zagoiło po kilku dniach. I wymienić jak tylko opuchlizna się zmniejszy a dziurka nie będzie za wrażliwa. Gdzieś ok 2 tygodnie powinny wystarczyć.
A ja zachorowałam na tatuaż... Tuż za uchem, później ma schodzić w dół na szyję. Parę...gwiazdek 🙄 Jakoś takim się podobają w tym miejscu. I tu pytanie...bardzo w tym miejscu boli? B ja taka troszkę panikara 😁
dokładnie jeden moze miec gwiazdki a drugi pisa kupe wolnoc tomku w swoim ciele?? piercing i ta2 to indywidualna sprawa ja nikomu w dupe nie zagladam i niemowie fuj
Robaczek M. koleżanka zrobiła sobie dokładnie w takim miejscu tatuaż (zaczyna się za uchem, schodzi szyją na kark) tyle, że nie gwiazdki a napis, mówiła, że jakoś specjalnie jej to nie bolało 😉
O dzięki dziewczyny :kwiatek: Pomysł może i oklepany ale tak szczerze mi się podoba. Myślałam jeszcze o paru serduszkach i właśnie napisie, teoretycznie końskim (Imie konia) jakimiś ozdobnymi literami. No nic pójdę może pomogą mi wybrać i jakoś zobrazują jak to będzie wyglądać
Sam pomysł robienia tatuażu przez kobietę w takim miejscu jest jak dla mnie ... Widziałam nie jedną dziewczynę z takimi tatuażami i wygląda to odrażająco.
Robaczek M. zdaj relację jak zrobisz, koniecznie!! Mnie ostatnio tatuaż podoba się w trzech miejscach: na karku (za uchem tak jak pisze Robaczek), na kostce i po wewnętrznej stronie nadgarstka 😜 Wszystkie oklepane, ale jak się tak zastanowić, to musiałabym sobie chyba zrobić na czole albo dup** żeby nie było oklepane 🙄