Forum towarzyskie »

Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

Ja też się nie przejmuje znaczeniami.
Jak zrobiłam róże na boku to ktoś mi się pytał co ona oznacza  😂
a czy każdy tatuaż musi mieć jakieś symboliczne znaczenie? jest sobie ładny badyl, o. 
a czy tribale mają jakieś znaczenie, coś symbolizują?  😁
Bee., ja z kolei slyszalam ze paw symbolizuje wiecznosc, niesmiertelnosc, moze stad ta roznica w pomysle na tatuaz 😉
ooo, o widzisz kujka 🙂 ja nie byłam przekonana co do tego pawia (między innymi dlatego też go nie mam  😁 ) pewnie, gdybym się zdecydowała to zagłębiłabym się bardziej, poszukała w literaturze itd.
a czy tribale mają jakieś znaczenie, coś symbolizują?  😁

Ogólnie tribale coś symbolizują/symbolizowały 😉 Tribale tatuowano w plemionach. No ale wiadomo, jak to teraz wygląda 😉
Tribale to wyobrażenia sil natury, takich jak wiatr, ogień, ziemia, świat roślin i zwierząt. Symbole te tworzą opowieści o życiu człowieka, gdzie krzywe linie oddają ruch. Faliste poziome linie to symbol wody, a takie same linie pionowe to symbol ognia.
Głównym celem Tribala jest poinformowanie otoczenia o tym kim jest jego posiadacz, a każdy prawdziwy Tribal jest prosty w odbiorze i jednocześnie uniwersalny w przekazie.
lotka13, tatuaze plemienne owszem cos symbolizowaly, ale to co dzis sobie ludzie tauuja jako tribale to tylko wariacja na temat... najczesciej niz nie znaczace "ladne", "dziwne" wzorki. 😉
kujka dlatego napisałam, że wiadomo jak to teraz wygląda.
Ale też należy pamiętać, że są osoby, które posiadają tatuaże plemienne, etniczne i wiedzą co oznaczają. Ba! nawet są osoby(w Polsce również), które nie używają do tego maszynek.
baffinka chwaliłaś się kiedyś tą różą? mogłabyś pokazać?  :kwiatek:

edit: pochwalę się jeszcze swoimi kolczykowymi planami na najbliższy czas. Conch, 2 helixy, tongue web no i od nowa muszę zrobić rooka  😜
Bee., dzieki za wyjasnienie :-)
Frania z telefonu Ci niestety nie podlinkuje 🙂 wejdz w moja galerie. jest w folderze "różne"

edit.
http://re-volta.pl/galeria/foto/66355
Ktos wybiera sie do Łódzi na tattoo festival? Ja bede napewno w sobote 😍
Robił ktoś tatuaż w Krakowie, albo okolicy?
ja robilam
a w jakim studiu? i jak je oceniasz?
Arabek, patrz też czy w danym studio jest artysta, który bez problemu wykona Twój wymarzony tatuaż. Mówię np. o stylu.
w Twin Peaks. mój pierwszy tatuaż, bardzo fajnie, sympatycznie, ja jestem zadowolona
madmaddie dziękuję  :kwiatek:

lotka13 widziałam pracę tatuażystów na facebooku i znalazlam podobne do takiego jakiech chce, już do nich napisałam 🙂

BASZNIA nie wiem, jak to wygląda u Averis, ale kiedyś, jak czytałam o symbolice pawia, to on oznaczał (według tej strony, na którą ja trafiłam) dostojność, ale również dumę, pychę i pewność siebie. ja nie jestem zbyt pewna siebie, więc chciałam to mieć wszystko na łańcuchu, tzn. pod kontrolą, w jakiś stopniu "stłamszone". niektórzy tak jak JARA pisze, nie patrzą na symbolikę i ja nie mam nic do tego, ale sama wybierałam tatuaże idąc tropem symbolu.

BASZNIA, w konkretnym tatuażu, który podlinkowałam urzekła mnie forma. Znaczenie było sprawą drugorzędną. A że paw symbolizuje pychę, dumę i próżność? Cóż, cała ja  😁
Averis, rozumiem, zazdraszczam 😉.
Polecicie kogoś turbo od tatuażu z Wrocławia prócz GURU tatoo?
Tylko i wyłączenie Staszek z Art'n'Ink z ul. Dąbrowskiego. Jeśli dziarać to tylko u niego.  😍
JARA a mają jakąś stronę?
Mają tylko facebooka z lichymi zdjęciami. :/
Za to w studio miliony zdjęć na kompie do przeglądania. Ode mnie wszyscy tylko tu się dziarają.
http://www.facebook.com/Artnink?fref=ts
No właśnie wyśłedziłam fejsa. Dość fajnie to wygląda, numer telefonu jest, więc zadzwonię. A coś jeszcze jest godnego polecenia?
Na Kotlarskiej kilka lat temu moja koleżanka poprawiała dziarę. Koniec końców i tak jak Staszek poprawiał i przerabiał. W tamtych czasach byli drodzy i wcanie nie tacy dobrzy. A jakie rady dawali odnośnie piercingu, najlepszy na wszystko był spirytus.
No dobra, skoro tak mówisz to zadzwonię jutro. Mam nadzieję, że nie każe mi czekać milion lat świetlnych. Dzięki JARA!
Hanoverka, pod koniec kwietnia macie tattoo konwent we Wrocławiu. Może jakiś przyjezdny artysta Ci przypadnie do gustu.
http://wroclaw.tattookonwent.pl/wystawcy/studio
lotka13 dziękuję za info! Umówiłam się już Do Staszka z ArtInku. Jara dzięki ci za namiar, bardzo fajny facet, przesympatyczny i bardzo pomocny. Umówiłam się na 19 marca, jeśli spełni moje oczekiwania to nie omieszkam się pochwalić  🙂  :kwiatek:
Ja Staszka cenie za to, ze robi fajne dziary, nie drogo, ale najbardziej za to, ze liczy sie do niego najbardziej klient. Doradza na korzysc klienta, wszelkie poprawki bez problemu za darmo.
hanoverka a konkretnie jaki wzór ? 🙂
borkowa. Poprawiam stary tatuaż czyli głowę mojego konia plus pod spodem dołączam napis.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się