Mała poprawka 21 i 22 , ja już się zapisałam na vch 💘 Ta modyfikacja w ogóle mi się nie podoba Jara, ale są gusta i guściki. Mam nadzieje, że kogoś znajdzie bo chcę zobaczyć efekt jego pracy 😀
Dzięki :kwiatek: Bo czaję się na to, ale się bałam, że jak dwie dziurki i jeden kolczyk to coś trudno może być. A jak taki kolczyk się zdejmuje? Trzeba go rozciągnąć i wyjąć?
Polecam z racji wartości wizualnych, mnie przekonał kształt i fakt iż, ciężko znaleźć druga osobę w naszym kraju z takim kolczykiem 🙂 Czasami ciesze się, że nie wszystko można kupić na allegro 😀iabeł: A ja wciąż czekam na projekt skaryfikacji dla mnie od Conora 😀
No właśnie to mnie ciągnie, jakaś nowość, a nie to, co wszyscy mają. Aczkolwiek boję się trochę tego babrania, ledwo co wygoiłam jeden a już się będę męczyć z drugim, mam plusy i minusy i nie mogę się zdecydować 😁
A masz jakiś pomysł na skarę? Czy zdajesz się w 100% na Conora?
Heval, z tym babraniem przy takim kolczyku to jak przy industrialu przecież 😉 więc jednemu może się tworzyć niewiadomo co, a u innego wszystko będzie w porządku, nie dowiesz się dopóki nie spróbujesz 🙂
maiia, ja nie wiem jak jest przy industrialu 😉 Ale przy tym helixo-conchu było najpierw babranie, potem ziarnina. W sumie największym minusem jest to, że znowu będę ograniczona przy spaniu 😁 Ale te promocje mnie przekonują bardzo.
Mój pomysł, a rysunek już interpretacja Conora, ma mi przedstawić 3 swoje darmowe ( w sensie rysowania)wizje tej mojej myśli 🙂 Jak mi się nie spodoba będzie rysował jak mówił dalej 🙂
Kurczę, to jednak wciąga 😕 Mam straszną ochotę powiększyć sobie tunel do 14mm. Już złamałam obietnicę przekraczając próg 10mm, a teraz chcę już 14 👿 Po prostu tak się do niego przyzwyczaiłam, że wydaje mi się coraz mniejszy 😁
zalcia97, mam to samo 🤬 miałam mieć 6mm w jednym uchu i drugiego nawet nie zaczynać- obecnie jest 10&7mm) Ale już zadecydowałam, że chociaż chwilę muszę pobyć w 10mm. Kupiłam więc drogie tunele i wmawiam sobie że nikt ode mnie ich nie odkupi i że nie mam kasy na nowe. 🤔wirek: Bo wiem że jak rozepchnę do 12mm to nie skończę na 16. Zawsze możesz przerzucić się robienie nowych kolczyków 😉
lotka13 hahahaha :P ja w drugim na pewno nie chcę 🙂 No, jakieś inne na pewno, ale ta 14-stka mnie tak kusi 😜 Może zrobię chociaż te 2mm więcej? Co myślicie? 😁
zalcia ja bym na twoim miejscu zostawiła tak jak jest. Małe tunele są fajne, ale już za duże według mnie zaczynają się robić trochę obleśne. Ale to tylko moje zdanie :kwiatek:
Behemotowa no właśnie i w tym problem .. bo ta granica już była i została przekroczona .. Frania dzięki! :kwiatek: No ja też uważam, że te takie już naprawdę duże są blee. 😁 To na razie chyba tą 12-stkę faktycznie zostawię :kwiatek:
zalcia97, eee, granica zależy od organizmu. Sama pisałaś, że dość łatwo i szybko Ci idzie rozpychanie. I już raz tu pisałam- gadałam raz z chłopakiem co wyjął tunele z uszu całkiem, tak żeby sprawdzić jak mu się zrośnie. Po trzech tygodniach ucho skurczyło mu się o 20mm! z rozmiaru 5cm do 3cm 😉 (jedno ucho mial nacinane na 1cm- a mimo to zszedł z rozmiaru)
lotka13 taak, mi nie chodzi o ściąganie się, bo o to się nie martwię 🙂 Myślałam raczej o kwestii wyglądu, estetyki :P Wiem, że to indywidualna sprawa, ale jednak 🙂
nasuwa mi się pytanie, które mogło tu paść: co w przyszłości zrobicie z dziurą po tunelu? tylko chirurgia estetyczna, czy jakieś mniej inwazyjne sposoby? osobiście nie lubię tuneli, jednak te małe są intrygujące 🙂
Czym rozpychałyście uszy? Mnie po zobaczeniu malutkiego tunelika disco strasznie korci 😍 Do tego koleżanka namawia. Ale strasznie nie podobają mi się tapery.. Chciałabym tak ok 4mm w obu uszach 🙂
Pinesska, u chirurga pewnie masa kasy za zszycie ucha. Coraz więcej osób znających się na piercingu oferuje 'rekonstrukcje ucha' 😉
korsik, ja zaczęłam od kolca do języka 1.6 czy 1.8. potem malutką spiralkę na 3mm i taper 4mm 😉 a tańszą wersją jest taper, np 2mm i obwijanie go taśmą PTFE/ teflonowa- używana w hydraulice
Pinesska pisałam już wcześniej, że do 10mm prawie ZAWSZE ściąga się SAMO do rozmiaru zwykłej dziurki 🙂 a dalej to zależy od organizmu, sposobu rozpychania itd. , ale ucho generalnie ściąga się szybko 🙂
Wiele osób myśli, że jak ktoś ma jakikolwiek tunel, to od razu ma dziurę do końca życia 🙄 albo, że nie rozpycha się samemu, tylko wycina(tak też można, ale jednak większość rozpycha dziurkę, o czym inni nie mają pojęcia, że tak w ogóle można 😀 ) 😵
korsik 4mm to szybciutko 🙂 2-3 tygodnie i masz zrobione, jak Ci się tapery nie podobają, to kup spiralki 🙂
mialam tunele wypowiem sie, mialam 12 mm,ale rozcagane z glowa milimetr na 2 miesiace na miesiac,takie rozcaganie , powoduje to ze ucho sie przyzwyzajanie rozrywa sie tkanek, dlatego tez potem schodzi normalnie do stanu sprzed rozciagania
wiekszosc osob niestety rozciaga beznadziejnie wsadzaja coraz to wieksze rozmiary a potem placz bo dziura wisi....wszystko da ludzi tylko z glowa, mysle ze spokojnie 14mm by sie sciagnelo,wieksze to raczej nie