Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

ehh pamietam ten przejazd...

a tak na marginesie - anky moglaby sie postarac o jakies lepsze tlumaczenie...
She was forteen years old.
rewir- to była Ela, zresztą obecna też na Morsztynowej. IMO zrobiła mega postęp!
I nie do konca jest tak, że Zagers nie zwracał uwagi na dosiad. Może tym razem nie, ale poprzednio ja też powiększałam i zmniejszałam koła, czego celem była między innymi poprawa dosiadu. Miałam też pogadankę na ten temat: trener opowiadał, że swom jeźdźcom daje taką gumową taśmę, którą trzymają anglezując.
PS. Rewir- dziękuję za pomoc i miłą atmosferę. Myślałam, że jesteś małą dziewczynką 😁
[quote author=Karla🙂 link=topic=11.msg459007#msg459007 date=1264534075]
kurcze,rewir..ja mialam zupelnie inne wnioski po obserwowaniu pierwszej kliniki z Zagersem. Bardzo podobala mi sie praca na lonzy z jedna uczestniczka, praca nad jej rozluznieniem, reka dzialaniem pomocy... a amazonka byla chyba wlasnie na poziomie P- N. Domi poprawisz mnei jak cos🙂
[/quote]

zgadzam sie.  dziewczyna uczaca sie, kon uczacy sie. poziom L/P. od kliniki, na ktorej poczula jak powinno byc poara zrobila ogromne postepy, zreszta przyjada do nas na miesiac w marcu.  wszystkie problemy ktore miala na codzien sie skonczyly, przepracowala je wg zalecen i pracy dwoch dni kliniki.  dzis jest na innym etapie.

mysle, ze to zalezy od pary - bardzo dobry jezdziec i mlody kon - dadza sobie rade, zaczelabym  od 5-6 latka juz zaawansowanego na swoj wiek ewentualnie, zeby pokazac kierunek dalszej pracy
jezdziec i kon na nizszym poziomie - absolutnie tak
slabszy jezdziec lepszy kon - tak
od C dla wszystkich
dziewczyny - kiedy wrzucicie jakieś zdjęcia z ostatniej kliniki? zaglądam codziennie do Kącika Ujeżdżenia i nie mogę się doczekać 😉
dziewczyny- macie jakiś fotki? anaa?  😀
anaa rzadzi🙂 🏇 bez niej nie ma nic....
mysle, ze to zalezy od pary - bardzo dobry jezdziec i mlody kon - dadza sobie rade, zaczelabym  od 5-6 latka juz zaawansowanego na swoj wiek ewentualnie, zeby pokazac kierunek dalszej pracy
od C dla wszystkich

Ja się tak zastanawiałam, kto się może wybrać na tą klinikę. Czyli wychodzi, że każdy? Bo mi było trochę wstyd się spytać, czy ja bym np mogła?  😡 Co prawda w tym momencie mam bdb trenera, ale zawsze to inne spojrzenie na "świat".
Lostak mój aparat na Was czeka 🙂 Mam nadzieję, że starty już zaplanowane.

Przy okazji porządków w kompie - CDI 2oo9:

http://swiatkoni.pl/gallery-photos/604.html

Zmiany w wykonaniu fryza:

faraa - bomba!
[quote author=lostak link=topic=11.msg459968#msg459968 date=1264588034]
od C dla wszystkich

Ja się tak zastanawiałam, kto się może wybrać na tą klinikę. Czyli wychodzi, że każdy? Bo mi było trochę wstyd się spytać, czy ja bym np mogła?  😡 Co prawda w tym momencie mam bdb trenera, ale zawsze to inne spojrzenie na "świat".
[/quote]

pokemon dlatego jesli bys sie decydowala, powinnas przyjechac z trenerem.  90% par tak robi. bo wtedy trener widzac jak pracuje zagers moze pomoc tak pracowac dalej. 🙂

fara - trzymam cie za slowo, zaczniemy na spokojnie od regionalek - mala runda i potem bedziemy soebie dochodzic do CDI w Kuzni do "dużej - malej rundy"  taki jest plan trenera, a czworoboki mam zaczac probowac jezdzic od nastepnego spotkania, czyli koniec lutego.   :kwiatek:

anaa 🙇
Lostak: a z kim teraz mna co dzien trenujesz? Bo z tr. Gluchowskich już dawno się rozstaliście przecież.
lostak, z czasem ostatnio u mnie kiepsko i PS mi zastrajkował, ale postaram się jutro coś wstawić 🙂
Jak to: jutro??? 🤬

PS. Jutro! 😍
Lostak: a z kim teraz mna co dzien trenujesz? Bo z tr. Gluchowskich już dawno się rozstaliście przecież.

ela, ty strasznie ciekawska jestes... 😉

trenuje codziennie i mam sie dobrze, jest progres i sa starty. 😎  to tyle.
jak lostak sie zgodzi to moge pare zdj z 1 kliniki wstawic jutro po pracy🙂
Lostak: a ty za to straśnie tajemnicza 😉 Że progres jest to wiemy z twoich wyników w zawodach.
[quote author=Karla🙂 link=topic=11.msg462660#msg462660 date=1264764822]
jak lostak sie zgodzi to moge pare zdj z 1 kliniki wstawic jutro po pracy🙂
[/quote]

karla, mysle, ze chodzi o ostatnia, a zdjecie szefa na szmatello w piruecie - bezcenne 😎
Zagers wsiadl 😲 kurde...ja pie...i ja tego nie widzialam...nie no next time  wale prace i jade obejrzec Rudego pod Zagersem 🙇
Hmmm, możesz zobaczyć 😎
wlasnie paa, gdzie moja plytka 🤬
rozumiem, ze najlepsza luzaczka mojego ulubionego ukrainskiego pakera mini krecila film 😉
A chcesz pilnie? To dziś zgram i się jakoś umówimy.
Karla, nie luzaczka, a jeździec tegoż pakera we własnej osobie😉
dlatego... ze jezdziec... nie wyplace sie do konca zycia. 😉
E tam.
Poważnie mówiąc, to jeśli będziesz nas podobnie ustawiać na liście to moge zawsze nagrywać 🙂
obiecuję że wstawię co nieco jutro 🙂

tu marna próbka wyeksportowana bylejako z picasy (przez to straciła na ostrości...)
ale cóż - piruet jest 😉
Anaa, a masz jakieś z tego GALOOOOOPUUUU jak trener przegonił Otello, kurcze to było zjawiskowe 😜
Widok rudych w granatach - bezcenne!  😜
rewir, z tego galopu naj naj to chyba nie mam ;-)

Patka

Paa ależ on jest misiek!  😜
Misiek, potwierdzam..najwspanialszy ukrainski morderca jakiego poznalam😀 ze tak powiem...jakby ktos chcial  go blizej poznac i nie wychodzic z domu to...polecam lekture pewnego magazynu jezdzieckiego w lutym😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się