rewir- to była Ela, zresztą obecna też na Morsztynowej. IMO zrobiła mega postęp! I nie do konca jest tak, że Zagers nie zwracał uwagi na dosiad. Może tym razem nie, ale poprzednio ja też powiększałam i zmniejszałam koła, czego celem była między innymi poprawa dosiadu. Miałam też pogadankę na ten temat: trener opowiadał, że swom jeźdźcom daje taką gumową taśmę, którą trzymają anglezując. PS. Rewir- dziękuję za pomoc i miłą atmosferę. Myślałam, że jesteś małą dziewczynką 😁
[quote author=Karla🙂 link=topic=11.msg459007#msg459007 date=1264534075] kurcze,rewir..ja mialam zupelnie inne wnioski po obserwowaniu pierwszej kliniki z Zagersem. Bardzo podobala mi sie praca na lonzy z jedna uczestniczka, praca nad jej rozluznieniem, reka dzialaniem pomocy... a amazonka byla chyba wlasnie na poziomie P- N. Domi poprawisz mnei jak cos🙂 [/quote]
zgadzam sie. dziewczyna uczaca sie, kon uczacy sie. poziom L/P. od kliniki, na ktorej poczula jak powinno byc poara zrobila ogromne postepy, zreszta przyjada do nas na miesiac w marcu. wszystkie problemy ktore miala na codzien sie skonczyly, przepracowala je wg zalecen i pracy dwoch dni kliniki. dzis jest na innym etapie.
mysle, ze to zalezy od pary - bardzo dobry jezdziec i mlody kon - dadza sobie rade, zaczelabym od 5-6 latka juz zaawansowanego na swoj wiek ewentualnie, zeby pokazac kierunek dalszej pracy jezdziec i kon na nizszym poziomie - absolutnie tak slabszy jezdziec lepszy kon - tak od C dla wszystkich
mysle, ze to zalezy od pary - bardzo dobry jezdziec i mlody kon - dadza sobie rade, zaczelabym od 5-6 latka juz zaawansowanego na swoj wiek ewentualnie, zeby pokazac kierunek dalszej pracy jezdziec i kon na nizszym poziomie - absolutnie tak slabszy jezdziec lepszy kon - tak od C dla wszystkich
Ja się tak zastanawiałam, kto się może wybrać na tą klinikę. Czyli wychodzi, że każdy? Bo mi było trochę wstyd się spytać, czy ja bym np mogła? 😡 Co prawda w tym momencie mam bdb trenera, ale zawsze to inne spojrzenie na "świat".
[quote author=lostak link=topic=11.msg459968#msg459968 date=1264588034] mysle, ze to zalezy od pary - bardzo dobry jezdziec i mlody kon - dadza sobie rade, zaczelabym od 5-6 latka juz zaawansowanego na swoj wiek ewentualnie, zeby pokazac kierunek dalszej pracy jezdziec i kon na nizszym poziomie - absolutnie tak slabszy jezdziec lepszy kon - tak od C dla wszystkich
Ja się tak zastanawiałam, kto się może wybrać na tą klinikę. Czyli wychodzi, że każdy? Bo mi było trochę wstyd się spytać, czy ja bym np mogła? 😡 Co prawda w tym momencie mam bdb trenera, ale zawsze to inne spojrzenie na "świat". [/quote]
pokemon dlatego jesli bys sie decydowala, powinnas przyjechac z trenerem. 90% par tak robi. bo wtedy trener widzac jak pracuje zagers moze pomoc tak pracowac dalej. 🙂
fara - trzymam cie za slowo, zaczniemy na spokojnie od regionalek - mala runda i potem bedziemy soebie dochodzic do CDI w Kuzni do "dużej - malej rundy" taki jest plan trenera, a czworoboki mam zaczac probowac jezdzic od nastepnego spotkania, czyli koniec lutego. :kwiatek:
[quote author=Karla🙂 link=topic=11.msg462660#msg462660 date=1264764822] jak lostak sie zgodzi to moge pare zdj z 1 kliniki wstawic jutro po pracy🙂 [/quote]
karla, mysle, ze chodzi o ostatnia, a zdjecie szefa na szmatello w piruecie - bezcenne 😎
Misiek, potwierdzam..najwspanialszy ukrainski morderca jakiego poznalam😀 ze tak powiem...jakby ktos chcial go blizej poznac i nie wychodzic z domu to...polecam lekture pewnego magazynu jezdzieckiego w lutym😉