Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

rewir, a miałas jakies wątpliwości?? 😉
Nawet nie śmiałam mieć.
Do zobaczenia jutro zatem!
Widzieliście listy na Aromer? 17 przejazdów. Wszystkich. We wszystkich konkursach!
przecież zawodnicy "podpadli" to nie przyjechali 😉
efka, być może 😉
ale troszkę bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że większym winowajcą jest pogoda... a zwłaszcza to jakie temperatury są zapowiadane na weekend. Nawet pensjonariuszom aromeru odechciewa się w taką pogodę startować 😉
efka, być może 😉
ale troszkę bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że większym winowajcą jest pogoda... a zwłaszcza to jakie temperatury są zapowiadane na weekend. Nawet pensjonariuszom aromeru odechciewa się w taką pogodę startować 😉

przecież żartowałam 😉

pogoda masakra zapowiadają -20

dziwię się  że nie odwołali przy takiej liczbie zgłoszeń, ale może jak połączyli z odznakami to im się opłaca robić
17 przejazdów to rzeczywiście niedużo.

ale z dwjga złego to ja już  wole w siarczysty mróz jeździć niż w tropikalny upał.
Ja tam wolę tropikalne upały... Ale jak są tropikalne upały to startować nie mogę, więc jak się nie ma co się lubi... 😉 Zresztą podczas grudniowych zawodów było podobnie i jakoś przeżyliśmy, więc mam nadzieję, że teraz też się uda 😉
co sie ma nie udać. Byleby jakieś zamiecie śnieżne się nie przyplątały.

a wracając do mrozów vs. upałó. Konie na 100% lepiej znoszą wysiłej w mróż niz w upał.
Zamieci śnieżnych na szczęście nie zapowiadają 😉 To, że konie lepiej są przystosowane do znoszenia niskich temperatur, a nie wysokich to fakt. W sumie to się trochę cieszę, że start mi wypada na ok 12, zmiast standardowego ok 17 bo zawsze to trochę cieplej będzie. A że ubieranie się na cebulkę mam już do perfekcji opracowane i w grudniu sprawdziłam, że pod frakiem sporo się mieści to może nawet nie zamarznę 😉
Gorzej mają ci, co się nie ruszają, np. sędziowie. Dobrze im tak  😁
dzięki paaaaaaaaaaa, dzięki. Może odrobinę wdzięczności za poświęcenie...?
Jak tam zawody w Aro?
Fantazja, zapewne mroźne i - zwłaszcza jak na aromer - wyjątkowo spokojne i nietłoczne 😉 a patrząc na listy i wyniki - zapewne były również baaardzo satysfakcjionujące dla startujących - zawsze będzie można się pochwalić, że się wysokie miejsce w konkursie zajęło i szpanować... do czasu aż rozmówca sprawdzi ilu było konkurentów 😁
wyniki już są: http://swiatkoni.pl/news-display/1609.html
świat koni mnie nie lubi, nie chce się otwierać  👿
To może Dressage Cię pokocha 😉 http://www.dressage.pl/wyniki/20100123_aromer.pdf
Koniczka-gratuluję drugiego miejsca! Mogłabyś nam wszystko przybliżyć? Jak było?😉
Koniczka, gratulacje, a jak poszło? jakie odczucia? jakiś filmik? zdjęcia? anything  👀
Zadowolona jestem (chociaż jak wstawię  filmik to mi pewnie zaraz zostanie wytłumaczone, że nie mam z czego :P ), co do miejsca- konkurencji za dużej nie było 😉 Schrzaniłam półpiruet w stępie w lewo i przy galopie wyciągniętym na przekątnej trochę się chłopakowi poprzeskakiwało - chociaż na szczęście na końcu przeskakiwania zostaliśmy w galopie na tą nogę, która być powinna, no ale w efekcie mieliśmy po tym wyciągnięciu wściękłą lotną (tą już planową) z lekkim kopnięciem 😉 Filmik się właśnie wgrywa, za trochę ponad godzinę powinien być. Zdjęć niestety chyba nikt nie robił.

A co do temperatur to naprawdę nie było źle - jednak co murowana hala to murowana hala, nie to co nasz blaszak z któego każda odrobina ciepła ucieka raz dwa.
Koniczka gratulacje  :kwiatek:

Ale malutko ludzi, niczym u nas na zawodach 😀
Dzięki 🙂

Rozmawiałam z p. Ratajczakiem i podobno zgłosiło się ponad 30 osób, tylko reszta została odstrzelona zgodnie z podanym na stronie komunikatem za wcześniejsze zaległości lub brak wymaganej przedpłaty za boks.
Koniczka, Ja bardzo jestem ciekawa tego przejazdu, więc czekam na filmik. Faktycznie mało zawodników było.
Jest tendencja wzrostowa, więc niedługo spokojnie będzie poniżej 70% 🙂
Jest tendencja wzrostowa, więc niedługo spokojnie będzie poniżej 70% 🙂

Eee... Koniczka już spokojnie ma poniżej 70%...więc, hm... 🙄 🤣 🤣 🤣

Ja tam Ci Koniczko życzę równie niedługo i równie spokojnie, ale (na początek skromnie 😉 ) powyżej 60%  🤣
ups 😀😀😀 POWYZEJ miało być :< GŁUPIA 😀😀
Sierra, nadtoś łaskawa 😉

Po paru fakapach jutuba w końcu udało się wgrać filmik:
Koniczka ulala lotne zdecydowanie lepsze! 🙂 Łopatki tym razem też Wam lepiej wyszły. Ile za nie dostałaś %? Chyba nieco odważniej dzisiaj pojechałaś niz poprzednim razem, hm? Gratulacje 🙂
fajny przejazd! i jaki wesoły był pod koniec przekątnej  😁
Koniczka, gratuluje, super! 🙂
mnie, laikowi ten przejazd bardziej się podoba od poprzedniego 🙂
Chyba nieco odważniej dzisiaj pojechałaś niz poprzednim razem, hm? Gratulacje 🙂

Starałam się Pani Kierowniczko, mimo że mnie zostawiła Pani bez nadzoru, naprawdę się starałam.
Koniczka ulala lotne zdecydowanie lepsze! 🙂 Łopatki tym razem też Wam lepiej wyszły. Ile za nie dostałaś %?
Łopatka prawa: 7 7
Łopatka lewa: 6 5
Lotna numero uno: 6 5
Lotna numero duo: 6 6
Lotna numero tres: 6 5
Lotna numero quatro: 6 6

No i Raven, melina, cieciorka, dziękować  :kwiatek: Robimy z mim biednym konikiem z niedowładem zadu co możemy 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się