Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

A Pegasusa? Szedł Dużą Rundę.
Koniczka, zdjęcia Pegazusa są na facebooku, na "mazurkowym" profilu 🙂
Pegasus

Zimba

Ramirez

DanceOfDevotion - masz może zdjęcia Doktryny pod Jarkiem Porębą, dużą rundę szła, może być na PW  😉
Doktryna

Humanista

Watson

Jarek Poręba, swietny czlowiek i wspanialy jezdziec.  po 4 dniach jestem nim oczarowana :kwiatek:
Wybira się ktoś na zawody w Aromerze? szukam kogoś kto będzie robił zdjęcia bo mam sprawe  👀
ja prawdopodobnie towarzysko będę któregoś dnia. a sprawa fotograficzna mocno?
galopada_, będę przez wszystkie dni, mogę robić zdjęcia 😉
Coś mi się kojarzy, że nie wolno startować w zawodach na wędzidle z dwóch rodzajów metalu, np. z łącznikiem mosiężnym. Czy to prawda?
Coś mi się kojarzy, że nie wolno startować w zawodach na wędzidle z dwóch rodzajów metalu, np. z łącznikiem mosiężnym. Czy to prawda?

Otwórz sobie plik Przepisy dyscypliny ujeżdżenia  i sprawdź

http://pzj.pl/modules/wfdownloads/viewcat.php?cid=2
Dzięki Elu  :kwiatek:

W tamtych przepisach nie ma nic o rodzaju metalu. Czyli już nie ma tego ograniczenia?
Dzięki Elu  :kwiatek:

W tamtych przepisach nie ma nic o rodzaju metalu. Czyli już nie ma tego ograniczenia?

na to wygląda
Czy ktoś się oreintuje gdzie można znaleźć aktualny program zawodów w Aromerze ?
Czy listy wstępne są listami obowiązującymi jutro, czy zaszły jakieś zmiany ?
armara, zaszło parę zmian, powinny być lada moment na stronie. Listy wstępne są tylko orientacyjnymi listami.

Czy ktoś może wie jak wygląda podłoże na czworoboku w Aro po tych deszczach? 😎
krak, czworobok konkursowy jest przeniesiony na halę, bo zewnętrzny utonął... 😉

Jak dla mnie super.
a jak tam wyniki młodych koni? Możecie coś napisać? Wszystkie się zagrały?
😉
nasz nie ale to jego pierwsze zawody. Sędziowie mu sie nie podobali i sie gapił na nich z czego wyszło 6,5  😁 następny start w Bogusławicach
Będzie może ktoś na ujeżdżeniowych w ten weekend w Michelinie?  😀
czy jakaś dobra, znająca sie duszyczka mogłaby mnie oświecić czy dobrze rozumiem..
Program P-1
C w lewo
E w lewo
X wolta w lewo o średnicy 10 m
X wolta w prawo o średnicy 10 m
XBFA kłus roboczy

nie, te wolty są jakby po ósemce, ale na długości czworoboku, a nie na szerokości 🙂
nie jestem w stanie narysować i załączyć, ale mam nadzieję, że będziesz wiedziała jak to ma być 🙂
robisz jedną 10m woltę, jedziesz kawałek po linii prostej  i od x robisz drugą woltę
Jak dojedziesz od E do X, to zaczynasz od X w lewo woltę 10 m, i jak skończysz to zaraz kręcisz prawą, w prawo od X. Więc na rysunku będziesz miała dwa koła ze wspólnym punktem styczności w X (taką ósemkę "bałwankową"😉, ale nie taką jak narysowałaś wzdłuż linii EB tylko wzdłuż linii AC.
Dziękuje Wam strasznie, już rozumiem :kwiatek:
a kto sie wybiera do Solca?
Ja jadę ze swoją kobyłką 🙂 Ma może ktoś zdjęcia , albo stronkę ośrodka w Solcu w którym będą odbywać się zawody ??
lostak, ja Was będę wspierać z ziemi  😅 bo jadę w odwiedziny do młodego i przy okazji pooglądać, bo to 12 km 😉
super, bo wszystko wskazuje na to ze bedziemy debiutowac...w duzej rundzie 😡
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się