Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

korzystał ktoś z tej pozycji? czytał ktoś?
a może planujesz to zamawiać?
Zastanawiam się właśnie.
bo jakbyś zamawiała................ to jeśli mnie stać też bym chciała, wtedy koszt wysyłki byłby na 2 🙂
Wstawię kilka dzisiejszych,a właściwie wczorajszych z CCI*** ,wybaczcie nie podawanie nazwisk i imion koni,ale zapomniałam 😡 Wiem,że siwek-ten wręcz biały to mistrz olimpijski,a długonogi pan na gniadoszu to nasz rodak 😉 Zdjęcia dosc marne,bo nie miałam "swojego" aparatu tylko aparat mojego M. ktory jest po prostu kiepski...
na siwym to Hinrich Romeike na koniu Marius cośtam cośtam
Polak na gniadym to Łukasz Kaźmierczak na Ostlerze
a ten szwedzki koń to najprawdopodobniej Luron,ale tu mogę się mylić (para startowała na bank w Polsce w maju na CIC w BB 😉 )
Ktoś dziękuje :kwiatek:
Muszę się podzielić z wami:
Przeczytajcie pierwszy komentarz od góry
http://www.photoblog.pl/szczyga/68330525/piruet.html

I dalsza część

Nie muszę startować w mistrzostwach żeby widzieć co się tam dzieje. Oczy mam i bez tego. A robić tego co oni nigdy nie będę bo nie chcę tego TAK robić.
No i wybacz, ale galopować bez czarnej na rozluźnionym koniu umiem i piruet w galopie też zrobię. To naprawdę żadne aj waj. I bez wbijania ostróg w boki i machania nogami nie wiadomo na co i komu.

Skąd się biorą tacy ludzie?  😵
Strzyga - dotknęło Cie to w jakiś sposób ?
tulipan, personalnie? Nie. Ogólnożyciowo? Też nie. Raczej jest to odrobinę dobijające. Nie dotkliwe
Skąd się biorą tacy ludzie?  😵

po pierwsze: stąd: http://www.photoblog.pl/trzebiska 😉
po drugie: z niewiedzy. oczywiście, każdy może komentować. w tym nawet twierdzić, ze p. Milczarek ma niestabilna łydkę i w sposób niekontrolowany bębni ostrogami po bokach konia. ale ci, którzy wiedzą coś wiecej, wyszli ponad rekreacyjne stajenki, w których stawiali pierwsze kroki w jeździectwie (i do dzisiaj żałują, ze zaczynali w takim syfie 😉), oni raczej nie wpadają na tak idiotyczne pomysły jak powyższe twierdzenie o niekontrolowanym bębnieniu, tylko np. zastanowią się dlaczego Ekwador wymaga takiego podtrzymywania ruchu, etc.

Strzyga - ach, to dobrze. Bo tak się przejęłaś bzdurnym komentarzem jakiejś dziewczynki, że zaczęłam się zastanawiać nad przyczyną 😉 Skąd się biorą ? Ja myślę, że nie ma co wnikać, tylko olać.
tulipan, nie, po prostu ostatnio zdjecia, które wrzucam z zawodów są tak komentowane >___> Przez dzieci, które ledwo kłusują. No dajcie spokój.
Ja co do ujeżdżenia się nie wypowiadam, bo lubię zasiąść, spuścić szczękę do dołu i rozkoszować się widokiem. I po popstrykać zdjęcia. I mam duży szacunek do ludzi, którzy w ujeżdżeniu dużo osiągnęli. A nie można powiedzieć, że Kasia Milczarek nie osiągnęła wiele w ujeżdżeniu. Tyle.
Poprzez durną krytykę poprawiają swoje ego.
Nie wiem ile musieliby zapłacic żeby wglądac tak jak jeźdźcy na twoich zdjęciach (szacun dla nich i dla ciebie jeszcze raz)  😉
No i?  🙄
W czym macie problem? Ma prawo jej się styl jazdy K. Milczarek nie podobać? Ma prawo. Nie musi się podobać wszystkim. I to co osiągnęła (całkiem sporo) nie ma tu nic do rzeczy. Innym się nie podoba jazda Rapcewicza, jeszcze innym J. Dysarz czy Agaty Milnerowicz, a inni powiedzą, że im się jazda Isabell Werth nie widzi, albo Anky, albo innego Gala. I mają do tego prawo. Inną sprawą jest to w jaki sposób się wyrażają, bo czasem to ich styl pozostawia wiele do życzenia. Ale to w sumie tylko świadczy o nich samych...
tereferekuku, ja mam problem w tym, że przychodzą takie pindzie,co jeżdżą za stodołą na trupkach śrupkach, co koło prawdziwego konia nawet do rekreacji nie stały i mówią, że one lepiej robią piruety w galopie od Milczarek, a Skrzczyński jest idiotą, debilem i męczycielem koni, bo jeździ na czarnej i z ostrogami ( zapraszam na mojego pb, same możecie przeczytać). Wkurza mnie to, że nie posiadając wiedzy, autorytatywnie wypowiadają się o jeździectwie. A inne głupie dzieci biorą z nich przykład, a cierpią na tym konie. Oczywiście, ze trzeba potępiać, jeśli koniom dzieje się krzywda, ale czy widzicie bardzo biednego i źle jeżdżonego konia na tym zdjeciu?

http://www.photoblog.pl/szczyga/68482041/warszaffka.html
olać, niech piszą co chcą  😉
tulipan, ta Pani mi raczej na dziewczynkę nie wygląda:
http://www.photoblog.pl/trzebiska/68093904/jazda.html  ;D
Merytorycznie się nie wypowiadam, bom ja laik co jeździ za stodołą😉
szam, no to jeszcze gorzej, bo stare i głupie.
Zwłaszcza, żeby zobaczyć te ostrogi w boku, to musiałem lupę wziąć  😀, ale to i tak nic nie dało. Serio nic z tym nie zrobisz i nie ma sensu się przejmować.
komentarz niezmnienny: tylko koni żal, a na ludzką głupotę i ignorancję lekarstwa nie ma
Strzyga, toć wiem, ale z ciekawości przejrzałam bloga w nadziei, że humor mi jakieś nastoletnie dziewczę poprawi a tu taki zonk.
szam - ale nadrabia jakże powalającym stylem jazdy  😉
tulipan, ta Pani mi raczej na dziewczynkę nie wygląda:
http://www.photoblog.pl/trzebiska/68093904/jazda.html   ;D
Merytorycznie się nie wypowiadam, bom ja laik co jeździ za stodołą😉

No widzicie jaka gwiazda! Nic,  tylko kadrę na konsultacje do niej wysłać.
Ale.... ale.... gdzie na zdjęciu "Warszaffka" jest czarna?  🤔  Czy już na tyle oślepłam, że ja jej nie widzę?  👀
To, że ktoś sam nie umie, nie znaczy że nie ma prawa mu się coś/ktoś (pani Milczarek) nie podobać, prawda? Z tym stwierdzeniem się z nią zgadzam. Ma prawo jej się ktoś/coś nie podobać.
A już co do konia (gniadoszka) z rzekomo wbitymi ostrogami i sztywno ustawionym na czarnej się nie wypowiadam.  😉
tunrida, ale przy Pani Milczarek jest tekst, że majta nogami w piruecie, a ona robi piruety bez majtania nogami i żaden to wyczyn >___>

Mo B., jest czarna podpięta do góry.
Rozumiem Strzyga. W takim razie kobita nie ma racji tak komentując jak komentuje.

Ja się odnoszę tylko do tego, że wyśmiewanie jej stylu jazdy, tylko z powodu tego, że ośmiela się komentować  kogoś innego, znanego, publicznego, jest dziecinne moim zdaniem. Bo nie jest to żadnym argumentem w sprawie, nie? Przynajmniej ja tak uważam.

A to, że nie ma racji tak komentując, to nie ma racji. I już.  🙂 I się nie przejmuj.
tulipan, fota to tylko moment. Ja bym pewnie walczącego konia nie wstawiała, ale blog jest ogólnie o jej perypetiach z siwką i znajdują się tam też takie obrazki :
http://www.photoblog.pl/trzebiska/68284722/kombinacja.html
Zdecydowanie inny odbiór nie?
tunrida, ma także prawo zachować milczenie, niech korzysta. Naprawdę nie każdym swoim przemyśleniem trzeba się dzielić z ludzkością, można też czasem przyjąć, że ma się za mało wiedzy i zapytać kogoś bardziej doświadczonego "czemu wg mnie odbiór tej pary nie jest w pełni pozytywny?" . Wtedy nie wkracza się na arenę krytykanctwa.
szam - niby tak, ale nadal nie jest to jakaś rewelacja (moim zdaniem).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się