m.indira powiem tak... Wstawiając zdjęcia, na których koń nie idzie poprawnie, a obrazek jest zepsuty paroma istotnymi szczegółami nie oczekuj zachwytu. Koniczka wyraziła swoje zdanie i powinno Ci ono dać do myślenia. Krytyka pomaga o wiele bardziej niż tona pochwał. Ale mogę się mylić, prawda? Poza tym myślę, że rasa nie ma tu nic do rzeczy, a hucuł hucułowi nie równy jak w każdej innej rasie. Domyślam się, że nie jest łatwo i wiele pracy przed Wami, powodzenia 😉
ania jest gotowa do srebrnej, ale boje sie jej skakania tak wysokich przeszkod, ona ma 9 lat... ujezdzeniowo ania jest juz w stanie przejechac czworobok klasy C, w naprawde niezlym stylu 😜 uwielbiam ja i uczenie jej sprawia mi niesamowita satysfakcje, rok pracy za nami. ma talent, wyczucie, instynktownie potrafi zamknac konia pomocami, jest precyzyjna, ostatnio balansujemy kuca w klusie... faktem jest tez, ze deriono jest dobrym kucem, troche trudnym dla slabiutkiej 9latki, ale mala sobie radzi.
Widać jak siedzi, super się prezentuje🙂 Bardzo fajnie, że Dzieciaki w tak młodym wieku mają szanse na treningi na wysokim poziomie, tylko pozazdrościć jaki poziom osiągną za parę lat 🙂 Tylko nóżek jej brakuje jeszcze hehe 🙂
ania jest gotowa do srebrnej, ale boje sie jej skakania tak wysokich przeszkod, ona ma 9 lat... ujezdzeniowo ania jest juz w stanie przejechac czworobok klasy C, w naprawde niezlym stylu 😜
niesamowite, to jej wróży świetlaną przyszłość jeśli w tym wieku tak śmiga 🙂 gratuluję!
to prawda, az strach pomyslec jak ona bedzie jezdzila za dwa lata, za 5 lat... fajne jest to ze dzieciaki robia wszystko same przy koniach, pomagaja nam sprzatac kupy z hali, gdy my trenujemy, sa z konmi, nie tylko na nich jezdza. i to jest madrosc rodzicow.
a tak dla rozladowania napinajacej sie tu atmosfery, zdjecie ponizej jest dla mnie bardzo wyjatkowe, bo jest esencja tej pracy z dziecmi, wizytowka stajni, jesli chodzi o klimat.
jezdzi od dwoch lat, poczatki w kuclandii, potem u nas, przez pol roku pod okiem innego trenera, od roku jezdzi ze mna 4 razy w tygodniu, teraz przed odznaka skacze (sic!) 2 razy w tyg, z instruktorem, ktory pracuje u nas w osrodku - Ewą Łobocką, ja sie skakania z dziecmi nie podejmuje. serce mnie boli, ale dzieciaki do 20 czerwca maja dyspense na skakanie w ujezdzeniowym osrodku 😉 potem jestesmy umowieni z zaprzyjazniona stajnia po sasiedzku, gdzie parkur stoi na stale, ze cala trojka (mamy jeszcze chlopca, ale nie mam jego zdjecia) bedzie jezdzic na skakanie w goscine 💃
no wiec tak, tata totalny alergik, jak ja odwozi do stajni, zostawia przy bramie. bardzo by chcial popatrzec, robi to sporadycznie dwa razy do roku, z daleka gdy naszpikuje sie alergentami. mama jezdzi rekreacyjnie, na koniu, ktorego maja u nas w stajni, dwoch braci blizniakow - woli miecze swietlne i mordowanie mrowek. jedyne co laczy cala trojke dzieci i stajnie to kapiele w naszym stawie. 😉
lostak świetna dziewczynka W stajni, w której trzymam Pole też mam przyjemność oglądać parę kucyk i 8 letnia dziewczynka w wersji ujeżdżeniowej, nie mogę się na nie napatrzeć, strasznie żałuje, że taka forma jeździectwa mnie ominęła 🙂
Koniczka, pracuj pracuj może Twoje dzieci będą miały okazję :F lostak jestem pod wrażeniem, serio 🙂 Czy na Derino to ta sama dziewczynka, którą widziałam w zimie?? 😲
Magdzior, Belfast Strucelki jest kucem,zdaje sie od matki małopolskiej.
Si, zgadza się. I to nam niezwykle ułatwia pracę, jeśli chodzi o jego możliwości fizyczne (bo uparty z charakteru jak hucuł :hihi🙂. Ma duży, obszerny wykrok w kłusie - z pewnością po matce, bo ojciec ma 135 i "drobi" w kłusie 😉 Okrągłe i pełne foule w galopie, a nie płaskie i mało wygodne. Mam porównanie na codzień do Likiera, który jest czystym hucułem. Ale oczywiście zdarzają się wyjątki, jak np. Pilot Kasi Kliczkowskiej. No i mimo wszystko ciut dłuższa szyja, która gdy jest 'napakowana' nadal jest w stanie być zebrana. U hucułów niestety często jedno wyklucza drugie.
Magdzior wielkie dzięki :kwiatek: Trenerka ostatnio powiedziała, że kiedyś w niego wątpiła, choć nie chciała mi tego mówić. Dziś i z każdym treningiem wierzy coraz bardziej, bo koń coraz bardziej progresuje. Myślę, że Nka w tym roku jest osiągalna, prędzej czy później. Póki co chcemy porządnie wyjeździć trudniejsze Ptki (te z pogranicza Nek, np. P-9) i może wtedy spróbujemy.
Lostak super te twoje podopieczne :P na prawdę ... jak ja żałuję że nie mogłam tak wcześnie zacząć jeździć i to jeszcze z takim instruktorem. Kucyki też cudowne szczególnie Karino jakbyś mogła więcej zdjęć wstawić albo wysłać na priv 🙂 byłabym wdzięczna . Jeśli teraz jeżdżą C to ja wole nie myśleć co będzie w przyszłości :P
Koniczka, pracuj pracuj może Twoje dzieci będą miały okazję :F lostak jestem pod wrażeniem, serio 🙂 Czy na Derino to ta sama dziewczynka, którą widziałam w zimie?? 😲
Tak Anaa to moja Ania🙂 dzisiaj spadłabyś z krzesła widząc jej postępy.... a ja jestem mega, mega dumna 😡 😡, praca z dziećmi nie jest łatwa, trzeba bardzo wyważyć intensywność, jak powtarzać łopatki 1000 razy a nie zanudzić, jak wprowadzać nowe elementy, ale żeby woda sodowa nie odbijała, jak zrobic z treningu fan przemycając trudne rzeczy, jak radzic sobie z emocjami dziecka jak nie wychodzi... ech... fajne🙂 🏇
Bardzo przepraszam za wpadkę z rasą Belfasta🙂 Stucelka od zawsze o swoich obu kucykach mówiłą hucuły, że mi się to już na dobre wbiło do głowy, co nie zmienia faktu, że metamorfoza ogromna🙂
Dzieciaki świetne ach jakby suę chciało cofnąć parenaście lat i zacząć od nowa z tą wiedzą, którą się już teraz ma.
Czekam na kolejne zdjęcia z zawodó w takim razie, bo wielką przyjemność sprawia mi oglądanie TAKICH par🙂 i mimo, że pewnie nigdy dresażystą nie będę to podziwiam Was wszystkich za tą precyzję, za to bycie w harmonii z koniem, za te niezauważalne sygnały no prawdziwy kunszt jeździecki🙂
ehh.. nie zromumialysmy sie... ja nie mowie ze haflinger badz hucul nie moze chodzic dobrze, ale nie chodzi dobrze jesli jest schowany badz wylamiony jak na pierwszych zdjeciach. Zdecydowanie lepiej i przyjemniej jezdzi sie na koniu rozluznionym wiec jak najabrdziej popieram ,ale nie na sile kiedy jak wspomniano czas gonil i nie bylo warunkow.. Pozatym uwazam ze tekie koniki pod duzymi jezdzcami z duzym obciazeniem fizycznym jakie daje ujezdzeni nie bardzo sie spawdzaja na dluzsza mete. Wlasnie dlatego w Austrii coaraz rzadziej spotyka sie czyste haflingery i sa one coraz bardziej odchudzane bo takie limfatyczny kon nie przentuje sie na czoroboku.
Swoja droga marzy mi sie taki złoty konik dla odmiany..
http://magdalena-gill.prv.pl/ w dziale portfolio są już zdjęcia z CDI-W. Jesli otworzy sie galerię w nowym oknie, wyświetlają się pełnowymiarowe fotki. Zapraszam do oglądania 😉