Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

Wielkie dzięki 🙂
Kasia dzisiaj II  !!!!!  z super wynikiem ponad 70%, tylko 1,5% do najlepszego 🏇, Hubertus Schmidta
Kasia dzisiaj II  !!!!!  z super wynikiem ponad 70%, tylko 1,5% do najlepszego 🏇, Hubertus Schmidta

za to Michaś, bożyszcze niektórych, znowu 59%... czyżby jednak był jeźdźcem jednego konia, czemu tak wielu żarliwie zaprzeczało?

Summer - 59% (Sopot 2010)
S.Rappe - 59% (Hagen 2010)
Saloeky - 60% (Mierzęcin 2008)

co to będzie jak Randona nie będzie  😕
nie no może się jeszcze wyrobi w końcu 30tki jeszcze nie ma
za to Michaś, bożyszcze niektórych, znowu 59%... czyżby jednak był jeźdźcem jednego konia, czemu tak wielu żarliwie zaprzeczało?
on przepaść musi podkreślać 😁
[quote author=zyczliwa link=topic=11.msg564466#msg564466 date=1272029175]
on przepaść musi podkreślać 😁
[/quote]

[quote author=M. Rapcewicz w wywiadzie dla ŚK]"...ujeżdżenie w Polsce to tylko Katarzyna Milczarek i ja, a dalej jest niestety przepaść"[/quote]

proponuję: "ujeżdżenie w Hagen to tylko Katarzyna Milczarek i reszta świata, a dalej niestety przepaść i ja..."

proponuję również zacząć się przyzwyczajać
to Michał jest dopiero po przepaści ? 😉
Stara się ją uosabiać.  😉
Lostak?

Po której stronie przepaści jest dzisiaj Kasia? Ta przyjaźn z Michałem to chyba faktycznie na poważnie - nawet w biedzie... 60% w FST to swojego rodzaju osiągnięcie  👍

Odstawiając na bok złośliwości (będące stricte reperkusją po "sławnej" wypowiedzi MR): domyślam się, że to wypadek przy pracy, bo KM to doświadczona i utalentowana zawodniczka - może ktoś powiedzieć co się działo?

zyczliwa? a dlaczego ty do mnie piejesz?

twoj nick chyba wyjatkowo do ciebie nie pasuje.  Kasia zrobila 60%, widocznie cos dzisiaj mega nie poszlo, mysle, ze zdecydowanie stac ich na wiecej i taki wynik swiadczy o tym, ze kon byl w zlej formie, nie wiem, nie ogladalam.  I tak trzymam za nia kciuki, milo jest, ze polacy pokazuja sie z taka klasa na tak powaznych zawodach.

i tobie tez kiedys takich wynikow zycze, i mam nadzieje, ze jakas "zyczliwa" i zarozumiala smarkula bedzie cie traktowala z nalezytym szacunkiem, a nie lekcewazeniem.
Czytam i trochę taki niesmak czuję... 2 dni para robi super wyniki, 3 dnia im nie idzie i już jeździec do niczego? Pomijam, że na praktycznie wszystkich zawodach wcześniej para ta również bardzo dobre wyniki robiła. No, ale jeden zły przejazd już ich ostatecznie przekreśla... A ten cały Rapcewicz to w ogóle jeździć nie umie, phi, obudzona w środku nocy zakwalifikowałabym się do GPS na Olimpiadzie,

Sorry, ale nie zdzierżyłam 🙄
To takie polskie, jak już kogoś mamy kto prezentuje niezły poziom, to trzeba go zjechać. Zazdrość czy co?  🙄
zyczliwa? a dlaczego ty do mnie piejesz?

twoj nick chyba wyjatkowo do ciebie nie pasuje.  Kasia zrobila 60%, widocznie cos dzisiaj mega nie poszlo, mysle, ze zdecydowanie stac ich na wiecej i taki wynik swiadczy o tym, ze kon byl w zlej formie, nie wiem, nie ogladalam.  I tak trzymam za nia kciuki, milo jest, ze polacy pokazuja sie z taka klasa na tak powaznych zawodach.

i tobie tez kiedys takich wynikow zycze, i mam nadzieje, ze jakas "zyczliwa" i zarozumiala smarkula bedzie cie traktowala z nalezytym szacunkiem, a nie lekcewazeniem.

o matko... dorosła kobieta, a czytać ze zrozumieniem nie umie... weź sobie jakiś nerwosol i przeczytaj, co napisałam dokładnie i bez emocji... może Ci podkreślić?

[quote author=zyczliwa]Odstawiając na bok złośliwości (będące stricte reperkusją po "sławnej" wypowiedzi MR): domyślam się, że to wypadek przy pracy, bo KM to doświadczona i utalentowana zawodniczka - może ktoś powiedzieć co się działo?[/quote]

P.S. Pojęcia ironii też nie znasz, skoro czepiasz się mojego nicka...
P.S. Wypowiedzi innych pomijam, ale po Tobie się spodziewałam większej inteligencji
www.cpm24.tv

Hagen na zywca  w Meggle GP Spezial idzie kon od nas - Amüsant. 🙂
To takie polskie, jak już kogoś mamy kto prezentuje niezły poziom, to trzeba go zjechać. Zazdrość czy co?  🙄

To nic z polskością wspólnego nie ma. Chodzi o to, że ktoś na niezłym poziomie, w kim zaczęliśmy pokładać nadzieję na pokazanie się polskich zawodników na świecie, jedzie w nienajlepszym stylu. To rodzi rozczarowanie, nie zazdrość.
My po prostu powinniśmy przestać uważać tą dwójkę za superbohaterów, wtedy ich gorsze przejazdy będą normalną częścią życia zawodniczego.

Nie udało mi się zobaczyć żadnych przejazdów KM (czego bardzo żałuję), a trafiłam niestety na przejazd MR (niestety - bo był to jedyny przejazd tego zawodnika, jaki kiedykolwiek widziałam), ale mogę się domyślać, że atmosfera zawodów przerosła nieco S.Rappe. Mam nadzieję, że kolejne zawody pokażą ich z lepszej strony.
lol  Sedzia sie zgubil. Tylko 4 sedziow siedzi w budkach, i nikt nie wie, gdzie on jest  😵

Nie udało mi się zobaczyć żadnych przejazdów KM (czego bardzo żałuję), a trafiłam niestety na przejazd MR (niestety - bo był to jedyny przejazd tego zawodnika, jaki kiedykolwiek widziałam), ale mogę się domyślać, że atmosfera zawodów przerosła nieco S.Rappe. Mam nadzieję, że kolejne zawody pokażą ich z lepszej strony.

Ja widziałam ten na 70% i powiem Ci, że super - pierwsze tak dobre cofanie tego konia, bardzo dobre piruety, ogólnie było na co popatrzeć, więc masz czego żałować ;-) Myślę jednak, że masz szansę nadrobić zaległości - ta para trzyma poziom i nie był to przypadek.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to nawet nie chodzi o rozczarowanie, bo to że może się zdarzyć słabszy start jest naturalne - dużo zależy od konia, było późno, mógł chociażby płoszyć się własnego cienia od lamp. Mi chodzi jedynie o słynną wypowiedź o "przepaści" i będę się tego czepiać.
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi - to nawet nie chodzi o rozczarowanie, bo to że może się zdarzyć słabszy start jest naturalne - dużo zależy od konia, było późno, mógł chociażby płoszyć się własnego cienia od lamp. Mi chodzi jedynie o słynną wypowiedź o "przepaści" i będę się tego czepiać.
Dokładnie. Nikt absolutnie nie umniejsza Rapcewiczowi tego co osiągnął, a dorobek bez wątpienia ma ogromny i niepodważalny. Ale proszę, pokażcie mi drugiego takiego asa, który tworzyłby tak kompromitujące SIEBIE wypowiedzi. Tak się nie mówi, po prostu nie. Każdy może się potknąć, gorzej pojechać, koń może być nie w formie - bo przecież nie musi jej utrzymywać 24/24 365/365, no ale.. przepaść zobowiązuje 😉
Ta przepaść to już mi się zabawna wydaje, ale rozumiem o co chodzi.

Na Katarzynę Milczarek poluję właśnie. Mam nadzieję, że będzie miała dziś dobry dzień. Trzymam kciuki.
75,3 % i super. Na razie druga, w najgorszym razie 5. 🙂
75,3 % i super. Na razie druga, w najgorszym razie 5. 🙂

No i super!

Natomiast co do przepaści to pozwoliłam sobie zajrzeć do akt i wyszło mi tak:

Grand Prix podczas ME w Windsorze:

1. miejsce Totilas - 84,085%
47. miejsce Randon - 62,298%

Różnica: 21,787% to JEST przepaść

Grand Prix podczas MP we Wrocławiu:

2. miejsce Randon - 67,660%
3. miejsce KP Safir - 63,362%

Różnica: 4,298% to NIE JEST przepaść

Mam jednak wrażenie, że to o nie taką przepaść chodzi... czy ktoś z Was kojarzy, żeby Edward Gal powiedział kiedyś, że jest on, Adelinde a dalej przepaść?
KM czwarta. Cieszę, że ich zobaczyłam, bo bardzo mi się podobali. I przejazd i muzyka. Będę za tę parę trzymać kciuki, bo wygląda na to, że coś nam się wykluwa dobrego.
Zyczliwa, trudno, żeby jakikolwiek Holender mówił  o przepaściach, bo u nich chyba po prostu takowych niema. Są ci, którzy obecnie są na topie, a za nimi stado ewentualnych następców. U nas niestety są pojedyncze sztuki.
sporo forumowiczów widziałam dzisiaj w aromerze  - jak poszło?
Wyniki: http://www.dressage.pl/wyniki/20100425_aromer.pdf

Lostak wielkie gratulacje!
Ja byłam ex equo 3-5 w P1. Nie dość ,że i tak się stresowałam przejazdem to nie okrążyłam sobie czworoboku a na przejeździe koń mi się potknął.Jak się kiedyś przestanę denerwować to może będzie lepiej😉
Wyniki: http://www.dressage.pl/wyniki/20100425_aromer.pdf

Lostak wielkie gratulacje!
Dołączam się do gratulacji 😅 wspaniały debiut.

Co się stało z Iloną Janas, że ma rezygnację?
Lostak,niestety widziałam tylko fragment Twojego przejazdu.Również gratuluję wyniku🙂

problemy techniczne - okazało się, że kon miał źle dopasowany munsztuk, więc odmówił współpracy podczas przejazdu. bezpieczniej było zrezygnować i sprawdzić o co mu chodzi, ze się tak wścieka, bo normalnie ten koń jest bardzo grzeczny.
od razu dodam - to nie Ilona sobie konia ubierała 😉
[quote author=rewir link=topic=11.msg566793#msg566793 date=1272228986]

problemy techniczne - okazało się, że kon miał źle dopasowany munsztuk, więc odmówił współpracy podczas przejazdu. bezpieczniej było zrezygnować i sprawdzić o co mu chodzi, ze się tak wścieka, bo normalnie ten koń jest bardzo grzeczny.
od razu dodam - to nie Ilona sobie konia ubierała 😉
[/quote]

I tu wyłazi dobra szkoła Wandy Wąsowskiej - ona nie wsiadła na konia zanim nie posprawdzała czy wszystko jest ok.
Choćby konia osiodłał jej sam Pan Bóg - zawsze sprawdzała munsztuk, podpięcie łańcuszka, popręg, czaprak i wszystko inne 🙂
Polecam nieufność nawet do zaufanych luzaków. W ferworze przygotowań zawsze coś się może luzakowi potaśtać.

Kasi Milczarek kibicuję bardzo.
dziekuje :kwiatek:, debiut byl podwojny, jego 4te w zyciu zawody wyjazdowe (nie liczac malych w stajni gdzie kiedys stalismy, klasy L), w tym pierwsze na zewnatrz w miejscu gdzie caly czas ktos ladowal, lazil, przejezdzal.  debiut w CC.
jestem z niego dumna, przegralam "jednym polpiruetem" 😉  czekam na nagranie paa, bo sama nie wiem co sie stalo, musialam nierowno usiasc.

teraz kuznia za dwa tygodnie i bedziemy wyszukiwac gdzies mojego ulubionego CC7.

a tym co zamiast podejsc i sie przywitac 🤬
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się