A od Krakowa w stronę południa dziś tak pięknie sypało 😍 .Biała Zakopianka. Wczoraj nie było śniegu prawie wcale, dziś cały świat biały. Minimum 20cm leżało.
A w Krakowie samym co? Ani pół płatka śniegu nie spadło 👿
Nie, ja kocham śnieg 😍 😍 I dziś sobie szusowałam na nartach po takim świeżym piękniutkim. Bo to co wczoraj leżało na stoku [Kluszkowce] to nie bardzo już śnieg przypominało...
Zasypiałam wiosennie-były ptaszki i dżdżownice i w ogóle. Obudziłam się na Alasce.W nocy spadło cichcem z 40 cm śniegu. 🤔 - mokrego i ciężkiego. Nawet mikrokulig zrobiliśmy. 😅 Przyjechałam do Krakowa a tu mi nie wierzą,że taki śnieg spadł.
ja to już całkiem południowy wschód , biało , mokro i do d... plus 2 a pada śnieg , mały drobny i przemakający ... wczoraj srednio co 2 godziny , łopata i jada nasi ... jedyny plus - umyłam samochód bo był cały pod śniegiem , jak się dokopałam , to okazał się prawie czysty ...
popłynął śnieg +4... na ulicy mam jezioro , ta woda jakaś głupia pod górę nie chce do kratki ściekowej płyną , nie ma jak to 😀 kanalarze coś zaprojektują... breja jest wszędzie , pada , pada i jeszcze raz pada , obecnie bardziej to przypomina Anglię ...
nie wiem co lepsze, grad czy śnieżyca 😉 ja mam śniezycę.. i to pełną gębą, jako że na plusie temperatura to i płatki- a właściwie to płaty - kobylaste i sypią jak co złego
pół godziny temu lało , teraz sypie nie wiadomo co , ogólnie psa już wyprałam jak wrócił do domu ... i wieje , tak porywami , najgorsze że mi sie blacha gdzieś poluzowała na dachu i tłucze , bedzie ciekawa noc ...