No więc czeka nas jutro przygoda🙂 Jedziemy z Florentyną wierzchem na przełaj do Las Pegaz! Mam nadzieję, że trafimy a na miejscu nie narobimy sobie wstydu..🙂 Duża, siwa kobyła w butach i na sznurkach oraz farbowano-lekko-ruda trzydziestka z plecaczkiem trzymające się z boku na rozprężalni to będziemy my🙂
Są na mapie oznaczone podkową z literką "P" pośrodku. Jeden widziałem na szlaku przez las w Sokolnikach - jest on oznaczony na mapie. Na stronie szlaku część oznaczona jest jako gotowa, a część jako projektowana. Trzeba by się dowiedzieć u źródła, czy któraś z projektowanych jest już zrealizowana.
Heroina : Hej😀 Dzięki za miłe słowa :kwiatek: Florentyna spisała się na medal i strasznie się ciesze, że przyjechałysmy na te zawody - miałyśmy super przygodę i jednocześnie próbe sił🙂 "Krew, pot i banan" 😀 Krew z gzów, pot z upału i banan z radości🙂😉 Pomimo iż w drodze do Las Pegaz trochę pobłądziłam to powrót miałyśmy idealny i trasa jest już opracowana. Poruszałysmy się praktycznie w dwóch chodach: stępem przez chlodny las i galopem przez gorące pola. Od niedawna mam odwagę galopowac na Fiali w terenie po prostej - tym bardziej samotnie - więc endorfiny do tej pory wylewaja mi się uszami🙂 Startowałaś ? Ja miałam przyjemnosc zapoznać się z Dominoxs i z zazdrością patrzyłam z jaką ekspresją Pasja się rusza! O Fiali można powiedzieć jedno - jest duża😀 Ale bardzo bym chciała na niej pojechać eleczkę, może lekka trema przyda jej motywacji do ładniejszego poruszania się i wyjdzie akurat🙂 Ogarniemy się to pojedziemy🙂 Dzieki za miło spędzony czas i nowe znajomosci! Jakbysmy się zaplatały gdzieś na zdjęciach to bardzo bede wdzieczna za podesłanie. Bedziemy mieć pamiatkę z naszego pierwszego wspólnego mini-rajdku🙂 animilenka@gmail.com
Milenka , bardzo mi miło bylo Cię poznać : )🙂 Tak sobie popatrzyłam na mapkę ,znalazłam Twoją stajnie , i myslę, ze gdyby nam się zachciało , to jakiś dłuższy wypad ( choćby i moim "ulubionym" szlakiem ) można by było wspólnie zorganizować ???🙂 I z kolei ja z zadrością patrzyłam na opanowanie Fiali - obok niej Pasja wyglądała jak mały ruchliwy giez . I zresztą na tych zawodach taką dostała ksywę ode mnie - jusznica 😤, ale P poszło- teraz trzeba je doszlifować żeby jusznica miała po co się ruszac 🙂 Musisz sobie zwizualizowac siebie i Fialę, jak pojedziecie na L -i jak będziecie ładnie i elegancko wyglądąć - to naprawdę reprezentacyjny koń : ) (A, i mam zdjęcia Wasze , i dzisiaj wrzucę Ci na maila 🙂
Podjechałam na chwilkę, bo paru znajomych było. Ja raczej z tych skaczących : ) Pasję tez kojarzę, wpada maleństwo w oko. Jak na moje laickie oko to fajnie wypadłyście. Jeszcze takie pytanko do dominoxs, trenujesz z p. Domagałą ?
Dominoxs - tak jest, dobra wizualizacja to polowa sukcesu! 😀 A tak w ogóle - wielkie gratulacje! :kwiatek: Bedę miała komu kibicowac na kolejnych zawodach!🙂 Co do wspólnego wypadu - jestem bardzo za! Daj tylko znać kiedy to sobie jakoś opiekę nad synkiem ustawię🙂 A moja stajnia jest w Bukowcu na Małej 16🙂 Będę bardzo wdzięczna za fotki!
Agulaj79 - zdradzam tajemnicę, uwaga.... OFF zmieszany z czarną absorbiną i wymachiwanie batem jak szabelką😀 Myslałam nawet żeby zrobić taki specjalistyczny bat antymuchowy: do rączki przyczepić górę od packi na muchy a na dole zrobić "wiecheć" ze sznurka od snopowiązałki. Wiecheć juz kiedyś mialam, dobra rzecz 😀
Heroina - no tak, nie ma to jak byc bystrym i zauwazyć skokowy awatar😀 Szkoda , że mi chociaz nie pomachałaś...🙂 Zupełnie inaczej czyta się forum znając więcej osób osobiście i inaczej jeździ się na zawody kibicując znajomym🙂
Heroina , ja to hm.. nie jechalam, tylko Ola, drobna blondynka która startuje na Pasji . Pawel je obie przygotowuje ( dodam , że Ola jeździ dopiero rok , a Pasja od września - więc jak na ten czas mam sporo szacunku dla jego pracy ). Tym bardziej , że, oni oboje to raczej skoki , a ja się uparłam na to ujeżdżenie - ale jakoś się odnajdują , i wydaje mi się , że takie wprowadzenie ujeżdżeniowe młodemu zawodnikowi skokowemu może się bardzo przydać : ) Aha , plotki gloszą , że Las Pegaz rozważa też ...zawody w skokach towarzyskie 😀
Sei , jesli na Twoich zdjęciach jest też małe gniade , to ja tez bardzo bardzo poproszę fotki (mój email jest w zakładce 🙂🙂
Asiu ale jestem z Was dumna! Fialcik jest freestylowy, to najbardziej olewczy koń jakiego znam :P "o konie! fajnie, kiedyś do nich doczłapię, może będą chciały zajarać?" 🙂
ostatnio zupelnie wypadłam z obiegu, wchodzę tylko "telefonowo" na RV, bo na wsi nie mam internetu jeszcze. Rudej nie widziałam od wieków, ale nic na to nie poradzę, albo budowa, albo przyjemność 😉 zaciekle koruję drągi (teściowa wpadła w ekstazę wczoraj widząc ilość kory, którą przesypała pod krzaczki), w sobotę przyjechały mi deski z oflisem. niedługo już zaczniemy stawiać ogrodzenia. udało nam się jeszcze skręcić szafę (nigdy więcej nie poskąpię 300 zł za złożenie takiego wielkiego mebla! ), okazało się, że stół i krzesła zajmują pół kuchni, a komplet wypoczynkowy będzie...kremowy... tak to jest, jak człowiek chce kupić szybko meble, żeby szybciej postawić ogrodzenia 😉
konica musi beze mnie wytrzymac jeszcze trochę, ale sądzę, że bedzie zadowolona😉
oczywiście jak się obrobimy z mini budową to zapraszam serdecznie w odwiedziny! (no i oczywiście parapetówkę 😉 trzeba opić ministajenkę😉 )
Są juz wyniki z LP? a i kiedy cos kolejnego sie szykuje?fajnie ze sie troszkę rozkręciło nawet towarzysko w temacie tej dyscypliny :kwiatek: moze wreszcie sie ruszy mocniej....
No no, deski z oflisem...a mogłam opatentować te ogrodzenia, teraz będziemy mieć w województwie, ba i nie tylko kilkanaście takich stajni, heheh, myslę że mozna z tego zrobić znak rozpoznawczy, a z okazji że nie opatentowałam płotu, poproszę fotki waszych płotów dziewczyny:P
Cześć Czy to co powstało na Wycieczkowej przy szpitalu na miejscu starej stajni Pani Julity P. to właśnie baza dla szlaku czy rusza tam jakaś nowa stajnia?
Trochę z innej beczki, ktoś kojarzy stajnie westową w woj. łódzkim gdzie może osoba postronna sobie pojeździć? Chciałabym jednorazowo (chyba, że nagle stwierdzę, że klasyk jest be w co szczerze wątpię 🤣 )zobaczyć na własnej skórze jak to wszystko wygląda.