nie bardzo wiem w któym miejscu mogło by powstac cos nowego z jednej strony lotnisko jest z drugiej fabryka dalej oczyszczalnia...,chyba ze trochę jeszcze dalej za Retkinią...ale to w stronę Konstantynowa? Czy za Lublinkiem pod Pabianice?Wiki jest przy lotnisku,na Chocianowickiej jakas stajnia,no i niezbyt pozytywne Smulsko.
witam czy gdzieś w Łodzi będzie możliwość krótkiego przeszkolenia jeździeckiego, a potem wypożyczenia konia, przewiezienie go w odpowiednie miejsce? chodzi mi zorganizowanie czegoś w stylu "książe na białym konie", aby odzyskać dziewczynę. ktoś coś wie? z góry dziękuję za pomoc
sądzę, że na taką "okazję", to spokojnie można konia przewiezc i ktoś może go przeprowadzić pod "jezdzcem" z bukietem róż pod blok wybranki. Przecież nie trzeba mieć wybitnego przeszkolenia, żeby przejechac się na koniu jak na oprowadzankach. Ale szarpnąć - na pewno szarpnie po kieszeni, nie bedzie to tanie. Sądzę, że jest to na tyle niecodzienna usługa, że najlepiej podzwonić po stajniach i popytać, bo regularnie w ofercie to zadna takiego novum pewnie nie ma.
Co do Centaura, to ja słyszałam o przenosinach do kompletnie innego rejonu, więc póki faktycznie nie zobaczę - uznaję każdą potencjalną lokalizację za plotę.
Racjonalna , stałam w stajni w Ksawerowie (2 km za portem) I NIE MA CIEKAWYCH terenów !! wszystko odcięte obwodnicą , ulice , domy , i ludzie biegający z widłami ,że idziesz ulicą , NEVER 😤
No to chyba mam nieaktualne info 🙁 Nie wiem czy jest jakieś dogodne miejsce jeszcze na stajnie w Łodzi, najlepiej by było gdyby miała w mirę dobry dojazd transportem publicznym no i nie powinna być zbyt daleko od miasta, bo wydaje mi się, że mało komu chce się gdzieś daleko pod miasto jeździć...
teren wyścigów jest państwowy,ziemia kosztuje sporo,i jest właśnie rozszprzedawana pod domki z tego co mi wiadomo 😉 zreszta tam jest problem z wycinką drzew zgody nie dostali developerzy i projekt osiedla sie nie powiódł.
A z mojej strony zapraszam obserwatorów na 3dniowy kurs z Moniką Damec ( 09,10,11 . 10) który odbędzie się właśnie u nas :-). Piotrków, Łódź, Tomaszów, nawet Bełchatów... i z Warszawy też ktoś ma być tak więc co do uczestnictwa zapraszam. Konia mogę też użyczyć na czas kursu.
Czy byliby chętni na towarzyskie ujeżdżeniowe w okolicach Zgierza pod koniec października? Organizatorzy chcieli wiedzieć czy będzie zainteresowanie zanim cokolwiek ogłoszą. W planach byłaby L i P, ale jakby ktoś chciał Nkę pojechac, to też dajcie znać, może się wciśnie 🙂
🏇 my! eLki 🙂 Ale koleżanka ze stajni jeśli już to N by jechała 🙂
Czy byliby chętni na towarzyskie ujeżdżeniowe w okolicach Zgierza pod koniec października? Organizatorzy chcieli wiedzieć czy będzie zainteresowanie zanim cokolwiek ogłoszą. W planach byłaby L i P, ale jakby ktoś chciał Nkę pojechac, to też dajcie znać, może się wciśnie 🙂
Łodzianie! Gdzie w pobliżu Zgierskiej, lub na trasie z Łodzi do Golden Dream'u znajdę jakiś fajny sklep jeździecki? Wybieram się do GNL'a, ale trochę mi tam nie po drodze i chciałabym w razie potrzeby mieć coś ogarniętego bliżej 😉
HIPPOLAND to stacjonarny sklep jeździecki, mieszczący się w Łodzi, przy ulicy Pojezierskiej 2, który spełnia wszelkie marzenia najbardziej wymagających jeźdźców. Dla osób spoza Łodzi otworzyliśmy internetowy sklep jeździecki www.hippoland.com.pl Oferta w obu sklepach jest identyczna.
Weiderowa, na zgierskiej był Equitom, ale chyba już nie ma? Hippoland jest na pojezierskiej, blisko zgierskiej. na skrzyżowaniu Pojezierska/Zgierska trzeba skręcić w lewo (jadąc od centrum) i zaraz po lewej stronie, schowany we wnęce. niedaleko jest Rossmann i rządek sklepików, trzeba przejść za nimi jakby "od tyłu". Bardzo blisko skrzyżowania.
Dzięki :kwiatek: Wyczaiłam przez okno zaraz po mojej przeprowadzce Equitom na przeciwko mnie, ale w dniu kiedy go zauważyłam, jak tylko się tam przeszłam, zastałam kartkę, że się przenieśli 😵
Weiderowa , to zależy czego szukasz , bo Hippoland jest nieźle wyposazony , ale Eskadrona czy Euro-Stara tam chyba nie znajdziesz ... takie rzeczy to tylko w GNLu , zła wiadomość jest taka ,ze się GNL wynosi za tydzien czy dwa z Lipowej gdzies w niebyt , na Brukową ( masakra , skąd pomysł takiej bzdurnej lokalizacji dla sklepu detalicznego 🙁 ) Jest tez nowy sklep , na Legionów , jadąc w stronę Retkini między Cmentarną i Artyleryjską po prawej stronie na parterze nowych bloków . Nawet ciekawe rzeczy mają , ale wybrane marki ( moze to ten Equitom 😉
Equitom to chyba był na Nowomiejskiej, a GNL przenosi się ze względu na znaczne powiększenie powierzchni. Zapewne w innej lokalizacji nie byłoby mozliwości na aż takie szaleństwo 🙂
Ulala, to ja pamiętam jeszcze jak był na Nowomiejskiej, ale faktycznie to mogło byc daaawno 😉
Ile potrwaja przenosiny, to nikt nie wie. Plan dziewczyny mają abitny. Z tego co słyszałam nieśmiało szykuja się na początek miesiąca - akurat Ja tez uważam, że lokalizacja nie jest zła.