Tak z innej beczki. Ktos coś się wypowie na temat stajni w lądku? Bo to chyba okolice łodzi? I na temat ów pana właściciela ktory kuupuje konie zsuper papierami I co rusz kktoś pisze na formach na temat jego przekrętów. Nie mam czasu śmigać po forach.wystarczy ze jedna osoba cos zmysli I juz bedziecie ja jechać na cale forum I nie działają żadne wyjaśnienia. Nie niebronie. Przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedź to spostrzeżesz ze jest neutralna 🙂 po prostu wiem jak ciężko jest wyżyć z koni a czasami jedna osoba potrafi zepsuć renome budowana przez lata. Powinniśmy sie wspierac I cieszyc ze mlodzi ludzie otwidraja stajnie ze bd gdzie przyjechac choćby na zawody. I zazdroszczę ze wy macie tego wiecej bo u nas sa zawody w odleglosci 80km idemnie moze z 5 w ciagu roku I to tylko lipiec/sierpien I to tylko do 100 cm. Takze ogarnijcie sie I pomyslcie ile durnym pisaniem mozecie komus nie winnemu szkód narobić. Pozdro :kwiatek:
Nie mogę sobie przypomnieć kto z forumowiczów jest związany z SK Malutkie. Podpowiecie? 🙂 W ogóle nie wiem, czy we właściwym wątku pytam. Jest jakiś bardziej odpowiedni dla okolic Radomska?
Czy znacie miejsce w naszym województwie gdzie mogłabym córkę wraz z koniem na wakacje wysłać ? Coś w sytulu obozu jeździeckiego, natomiast z uczciwymi zajęciami, fachowcami z prawdziwego zdarzenia, itp ? Pobyt powiedzmy do miesiąca. Będę wdzięczna za pomoc.
jagoda1966, spróbuj może podpytać tu --> http://www.hippoland-pl.com/Stajnia_Eufeminow.html Kiedyś organizowali obozy jeździeckie, być może i w tym roku będą gdzieś wyjeżdżać. Nie wiem, czy jest opcja dołączenia z własnym koniem. Jazdy nie polegają na kręceniu się w kółko lub błądzeniu po ujeżdżalni samopas. Lub ośrodek w Ślądkowicach - o ile maja miejsca --> http://www.hippoland-pl.com/stajnia_Sladkowice.html
Ja swoje dziecko posłałabym w jedno lub drugie miejsce bez obaw. Tyle, ze mój z krwi i kości lubi konie - oglądać z daleka 🙂 Na obu stronach informacje - jak widać są dość nieaktualne.
Hajduczek, Klaudia Nalepa bardziej sportowo, Sonia Szczęsna jest ekstra (forumowa Sei), Krzysztof Jarczewski. Każdy fotograf inny. Każdy ma swój styl. Jeden jest bardziej rzeczowy a drugi bardziej artystyczny. Jeden lepiej się sprawdza w fotografii sportowej inny w portretach.
Nie ma ktoś może miejsca w przyczepie na najbliższe zawody na niedzielę do Gakewnik? Chętnie byśmy się do kogoś podczepili, konik bezproblemowy w transporcie, stacjonujemy w Skotnikach . 🙂 A co do trenera to ciężko, może Stasiak ( różne o nim opinie , ale z ręką na sercu powiem , że wiele mu zawdzięczam, do pierwszych N-ek mnie trenował i nieźle przygotował) , Marchwicki ma zawalone terminy, na Lemańskiego chyba też nie ma co liczyć. Trochę słabo u nas z dojeżdżającymi trenerami.
[size=10pt]Dzień dobry ! Może to zbytnio nie tu, ale w Łodzi w technikum nr 21 w tym roku powstał nowy profil Technik hodowca koni. Może ktoś powie coś ogólnie na temat tego zawodu. Czy ktoś chodził ( do innego ) i czy ktoś się wybiera ? 🙂[/size] 🤣
Zdecydowanie nie polecam tej szkoły jako szkoły. Kończyłam je w zawodzie technik architektury krajobrazu i praktycznie wgl nie jestem przygotowana do zawodu, a egzamin techniczny zdałam zwykłym szczęściem. Dyrekcja nie ma za grosz kompetencji, a maturę zdałam tylko dzięki korepetycją (szczególnie z matematyki). Z czystego zainteresowania pytałam się jak mają wyglądać praktyki z zawodu hodowca gdzie itd. Nic nie jest jeszcze wymyślone, planują je prowadzić w stajniach w okolicy Łodzi, ale jeszcze nawet z nikim nie rozmawiali...
Generalnie szkoły nie polecam ani w zawodzie hodowca koni, ani w żadnym innym. Chyba, że w końcu Pani Dyrektor raczy odejść na emeryturę (o której mówiła już w czasie gdy ja zaczynałam tamtą szkołę) i zarządzaniem zajmie się w końcu ktoś kompetentny.
A zresztą może to tylko moje osobiste zdanie, ale dużo lepiej jest trafić pod skrzydła kompetentnego trenera i koni uczyć się na żywych przykładach w praktyce, niż tracić czas na teorie wykładaną w książkach. Możesz iść do LO i godziny, które zaoszczędzisz spędzać w stajni, bo idąc do technikum musisz brać pod uwagę, że zamiast przykładowo 10 przedmiotów masz jeszcze dodatkowych 5-6 przedmiotów zawodowych. Ja potrafiłam siedzieć w szkole, w klasie MATURALNEJ od 8 do 17... To nie tak, że nie warto iść do technikum, bo posiadanie zawodu jest fajne, ale zdecydowanie nie polecam szkoły z Żubardzkiej
Heroina W sumie racja lepiej nauczyć się u dobrego trenera. To w sumie jak z nikim nie rozmawiali to po jakiego kija dają nowy profil ?? Ponoć mają być praktyki no ale jeśli nic jeszcze nie uzgodnili ... Dzięki za opinię 😉 A kto był wtedy dyrektorem ?