Isabelle no właśnie po Twoim pytaniu, postanowiłam zapytać u źródła, bo wcześniej miałam info ale z trzeciej 😉 ręki, i sprawa wyglada tak, że pensjonat kosztuje od tysiąca do tysiąca trzystu. Cena różni się w zalezności od tego w której stajni postawimy konia. W obu wariantach jest możliwość korzystania z całej infrastruktury stajenno - treningowej. Czyli nie jest tak drogo jak mi to wcześniej przedstawiono 🙂
Alicja, niestety nie można... mamy dwóch trenerów na miejscu i czasem u nich wykupuję treningi.Tak jak mówiłam, raczej nie ma opcji przyprowadzenia kogoś z zewnątrz co jest tu największym minusem...
Do Kęblin można dojechać busem ze Zgierza (Zgierz-Głowno), przystanek kawałeczek od stajni. Jeździłam 6 lat temu i było bezproblemowo. Nie wiem jak jest tam teraz bo zmienił się właściciel, ale wtedy było fajnie. Do Campoverde dojeżdża autobus miejski, przystanek pod samą stajnią.
właścicielami teraz są Renia Michalska i Sebastian Bąk. Bardzo fajnie się zapowiada, stajnia wraca do życia : ) Bogdan jeszcze jest, ale powoli szykuje się emeryturka
Eh, trochę łezka mi się zakręciła. Ale cóż, wszystko przemija 🙁 Nowy team właścicieli nieco mnie zaskoczył, ale mam nadzieję, że zainwestują w ośrodek i znów będzie tętnił życiem i dobrą atmosferą. W końcu Renata zna Kębliny nie od wczoraj. Trzymam kciuki. Dzięki Kejsa za link, będę obserwować 😎
Oglądał ktoś z Was wczoraj odcinek "Komisarza Alexa"? Włączyło mi się przypadkiem, a że były konie to obejrzałam cały. Znalazłam potem informacje, że zdjęcia "końskie" były kręcone w Małej Stajni w Helenowie. Zdziwiłam się, bo zupełnie nie znam tej stajni. Oni tam mają taką fajną halę?
a Oni tam mają halę? Byłam tam w czerwcu jakoś przelotem i hali nie widziałam w pobliżu żadnej. Pastwiska owszem, ujeżdżalnia niewielka bo niewielka, ale też byłą, ale hali niet, chyba, ze wyrosła od tego czasu... co było mocno zadziwiające 🙂
To znaczy , że koń stoi 24h w boksie bo taka jest formuła tej opcji , czy za wypuszczanie trzeba dopłacić ? A jest w tej cenie karmienie i sprzątanie ?
A to w pupę z taką ofertą w takim razie 🙁 Bo zakładam , ze zaprowadzić na noc do boksu też sobie trzeba ? A w razie W., jeśli coś się stanie i nie dam rady dojechać , koń na noc zostanie na padoku ????