Witam , jeżeli chodzi o Ślądkowice, telefony są aktualne i odbieramy, wystarczy zadzwonić i się umówić na wizytę lub jazdę. Jazdy są indywidualne. Jeżeli masz jakieś pytania wystarczy napisać na pv
jakieś kursy instruktorskie szykują się w łodzi i/lub okolicach czy nie bardzo? obojętne czy stacjonarne czy weekendowe (byle z dobrym dojazdem) 🙂 jak ktoś ma info dotyczące wawy to też proszę :kwiatek:
sei - z tego co wiem jeden trwa w Bogusławicach własnie, ale z dojazdem jak się nie ma auta zdecydowanie slabo. jakos teraz powinien ruszać kurs instruktorski w formie obozu w Szarży pod Warszawą (o ile w tym roku też cos takiego będzie) 🙂
thaya - a nie mówiłam? 😀 takie końskie reakcje na samolot na tej wysokości to kosmos
notarialna - to pewnie i my się kiedyś spotkamy na takim rajdzie, chociaż narazie jestem w fazie leczenia donkoniowej nogi 🙁
ja 😎 od czwartku do wczoraj...nigdy wiecej na mecie E w takim upale z kremem z filtrem tylko 30! constantia gratuluje proby uj- bardzo fajnie sluchalo sie tak pozytywne komenty przy sekretarzowaniu :kwiatek: aaa zawody w ranchu odwolane...coz niektorzy maja inne priorytety i mam nadzieje, ze tak jak pewna lodzka stajnia dostala kopa za odwolanie tak i tak dostanie 😎
ja byłam wczoraj na Małej Rundzie i trochę na Dużej. Zostałabym dłużej,ale niestety po Sobotnich zawodach w Bronisinie nie mogłam znieść już bólu. Na maksa zjarane ramiona,łydki i ręce. No i nosek 😀
Karla dziękuję 😡 I tak zła jestem za tę pomyłkę. Dał mi za to trener po berecie. Zresztą za maraton też mi się dostało hehehe... Ale lubię słuchać jego rady i najważniejsze, że potem robota idzie do przeodu. No cóż wyłazi brak doświadczenia, ale trzeba jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć. A do tego po całych zawodach już wiem, że luzak do wymiany hehe...
jakos 11 imprez w PL i to mocniejszych jesli chodzi o wymagania kondycyjne (WKKW i zaprzegi) nie odwolali.. ch..jowe to lodzkie...chyba znow sie przeniose na Mazowsze, drugie licencyjne odwolane i zero konsekwencji dla organizatorow. a podloze i tak lepsze niz w LKJ...
Czy można zatem wysnuć hipotezę, że na zawodach rangi ogólnopolskiej koniom lżej skakać parkur DR czy MR niż konkursy LL, L, P i N mn zawodach regionalnych? Że na ZO w powożeniu lub podczas zawodów wkkw na próbach terenowych koniom lżej niż przejechanie konkursu L klasowego? To chyba trochę nie tak! Jeśli ktoś poważnie traktuje swój start w ZR czy ZO to przygotuje siebie i konia do czekających go wyzwań. Odwołanie ZR z powodu upałów latem to trochę "mrożkowe" klimaty. Kiedy jak kiedy, ale upały w połowie lipca mogą zaskoczyć ... 🤔wirek: Zgłaszając termin podczas tworzenia kalendarza imprez organizator z pewnością spodziewał się w weekend 17 - 18 lipca 2010 roku temperatury minus 10 stopni. A tu taki psikus 😲 Poza tym te zawody miały być 3 eliminacją w Jeździeckiej Lidze Województwa Łódzkiego 2010 pod patronatem Marszałka Województwa Łódzkiego. W jej regulaminie ktoś zapisał, że zawodów tych nie wolno odwołać 😂 😂 Jak widać można ... Z innej jeszcze beczki: podczas tych zawodów miał się odbyć jedyny w tym miesiącu egzamin licencyjny na terenie działania OZJ Łódź. Zastanawiam się jak w tej sytuacji na terenie OZJ Łódź planować starty, rozwój zawodnika, budować formę konia ❓ ❓ ❓ Tydzień wcześniej nie odbyły się kolejne zawody w tym regionie. Które to już w tym roku nawet nie chce mi się liczyć. Człowiek zaczyna się w takich chwilach zastanawiać po co ta cała nadbudowa w postaci WZJ, ich zarządów, prezesów i ich zastępców od spraw sportu i jakich by kto jeszcze chciał ... Po to by być ❓ ❓ ❓