kontestacja, niestety ale pabianic nie mam po drodze. tylko aleksandrów, konstantynów itp. do Pabianic musiałabym jechać specjalnie po szczotę, więc wydałabym tyle samo na przesył co na paliwo i stracony czas 😉 przy zakupach na takie nędzne kwoty żal zostawiać poczcie ponad połowy kwoty produktu 😉
Miszka to jeszcze jedna szczota zostaje 😉
(jakby co to można szczoty odebrać na trasie poddębice-aleksandrów-Łódź-Łagiewniki)
Ja właśnie z drugiej strony urzęduję, więc do Pabianic mam rzut beretem. Już dłuższy czas za mną ona chodzi więc nie pozostaje nic innego niż kupić i sprawdzić czy faktycznie jest taka medzik 😉
Przepraszam was, ale na wspomnienia mnie wzięło. Ktoś tu bywa, kto pamięta stajnię na zdjęciu? Ja oczywiście pamiętam 😉), ale nie wiem czy są tu jeszcze takie "dinozaury" 😉)
Miejsce, w którym po zniknięciu koni zrobiono przybytek radości wszelakiej (o ile się nie mylę, ze to to miejsce, bo ja to jak przez mgłę pamiętam, dwa razy mnie tam Wójek zabrał a miałąm wóczas lat niewiele) Przjemne jest to, ze ludzie którzy tam pracowali oraz Ci, którzy stawiali swoje piewsze kroki w tym miejscu mają ze sobą kontakt lub odnajdują się po latach! Pamiętam, jak przejeżdżałąm z rodzicami tramwajem i zawsze trułam będąc na tym odcinku, ze ja chcę tutaj wysiadać i kropka. Wówczas wydawało mi się, ze jest to strasznie daleko 🙂
Tak to to miejsce. Dla mnie straszny ból że w hali zrobiono dyskotekę chyba. A miejsce było super na stajnię - dojazd komunikacją miejską, duży teren, piękne lasy... No cóż, to se ne wrati...
Prawda? Pamiętam kiedy po likwidacji stajni szukałam miejsca dla siebie i byłam mega zaskoczona: nie ma hali? Okólnika? Padoku?? Lasu pod bokiem? 😉. Kiedyś miałam nadzieję że stajnia rozkwitnie bo to mógłby być super ośrodek dla Łodzi, Zgierza. No ale... Jagoda, a ty jeździłaś w Lućmierzu?
Kubuś był moim drugim koniem 😉. Pierwsza była Łatka - potem chyba w Łkj była?? Porządki robię w starych zdjęciach - może jakieś starocie znajdę jeszcze. Może się jeszcze komuś skojarzy 🙂. A ta klacz na zdjęciu to Baśka. Źrebak - Buran.
Muszę podzielić się z Wami łódzkimi koniarzami nowiną, iż podobno najlepszym środkiem odkażającym do końskich ran jest płyn do mycia naczyń FAIRY... Trzy razy się dopytywałam o co chodzi, bo uwierzyć nie mogłam w to co słyszę.
Isabelle to Lućmierz, acz to jest czas kiedy stajnia jeszcze nie rozpadła się na 3 stajnie. Mnie zawsze będzie żal tego miejsca - miało potencjał. Heroina - serio?? 8/. Mnie tylko na wszystko proponowano H2O2 i vagothyl 😉
HappyHorse, Nosz .... mamy ci podać radę-zrób-się-samo? To ty już chyba musisz sobie sama odpowiedzieć gdzie ci było najlepiej i gdzie czegoś się nauczyłaś! Nikt za ciebie nie będzie wybierał stajni, a każdemu co innego pasuje. w ŁKJ prowadza treningi na ich koniach, bo sama chodziłam i miałam treningi skokowe z p. Marchwicką w czwartki (grupa)
Jeździ ktoś może w KJ Zbyszko? Pytam z czystej ciekawości, ale możecie napisać co sądzicie o samej stajni 🙂 Ciekawią mnie aktualne opinie innych ludzi, bo widziałam jakieś z 2012, i jakieś bardzo pozytywne to one nie są 😉 Dzisiaj jadę na jazdę, i tam tez zaczynałam jeździć, sama nie wiem dlaczego ale dla mnie to najlepsze miejsce pod słońcem. 💘
Nie wiem czy wolno mi tu pisać 😉 ale poszukuję kogoś, kto może polecić mi (np na PW) dobrego weterynarza z Łodzi na badanie kupno-sprzedaż, który przy okazji zrobi to za rozsądną cenę 😉 Ja jestem z Warszawy i weterynaryjnych kontaktów w Waszych okolicach nie posiadam 😉 będę bardzo wdzięczna za pomoc :kwiatek:
Cześć. 🙂 Poszukuję stajni z dobrym, cierpliwym instruktorem/trenerem na pare jazd - chodzi głównie o ''posadzenie'' mnie w siodło.. 😉 Najlepiej okolice Piotrkowa Tryb./Tomaszowa Maz. 😉 Doradzicie coś? Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:
Cześć. 🙂 Poszukuję stajni z dobrym, cierpliwym instruktorem/trenerem na pare jazd - chodzi głównie o ''posadzenie'' mnie w siodło.. 😉 Najlepiej okolice Piotrkowa Tryb./Tomaszowa Maz. 😉 Doradzicie coś? Będę bardzo wdzięczna :kwiatek:
Npisałam na priv. 😉 Poza tym co tam napisałam, możliwe w tyg popołudnie/wieczór konsultacje z trenerem- ujeżdżenie gdybym ew. nie mogła sprostać Twoim wymaganiom. Zapraszam.