Forum konie »

Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Taka ładna galeria a Wy się czepiacie pasków.

Napiszę u jeszcze raz - świetne zdjęcia i fotorelacja z zawodów.
Pewnie tak jest, chyba sobie zakupię jakąś literaturę fachową : )

Widziałam, że ktoś wspomniał o przystępnych cenach w Salio, można dokładniej ?
80 zł za trening z osobą mało znaną w swiatku jeździeckim ? to dużo..

chodzi mi ,że żaden trener tam jazd nie prowadzi
To kto prowadzi te treningi skokowe?
Wieczorek,Siergiej i 2 osób jeszcze ,jakieś babki
Heroina, www.salio.eu  jest cennik, sprawdź.
Rozumiem, że jeśli trening indywidualny kosztuje 100 zł to już trening skokowy za 80 zł nie jest indywidualny ?
Czy jedzie może ktoś w sobotę lub niedzielę z Łodzi do Gdańska ? 😀
Agaleon czyżby urlop?
Constantia wymarzony 😀 Akurat kontuzjowana jestem, to się przyda 😀
Głównie na Egzamin na prawko jadę 🙂
O mamusiu to jak kontuzja to tym bardziej wolne się przyda. Powodzenia na egzaminie i nie dziękuj 🙂
no niestety tu kontuzja za kontuzją... 
Dziewczyny, gdzie w łódzkim pierzecie derki?
Na stronie Equitomu jest adres pralni, która ma rownież placówkę w Łodzi. Ale ja tam nie byłam. Trzebaby zadzwonić i dopytać, bo ich strona nie chciała mi się otworzyć.
w Equitomie oddaje sie wszystko do prania a oni przekazuja to do pralni Pranimalia 
ludzie ludziska, potrzebuję kogoś na coś w rodzaju współdzierżawy tylko że na takich dość specyficznych warunkach. Jazda ujeżdżeniowa, 2 razy w tygodniu za drobną opłatą ( do ustalenia). Chodzi o te dwa koniki ( Evita i Habibi Kin), Evita chodziła kiedyś N klasę w ujeżdżeniu, filmik o nich: 

Wiem że powinnam z tym iść do ogłoszeń i możecie mnie za to ochrzanić, ale wolałam tu napisać, bo może np. wiecie że ktoś mógłby być chętny, albo znajomy szuka koni do jazdy, albo coś, a też zwykła współdzierżawa to nie jest więc no... jakbyście kogoś mieli to byłabym wdzięczna za odesłanie do mnie  :kwiatek:
Właśnie pożałowałam, że nie jeżdżę ujeżdżeniowo.  😜
Nie powiem, chciałabym mieć okazję kiedyś wsiąść na te 2 konie.  😁

Słyszałam, że 10-11.11 mają się odbyć w Gajewnikach halowe zawody w skokach towarzyskie? Czy źle słyszałam?

EDIT: ortografia się kłania...
maja sie odbyć regionalne w tym czasie, wiec pewnie jakieś LL i L towarzyskie zrobia ;]
ale pewnosci nie mam ;p
Gdybym miała czas to chętnie bym do add poszła się "uczyć", aż żal że jak jest okazja to nie można jej wykorzystać.
No ja właśnie też pożałowałam, że ujeżdżeniowo nie jeżdżę i że nie mam więcej czasu... W dodatku jeżdżę w tej samej stajni więc już w ogóle...  😵  🙁
Ktoś był w sklepie Patataj w Pabianicach? Jak z asortymentem?
patataj 🙂 fajny sklep ! mało znany
najlepiej pojechac i sprawdzic...jak ktoś z tamtej strony miasta to się opłaca...poza tym można sie dogadac i wszystko zamówić,sprowadzić itp 🤣  właścicielka miła i pomocna .
Patataj - polecam 😉 Może szału nie ma, ale z właścicielką można się dogadać co do sprowadzania różnego sprzętu 😉
a ja bylam, bez szału, pani która sprzedawała, nie ogarniała w ogole o co chodzi, i ostrogi dla niej to były ostrogi... wiec ja nie polece...
z tego co sie orientuje to byla czyjas mama ale... no szału nie ma...
liczy się asortyment na miejscu. gnl czy nawet equitom też wszystko sprowadzają na zamówienie 😉
a jak ceny?
seiteki , mama włascicielki

ceny takie same jak wszedzie w sumie , no zależy kto co chce kupić ,zawsze można przedzwonić
dla mnie bardziej niż asortyment czy ceny liczy się obsługa, i mogę nawet te kilka zł dopłacić za miłego człowieka w sklepie. w Equitomie czuję się olewana, w Hippolandzie "my mamy własną stajnię i startujemy" czuję się traktowana jak śmieć, który nie ma najmniejszego pojęcia o koniach i musi się zgadzać z narzuconą opinią (np nie widząc konia- na pewno idealny będzie zwykły nachrapnik, jest najidealniejszy dla tego konia, dla każdego jest, niech pani nie bierze meksykańskiego, bo angielski będzie najlepsiejszy), co mnie irytuje. najlepiej sie czuję u sympatycznych dziewczyn w GNLu, gdzie i się znają na rzeczy, szanują zdanie klienta i nie wciskają towaru, na który nie mam ochoty (poza wciśnięciem mi berry z ochraniaczami, za co jestem wdzięczna, bo godzinę debatowałam czy berry czy mint😉 )

ciekawa jestem jak z obsługą w tym sklepie 🙂 chetnie go odwiedzę gdy nadarzy się okazja!
Nie mogę narzekać na sklep w Pabianicach.
Obsługa sympatyczna (raz miałam styczność z kimś na zastępstwie ale telefonicznie udało nam się dogadać zamówienie). Nic na siłę tylko otwarci dla klienta i nie próbują narzucić swojej racji tak jak wspomniałaś Izabelle w Hippolandzie. Tam to się trzeba nasłuchać..
W Pabianicach zamawiałam pasze - można było się dogadać co do produktu, terminu i ceny były zadowalające. Dla mnie to jest plus - widać, że sklep jest dla klienta. Jeśli chodzi o asortyment to można pewnie sporo rzeczy zamówić a na miejscu mają chyba wszystkie produkty i w miarę szeroki asortyment ale nie jest to sklep nastawiony na najnowsze modele kolekcji ESKADRONA itp. Sklep dla użytkowników nie koniecznie kolekcjonerów, że tak to ujmę  😎
Z racji lokalizacji często tam nie bywam, mam bliżej do GNL - którego nie trzeba chyba nikomu reklamować. Zarówno produkty i obsługa jest na topie.

Jeśli chodzi o mój ranking to właśnie GNL a na drugim miejscu Patataj w Pabianicach.  :kwiatek:
co wy chcecie od hippoolandu, w sumie mają doświadczenie i w koniach hodowlanych, w treningu, mają swoją stajnię, ja tam zawsze lubię się podpytać o opinię zanim coś kupię, mam swój rozum, ale liczę się z czyimś doświadczeniem. Chyba mam sentyment do tego sklepu... 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się