_Gaga to P. Milczarek to tak, ale nie na moją kieszeń, do tego słyszałam, że już trzeba być dobrze objeżdżonym żeby sie załapać. A ten P.Jasiński to gdzie? Nie słyszałam o nim, możesz coś szerzej! 🙇
A ten P.Jasiński to gdzie? Nie słyszałam o nim, możesz coś szerzej! 🙇 🙄 [url=[[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Jasi%C5%84ski_[[a]](je%C5%BAdziec)][[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Jasi%C5%84ski_[[a]](je%C5%BAdziec)[/url]
To może i ja się dam zinterpretować. 😉 Kobyłka, z którą pracuję od września, niestety dość rzadko, ze względu na maturę, ale średnia wychodziła 2-3 razy w tygodniu. 😉
Przede wszystkim usiądź prosto, nie pochylaj się do przodu
ugnij ręce w łokciach by nie było prostych łokci
Dłonie trzymaj wyżej i nie tak szeroko: złota zasada głosi: o pięść nad przednim łękiem i o pięść od siebie. Kieruj wzrok między uszy konia przed siebie.
uważaj by ci się koń nie chował co może wskazywać na za słabe dojechanie i za mocną (nieczułą) rękę (przedostatnie zdjęcie)
gajara18 bardzo dziękuję.. ale jeszcze sporo brakuje
gryglodor ja bym popracowała na wyprostowaniu się i zachowaniu linii kostka, biodro , głowa i usiadłabym głębiej w siodle. Ładnie koń pracuje, chętny ale wydaje mi się jakby cię ciągnął w dół i zabierał wodze, więc jeździłabym z bacikiem i starała się zaokrąglić go poprzez dostawienie pod siebie zadu 😉
mi sie wydaje ze pani numer jeden opiera sie na wodzach a pani numer dwa wodzami ganaszuje. moze to tylko takie wrazenie z tych zdjec. ale to mojr zdanie
Na drugim zdjęciu wydaje mi się, czy zewnętrzną (lewą) wodzę masz przełożoną, przez szyję? Poza tym pilnuj rąk, żeby były na jednej wysokości, bo na kolejnych trzech zdjęciach masz prawą rękę wyżej od lewej. Dołem Twoja jazda mi się podoba, ale na górze właśnie wyglądasz na sztywną. A konisko bardzo ładne, do pyska mu w irokezie 😉
revoltowiczka., w galopie brakuje komfortowego dosiadu - siedzenia po prostu. Jest takie wrażenie, jakby cały wysiłek jeźdźca szedł na utrzymywanie się milimetry nad siodłem. Usiąść trzeba - rozsiąść się wygodnie, oddychać, uśmiechać się 😀 Za tym zniknie sztywność, poprawi się ręka...
koniecznie, bo masz minę jakbyś jeździła za karę, albo miała zatwardzenie. niby każdy ma taką twarz, na jaką zasłużył, ale spięcie na facjacie świadczy o spięciu w całym ciele, a to nie dobrze.
Dziękuję 🙂 Co do moich min- racja 😀 Siwy wymaga ogromnego skupienia a moje skupienie wygląda właśnie w ten sposób 😀 Zgodzę się również z tym, że siedzę spięta- od zawsze mam z tym problem 🙂
hahah.. uwielbiam stwierdzenia "pracuje z/jezdze go" (sama oczywiscie) pisane przez osoby ktore nawet siedziec nie umieja, nie mowiac juz o jakiejs tam sensownej pracy. Ludzie, zainwestujcie chociaz raz na tydzien w trenera, a nie w kolejny czapraczek w odcieniu wisniowym czy w 100 pare bryczesow. Zlitujcie sie nad tymi konmi.