ja zawsze robilam fikolki na tych trzepakach... raz na "nieznanym", niskim tak przyrabalam glowa o ziemie ze az gwiazdki zobaczylam (bynajmniej nei te z tematu o czekoladzie 😉 ) ale... fikolki robilam dalej. nie mialam sladu wiec nic nikomu nie powiedzialam. dobrze, ze sie wtedy wstrzasu mozgu nie dorobilam 😉
(ale jestem pewna ze to przez to jestem teraz taka rypnieta 😂 😀iabeł: )
Tik-Taka. Tic-Tac, to jednak tylko cukierki :P Nie pamiętam. Pamiętam za to takiego łysego faceta... ale nie pamiętam jak...moment.. Pan Glaca? Jakoś tak to szło?
Omg, ja nienawidziłam (i nadal nienawidzę) 90% programów, o których tu mówicie... Tylko "nawyki żywieniowe" miałam takie same : P no i trzepak... ach, co to były za czasy... cały czas żałuję, że taka wielka urosłam (163cm :zemdlał: nic tylko się pochlastać, że mi kilku cm więcej życie poskąpiło :F ) i nie mieszczę się już na trzepaku : (
A pamiętacie te ceny? "Masz 5000 idź sobie kup loda" Potem była denominacja i pamiętam, że można było coś kupic w sklepiku szkolnym za 20 groszy. A jak coś kosztowało 1,50 zł to była ho ho drożyzna 😉
ja dostawalam do szkoly od mamy codziennie 2 zl na picie, bulke i batonika. Pamietam takie batoniki Rally (?) (ostatnio je nawet widzialam w makro, wiec ciagle da sie je kupic); byly "nasze ulubione" bo kosztowaly tylko 20 gr 😎
do tej pory nie moge sie nadziwic ze mi 2 zl wystarczalo wtedy 🤔 teraz 20 zl to sa jakies smieszne drobne 😉
A batony Kukuruku?? Z naklejkami 😀 poczatek lat 90-tych... ech, jak to wtedy smakowalo, jak sie nazbieralo i poszlo do warzywniaka kupic... za cale 7000 😂
Ej,Baby przebrzydłe 😉 O "Pan Kracym" zapomniałyście??? 🤬 A "Zająca Poziomke" pamietacie? 😀 Ehhhh...powpominać fajnie!Aż się łezka w oku zakreciła! 😕 Uwielbiałam te wszystkie programy.Wielbiłam Rumcajsa,Krecika,Wilka i zajca (nu pagadi zajec,hehe),żwirka i muchomorka,motyla Emanuela,nawet głupich Sąsiadów miło wspominam (ogladałam ich namietnie tylko dlatego,bo liczyłam na to,że w końcu przemówią! 😁 ). A zespół Piccolo Coro dell Antoniano (chyba tak sie pisa) pamiętacie? Taki był szał na nich,prawie jak na Fasolki 🤔wirek: A kto pamieta młodzieżowy zespół "Gawęda"? 😀iabeł:
No i Pan Kleks!!!Moje guru!!!Do dziś znam wszystkie piosenki na pamiec (mam nawet wszystkie kasety)-piłowałam na swoim mega-wypasionym sprzęcie radioodtwarzaczu-GRUNDIG 🤣 a filmy mogłabym ogladać do oporu!!! 🏇
A "niebezpieczą zatokę"?Pamietacie?Czekałam na nią cały tydzień!Żyłam od niedzieli do niedzieli! 🤣
Za to "Kwant" denerwował mnie przeokrutnie.Wtedy jeszcze nie kumałam ani troche o czym tam gadają! 👿
Pi i Sigma z Matplanety! Hana jeszcze neidawno pytałam znajomych w pracy czy to pamiętają a oni na mnie wielkie oczy jak bym była szalona :P Pankracy, Poziomkę owszem pamiętam, Krecika nie mogłam znieść musiałam przełączać na inny kanał :P
IloveMosiek, ja osobiście w żadnym sklepie nie widziałam, ale na allegro były 😀
A " Jacek i Agatka", "Balbina i Ptyś", Telesfor, " Zwierzyniec", "Ekran z bratkiem"? Tylko ja jestem tak stary aby to pamiętać, czy nikt nie chce się do pamiętania tego przyznać? I oranżadki w proszku, których nikt nie rozpuszczał w wodzie, tylko każdy wyjadał przy użyciu poślinionego palucha.I batonik "Miś" , i "Chlebek japoński" i samochody bez pasów bezpieczeństwa i spryskiwaczy szyb. I siodła dostępne po znajomości, lub na przydział dla klubów, w sklepie "Jedność Łowiecka" za 2350 zł.