Forum towarzyskie »

Ikarusy- wspomnienia..

Ja uwielbiałam "Dzień za dniem" , "Dynastię" i "Klinikę w Szwarzwaldzie"  😀
I..."Alf" 😀
"Alfa" oglądałam w niedzielę :P Można na niego trafić na TVN7 😉
a traumy z dziecinstwa tez mialyscie? buke np? 😉

http://www.widelec.pl/widelec/1,99763,7186118,Najwieksze_traumy_naszego_dziecinstwa.html

😎
O tak, Buka była straszna 😁
Bałam się też sama chodzić w nocy po mieszkaniu, bo myślałam, ze coś na mnie skoczy z sufitu 😂
A ja się Buki nie balam 😎 A Hatifnaty kocham miłością nieskończoną 😍
Przełom lat '80-'90 kojarzy mi się z zespołami A-ha, Electric Light Orchestra, Queen, Tiną Turner, Madonną oraz muzyką reggae

Z telewizji jeszcze - Ulica sezamkowa, weekendowe dobranocki - Muminki, Smerfy, Brygada RR, Gumisie. W przedszkolu jeszcze miałam jedną ulubioną bajkę: "Tajemnicze złote miasta. Pamiętam jeszcze czasy, że były tylko kanały 1, 2 i regionalna 3. Potem wszedł Polsat, zaraz po nim RTL7.
o tak, kiedyś (całkiem niedawno) bajki to były bajki, nie to co teraz.. muminki, gumisie, bajki Disneya.. tylko te prawdziwe bajki Disneya, jak np Kaczor Donald, nie żadna Hannah Montana  😉
ikarina  taak, tajemnicze zlote miasta tez zawsze ogladalam 😀  Wlasnie wpadlo mi jeszcze jedno: kreskowka "Dogtagnian", czyli trzech muszkieterow dla dzieci.

Kulfon i Monika to juz kult  😁

Ja jeszcze pamietam, ze sluchalam radia dla dzieci wieczorami, przed zasnieciem i ze wiekszosc bajek mialam na winylach.
Ja pamiętam jeszcze pewien piątek, godzina 18😲0, kiedu "ruszył" TVN 😁 Ale to stosunkowo niedawno jednak było 🙂

A Fasolki pamiętacie? "ogórek, ogórek, ogórek, zielony ma garniturek"  😀
Haha Fasolki to ja do teraz czasem podśpiewuje w pracy jak mam dobry dzień 😀
A kto z was oglądał "Troskliwe misie"? To była (i jest) bajka numer jeden w moim życiu  💃
Troskliwe misie! Najcudowniejsza bajka ! I Małe kucyki! Zawsze kochałam jednorożce ! 🙂
To w Troskliwych był ten...eee...coś (piesowate? nie pamiętam), co mówiło "sasasasasasasa"? 😁
Eh...fajna bajka...taka bajkowa po prostu.
Kucyki Pony  😀 Miałam ich małą kolekcję. Mój ulubiony to był różowy z żarówiasto - żółtymi włosami🙂

Jeszcze była Leśna rodzina. Pamiętam, jak zawsze pod koniec misio zawsze biegał po łące. Potem udawałam tego misia i biegałam wokół bloku 😀
ikarina, O leśna rodzine, Uwielbiałam tą bajkę. Troskliwe misie też oglądałam, ale MLP jakoś nie trawię 😉
Ulica sezamkowa! "dzisiejszy program sponsorowala literka B"
To w Troskliwych był ten...eee...coś (piesowate? nie pamiętam), co mówiło "sasasasasasasa"? 😁

zlosnica 😀?
BRZYDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sasasasasasasa
No ba, że Brzydal! Uwielbiałam go : D
Ja najbardziej lubiłam odcinki troskliwych misiów, w których był Nieznajomy (ten, któremu nie otwiera się drzwi :ukłon🙂 - fajny był z tym kapeluszem i nadciągającymi kłopotami  😁
Troskliwe misie były suuuuper. Jeszcze gdzieś na kasecie mam.
I siostra mi przywiozła z Anglii kasetę z kubusiem puchatkiem. nic nie rozumiałam, ale oglądałam ją w kółko.

Muminki i moja ukochana buka i hatifnaty, których się bałam. I włóczykij *__* właśnie odkryłam dlaczego podobają mi się jedynie zamknięci w sobie, nonkonformistyczni  outsiderzy...

Mnie zawsze żal było buki. Gdy się pojawiała u muminków, to zawsze strasznie przeżywałam jej samotność i odrzucenie. Trzymałam kciuki, by muminki ją polubiły i zaadoptowały - i byłam  przekonana, że wtedy buka zaczęłaby mówić (bo sobie wymyśliłam, że ona tak z nieśmiałości milczy  👀 ).
och Wloczykij tez byl moim ulubiencem  😉
ale tak patrzac z perspektywy to jednak on byl w tej dziwnej bajce najnormalniejszy!  😀iabeł:

buki sie strasznie balam na poczatku, potrafilam sie uprzec ze ona sie czai w ciemnosci na korytarzu i kazalam mamie chodzic sprawdzac  😁 potem juz mi jej szkoda bylo ze jest taka samotna.

a tak na marginesie... wiecie ze to byl temat o autobusach?  😁 ale zesmy offtopa machnely, nie ma co  😁
Kaprioleczka wszystko zepsułaś!!! 😁

A we Włóczykiju to ja byłam zakochana 😍 Na prawdę  😁
Ale te wszystkie bajki nadal są! 😉

A Kulfona i Monikę puszczam mojemu dziecku na youtube

😀
fasolki też 🙂
Kaprioleczka wszystko zepsułaś!!! 😁

A we Włóczykiju to ja byłam zakochana 😍 Na prawdę  😁

toz mozemy kontynuowac  😎 😁
A kasety ze słuchowiskami? Miałam 3 ukochane wysłuchiwane w kółko. Kubuś Puchatek, Miki-mol i Zając Poziomka. Teraz dzieci już chyba nie uraczą czegoś takiego, jak słuchowiska i wyobrażania sobie, a nie oglądania...
Za mną zawsze dzieciaki wołały "Monika , a gdzie zgubiłaś swojego Kulfona ?"  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się