klaczy Polla nie kojarze . Konie w Plękitach są i można pojeżdzić tylko to już nie ta sama stadnina . Właścicielem jest słynny pan Wieczerzak . Szczerze to serce mnie boli jak można tak wspaniałą stadninę doprowdzić do ruiny . Ja tam jeżdziłem od 1990 do 1995 moja babcia tam pracowała . Mam porównanie jak było kiedyś a jak niestety jest teraz . Dużo koni pamiętam z tamtych lat też miałem z tej hodowli klacz Samie matka Samba ojciec Anonim . Klacz po pierwszym wyżrebienu padła i tak zakończyła się moja przygoda z jazdą konną . Pozostał tylko sętyment do plękit i wspaniałe wspomnieni
Garsonka od Gąsawy? Jeśli ta sama to babka mojego staruszka; na marginesie Gąsawa trafiła chyba do Plękit z Dobrzyniewa - o ile bazakoni.pl ma właściwe dane (a myślę, że ma 😉)
oczywiście że pamiętam perlę 1 jeżdzłem na niej . pepita to córka perli 1 a ojciec to faruk pełnej krwi arab był z os białka . a jeżdić uczyłem się na szubie . z tego co pamiętam to perlę1 była z niemiec i stała w największej stajni . no i skończyła przy dyszlu z drugim kucem wożąc zielonkę dla innych koni
Czy ktoś pamięta kasztanowato-srokatą (rocznik '97) Frajdę z dwukolorowa grzywką? O Suseł, m. Fanny. Temperamentna mała :-) .Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia i mieszka z nami od 8 lat. Przy czym niestety nie wyrażę się pozytywnie o pracy wówczas z młodym koniem (sposób chyba nadmiernej rekreacyjnej ekspoloatacji po zajeżdżeniu), po koniu to widać. Koń bardzo mądry, cwany, doświadczony życiowo i po przekonaniu do siebie super przyjaciel. Przez nią moje życie się wywróciło do góry nogami szczęśliwie dla kilku innych ogonów. A może moje przypuszczenia są bezzasadne?
asio Myślę, że to zajeżdżanie to nie było już w Plękitach, kręciłam się tam od 2000 do 2006r i nie pamiętam ani Frajdy ani jej matki Fanny, za to Susła poznałam niestety dość dobrze...
Kasix1997 Pepitka to było najukochańsze i najbardziej szczere zwierzątko w Plękitach
Karla🙂 za moich czasów w Plękitach Pollę, Allę i Avahę zostawiało się w świętym spokoju, bo podobno miały nie równo pod sufitem
Hm... Mam tabliczkę plękicką, co prawda w paszporcie widnieje Zakład Hodowli i Użytkowania Koni ART w Olsztynie więc może tam była zajeżdżana i popracowała w rekreacji (umaszczenie atrakcyjne dla dzieciaków i młodzieży), ale mówiono mi, że na świat przyszła właśnie w Plękitach. Chyba, że ktoś się pomylił w ustnym przekazie. W każdym razie może trafi się tu ktoś, kto się w tamtych rejonach kręcił i moze też studiował w Olsztynie i kojarzy Frajduśkę. I jak z większością koni- gdyby nie rekreacja, byłby to super koń (...). Kłus ma kuc doskonały: spory wlkp musi za nią galopować 😉.
To, że urodzona w Plękitach to nie ma wątpliwości, tylko musiała zostać sprzedana przed wakacjami 2000r, czyli raczej marne szanse, że zajeżdżona w Plękitach
asio, podpytaj w olsztyńskich revoltowiczach w dziale towarzyskie, bo matka Funny z pewnością stała w Kortowie (kiedyś ART Olsztyn, obecnie UWM) - jeździłam na niej 🙂 Frajdę też pamiętam 🙂
Będę w Plękitach w najbliższym tygodniu (prawdopodobnie środa-czwartek) więc piszcie co kogo interesuje to postaram się dowiedzieć 🙂 Co do koni z lat ubiegłych piszcie do figaro2046 🙂 to chyba najbardziej na bieżąco osoba jaką znam poza obecnymi właścicielami 😉
Pomóżcie proszę Poszukuję informacji o klaczy Santanie ur.2001r. od klaczy Sikorka. Santana to dziecie z nieprawego łoża podobno 🤣 Piszcie proszę, jeśli cos wiecie. Santana jest u mnie od 10 lat :-)....
Witam wszystkich, posiada ktoś może informacje na temat Avoli po Arianine ? Znalazłam tu moze z dwa posty na temat jej charakteru i dwa odmienne. Prosiła bym również o jej zdjęcia jeśli ktoś takowe posiada. Klacz posiadałam w swoich rękach i urodziła nam piękną 3- krotną championkę Trakeńską jaką jest Amanda po Radiator.
Apolonia, widzę że nie dodała mi sie wcześniej odpowiedź. Mam jej pra-pra wnuczke, delikatnie zinbredowana na Arianina. Jak masz chęć na zdjęcia zapraszam a priv.
Witam, miałam przez 3 lata konia hodowli SK płekity, o imieniu Artedeusz (2002, dłużnik/artedora). Niestety z powodu choroby nerek musiał zostać uśpiony i teraz pytanie czy ktoś słyszał o rodzeństwie artedeusza, o ogierach Avatar (2014, Almanzor L/ Artedora) albo Aggressive (2015, Rakoczy/ Artedora)?