Forum towarzyskie »

jaki operator telefonii kom.?

[quote author=Piotrek link=topic=1051.msg2257993#msg2257993 date=1420368937]
Ja bym po prostu opisał sytuację. Czas ściągania tego czegoś powinien być podobny do czasu paragonu z zakupu/umowy, no nie?

Tak zrobiłam. I złożyłam reklamację. I wyobraźcie sobie.... uznano ją!! Ufff.....
[/quote]

Muszą uznać 😉 Jakby nie uznali to się pisze następną, ale trochę bardziej 'agresywną' z groźbą podania do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta - ja tak zrobiłam z T-mobile jak polecieli sobie w kulki gdy byłam na Krymie i nie działał mi tam zasięg a wszystko miałam włączone ok (obiecali spróbować naprawić problem w ciągu 72h i jakoś... nawet nie spróbowali raz), a naliczało rozmowy przychodzące (ok 7zł za samą próbę połączenia z moim niedziałającym telefonem). Wystosowałam do nich grzeczne pismo, grzecznie mi odmówili, więc się wkurzyłam i wystosowałam mniej grzeczne pismo -> podziałało. Nie można im odpuszczać, bo jak każdego oszukają na kilka złotych to się potem robią duże sumy.
W tym wszystkim najstraszniejsze jest to, że przypuszczalnie szkolą pracowników zeby nas okradali. W telefonii w bankach, firmach ubezpieczeniowych itp. I młodzi ludzie, za marne pensje, ulegać muszą takiej demoralizacji. Dla mnie to jest największa szkoda, jaką robią takie firmy. Uczy się pracownika stwarzania pozorów legalności/kontroli: to ceremonialne nagrywanie rozmów etc. i potem wciąganie w pułapkę porządnych ludzi. Świadomie. I, jak podejrzewam, za darmo, bez premii. Bo zysk zgarnia Firma.
Pracownik, po takim doświadczeniu nigdy już nie będzie wiarygodny. W żadnej uczciwej pracy.
Tania pracuje w Orange, pracowalam rowniez w Tmobile, moj chlopak pracuje w Play. Oboje w salonach. NIGDY NIKT NIE UCZYL NAS oszukiwania klientow, nigdy bysmy na cos takiego nie przystali i nie wyobrazam sobie ze zeby bylo tak jak mowisz. Konkurencja na rynku jest tak ogromna, ze kazda z sieci stawia na jak najlepsza obsluge. Mamy standardy, ktorych stosowanie na bierzaco sprawdzane jest audytami.

Osobiscie powtarzam przy realizacji umowy wszystkie warunki dwa razy, upewniam sie ze klient wszystko zrozumial. To jest moment w ktorym na nim zarabiam - nie chce go miec znowu w salonie z reklamacja i tracic czas - jesli wszystko jest klarowne, nie wraca.

Przypadki reklamacji sa i beda w KAZDEJ sieci. W przypadku blednie naliczonych polaczen - nikt nie robi wam na zlosc. Takie bledy sie zdazaja i reklamacje sa uznawane przez operatorow. Przereabialam juz rachunek za internet na 7000 zl. Uznali 🙂
Myślę, że nie chodzi tu o oszukiwanie klienta na zasadzie, powiem mu, że musi zapłacić 100zł, ale w rzeczywistości na rachunku będzie 200. To raczej sprawa przemilczenia pewnych niewygodnych kwestii.
Tak się składa, że byłam kiedyś telemarketerką, również nie uczono mnie oszukiwania, jednak miałam przedstawiać ofertę w taki sposób, by sprytnie ominąć jej wady lub istotne dla klienta zapisy (których później może się doczytać lub nie, przed podpisaniem umowy).

zastanawiam się nad nju mobile za 39zł bez limitu i 2GB tylko bez telefonu, w plusie za tą kwotę (bo mam u nich internet) oferują rozmowy, sms-y  bez limitu tylko internet 0,5 za to z telefonem. ktoś z was korzysta, którejś opcji? Plus już mnie pomału wkurza, a opinie nju mobile są pozytywne zwłaszcza limit danych jest konkurencyjny oraz umowę można zerwać kiedy się chce (30dni) 
Ja zastanawiam się ile płacę za smsa na Teneryfę. Mam abonament w Play i damirmowymi smsami do wszystkich sieci i wysyłam na numer z Play. Wg tego http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/roaming/kalkulator-cen-w-roamingu/
nie płacę nic, ale nie jestem przekonana. Ktoś wie jak to szybko sprawdzić?

jak ktoś ma jakieś opinie o Play, chętnie wysłucham
chodzi głównie o to jak klientki się tam trakturje, czy oszukują, naciągają, sa z nimi jakieś problemy?
pytam o abonament
chętnie wysłucham  :kwiatek:
galopada_, jak już wysłałaś to możesz sprawdzić na stronie playa, jak się zalogujesz to masz dostęp do historii połączeń/sms wraz z kosztami

E. , ja jestem nieco zawiedziona ich ofertą w ramach przedłużenia umowy 🙁 z tego co doczytałam są skłonni negocjować, ale musisz rozeznać co oferują inne sieci  🙄
galopada_, jak już wysłałaś to możesz sprawdzić na stronie playa, jak się zalogujesz to masz dostęp do historii połączeń/sms wraz z kosztami

E. , ja jestem nieco zawiedziona ich ofertą w ramach przedłużenia umowy 🙁 z tego co doczytałam są skłonni negocjować, ale musisz rozeznać co oferują inne sieci  🙄

no właśnie patrzyłam kto i jakie ma oferty i Play ma w sumie jedną z lepszych.
druga to chyba t-mobile
i zastanawia mnie, jak potem z obsluga klientki, czy nie ma żadnych reklamacji, kłótni, awantur i niesnasków.
Jeśli mam abonament w Orange do 8.09 to kiedy mogę przenieść umowę do Play? Już czy po zakończeniu umowy? 👀
Ja Play polecam, jestem od dłuższego czasu po przebojach z t-mobile.  Mamy ofertę dla dużej rodziny, po dokladnym przeliczeniu wychodzi niespełna 20zl za osobę . W tej konkretnej ofercie mamy darmowe rozmowy i smsy/mmsy do wszystkich sieci i darmowy internet ale nie pamietam ile. W każdym razie nie udalo nam się go jeszcze nigdy całego wykorzystać😉
Jeśli mam abonament w Orange do 8.09 to kiedy mogę przenieść umowę do Play? Już czy po zakończeniu umowy? 👀

no chyba im szybciej tym lepiej
galopadko, dziękuję  :kwiatek:  oferta u operatorow jest podobna, różni się może z pięć złotych, wiec bardziej mi zależy, gdzie jest cisza i spokój, płacę rachunek i tyle ich widzieli, i gadam i nie mam problemów
E. ja po przebojach z T-Mobile jestem uczulona na oszukiwanie na rachunkach i złą obsługę. Znikajace z konta pieniądze, nawet kilka smsow ddziennie z reklamami od operatora to już nie dla mnie 🤣
Play. Czy pakiety dodatkowe które dostaję na próbę z nową umową na x miesięcy po tym czasie same się dezaktywują czy muszę o tym sama pamiętać bo dostanę wyższy rachunek? 👀
Misskiedis, zależy jak u kogo i jaki. Tzn. zasadniczo się nie dezaktywują. Np. Orange przysłał mi SMS, że za kilka dni "coś tam" będzie płatne.
Misskiedis, te nielimitowane SMS itd., które są na miesiąc trzeba samemu powyłączać. Z reguły przychodzą smsy, że ten okres się już kończy, ale wiadomo, że lepiej samemu pilnować tematu. Nielimitowane GB na pół roku za darmo trzeba sobie włączyć (i później wyłączyć) samemu.
Wyświetla mi się że nielimitowane rozmowy na stacjonarne na ileś czasu. Dzięki :kwiatek:
play bo dużo sie przemieszczam po totalnych zadupiach, i musze byc w zasiegu, jak przy granicy ustawiam recznie jak w głebi kraju leci automat, zawsze jakaś z siecie jest dostępna 😉
m.indra
a jakieś problemy z obsługa, reklamacjami, dziwnymi fakturami, itp?
bo coraz to bardziej sie do play przekonuje, chyba się tam w tym tygodniu przejde
Ja mam teraz mix w Playu, umowa z telefonem. Zero problemów w postaci nagabywania super nowymi ofertami, smsami, telefonami, zero problemów z zasięgiem nawet na totalnych odludziach. Jako że mam mix, to z rachunkami nie miałam jak mieć problemów, ale w kwestii załatwiania czegokolwiek mam ulubiony salon w mieście i nigdy nie musiałam się z nikim "użerać" 😀 Jedynie play oferował mi to czego potrzebowałam za tak niską cenę, no i mogłam jeszcze pod siebie wybrać za co chcę płacić a za co nie, czego i tak nie będę wykorzystywać. No i bardzo czytelna obsługa i podgląd swoich wydatków, pakietów, płatności przez neta i aplikację w telefonie. Wcześniej miałam abonament w plusie, później kartę w playu, jak skończy mi się mix to albo padnie na przedłużenie albo na abonament w playu.
Od dwóch lat mam abonament w Playu i nigdy nie miałam z nimi problemu, bo nigdy od nich nic nie chciałam, bo.. nie miałam problemów 😉
Pierwsza faktura jest tylko wyższa, a cała reszta w normalnej cenie.
u mnie zero problemów, w domu każdy w playu, przenosiny z wszystkich sieci, ja abonament mam 39, nigdy żadnych cyrków z fakturami, nie ma też nagabywań o zmianę itd, tylko gdy termin sie zbliża końca umowy, sms ze mamy dla ciebie mowa ofertę, formalności przez neta... potem tel i albo sie zgadzam albo nie, i spokój...
edit. nie miałam żadnych reklamacji, dziwnych faktur, nic z tych rzeczy jeśli dotyczy umowy i oferty, na pytania odpowiedź udzielana szybko i bez komplikacji, w salonie u nas ludzie kompetentni i otwarci... czegóż chcieć wiecej?
JARA, pamiętasz o ile wyższa jest pierwsza faktura? O tyle ile zużyjesz na tymczasowym numerze czy to plus 2x abonament? Gdzieś mi się rzuciło w oczy że jest 2xabonament ale nie wiem już gdzie a teraz nie mogę znaleźć 👀
Abonament mam za 100zł, a pierwsza faktura była na niemal 250zł.
Czyli pewnie 2xabonament plus wygadane na tymczasowym. Ale to chyba w każdej sieci jest pierwsza faktura dużo wyższa przy przeniesieniu
Nie ma czegoś takiego jak numer tymczasowy. 50zł opłaty aktywacyjnej + abonament. Nie wiem czy ta druga stówa to nie był drugi abonament, bo brałam umowę na przęłomie miesiąca.
Musiałabym zajrzeć do tej faktury.
Ktos ma może abonament bez telefonu z duza ilością internetu? Ja teraz mam 6G za 30 zl na kartę i mi nie starcza raczej. Kiedyś szukałam i nic sensownego nie znalazłam.
Nie ma czegoś takiego jak numer tymczasowy. 50zł opłaty aktywacyjnej + abonament. Nie wiem czy ta druga stówa to nie był drugi abonament, bo brałam umowę na przęłomie miesiąca.
Musiałabym zajrzeć do tej faktury.

Ze strony Play "Czekamy maksymalnie 90 dni na przeniesienie Twojego numeru. W tym czasie korzystasz z telefonu i numeru tymczasowego, płacisz jedynie za to co wykorzystasz nie ponosząc kosztów abonamentu. Dodatkowo otrzymujesz bonus w postaci pakietu 100 MB na miesiąc (po jego wykorzystaniu prędkość transferu danych spada do 8Kb/s)."
Jak przechodziłam z t-mobile do orange też miałam tymczas na jakoś tydzień-dwa 😉
Nie miałam żadngo tymczasowego numeru, przeniesienie trwało jeden dzień.
Ja chyba po prostu zapłaciłam na jeden fakturze abonament za dwa miesiące 😉
Jak przechodziłam z t-mobile do orange też miałam tymczas na jakoś tydzień-dwa 😉

a mnie zapewniali, że to tak z dnia na dzień
tzn. że jednego dnia mam inna kartę, a po północy mam wsadzić sobie inna kartę sim
no więc jak to wygląda?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się