Szukam tańszych zamienników plastikowych strzemion Prestige Silk. Jakie polecacie? :kwiatek: Mam obecnie elastyczne Sprengera- system 4, ale nie przepadam za nimi- są za ciężkie.W tych Prestige super mi się jeździło.
Mam ogromną prośbę, potrzebuję opinii o następujących strzemionach, bo pilnie muszę kupić i nie wiem, które wybrać. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :kwiatek: a może jakieś inne plastiki w cenie do 200 zł polecacie?
Po prostu wolę plastikowe, bo jeździłam kiedyś w Prestigach i bardzo przypadły mi do gustu, no i plastikowe nie obijają się tak o nogi jak się siodło niesie 🤣 To takie moje ''widzi mi się''.
Jak dla mnie to, że strzemiona są ciężkie to wręcz zaleta ;-) Ostatnie dni miałam przyjemność jeździć w sprengerach, po X czasu, gdzie jeździłam w zwykłych, czułam że to było to. 😉
A propos plastików, to nie wiem czy tylko ja mam taki "stereotyp", że plastiki to raczej dla skoczków są. Pamiętam, że kiedyś strasznie się dziwiłam jak widziałam pingwina w tych 'malutkich' plastikach, teraz to raczej kwestia przyzwyczajenia i po prostu tego co kto lubi. ;-)
Dramka: Mam dobre siodło i nie chcę strzemionami skóry porysować 😉 bera7: jakby jeszcze były jednokolorowe to może, ale te wzorki, chyba nie w moim guście 😁
Okazuje sie ze nie robią 11cm plastikowe, tylko 10 i 12 👿 Do tej pory miałam 11cm, 12cm zdecydowanie za duże, dzisiaj bede mierzyć 10cm, ale obawiam sie ze beda małe 😵
co do strzemion bow balance, uważałam je za super strzemiona długo na nie chorowałam aż wkońcu kupiłam przez rok byłolepiej lub gorzej jednak to własnie w tych strzemionach skręciłam kostke na lądowaniu w konkursie 120 na drugiej przeszkodzie w parkurze. niestety był to ostatni raz kiedy w nich jezdziłam. dodam że nigdy wcześniej nie miałam porblemów z kostkami.
Ja kocham te strzemiona http://www.magiakoni.pl/strzemiona-reflex-p-172.html?cPath=2_34 są mega wygodne, dają bardzo dobre oparcie. Jeden mankament jest taki...że jak człowiek siada potem na zwykłe strzemiona to ma dyskomfort że mu pod stopą czegoś mało 🤣
kasiek Wierze. Ja odkad jeżdżę w zwykłych plastikowych za 50zł mam wrażenie ze w tych łamanych bardziej nadwyrezałam kostke. Obawiam sie ze i tak nie obedzie sie bez lekarza.. 😵