Moi rodzice mieli 3 lata temu 25-rocznice slubu... no i wyprawili sobie sami se 😅 ponowne wesele lacznie z odnowieniem przysiegi w kosciele... Gosci bylo ponad 100 os.... Na drugi dzien jak otwieralismy prezenty... to myslalam, ze normalnie pod stol wpadne... Konie drewniane, konie do powieszenia, konie haftowane... konie metalowe, konie... konie... ale one w wiekszosci byly okropne, tandetne, z jakimis dedykacjami... wrr... masakra... 80% wyladowalo w piwnicy z zakazem otwierania tego 1!! Normalnie na pchli targ z tym isc...
A swoja droga, to u rodzicow w domu nie ma juz miejsca na jakiekolwiek qunskie ozdobki!
1 - od rodziców na ślub, wyszyty na wzór Kossaka 🙂 w pięknej rami z szybą nie odbijającą światła 🙂 2 - od męża na urodziny 🙂 miesiąc przed naszym ślubem 3 - wyszyty przez męża siostrę jako prezent ślubny 4 - moja klacz Alcoa namalowana 🙂 4 - rysunek od znajomej mój koń Vento 🙂
Ja wyskocze tutaj z prośba do kolekcjonerek czasopism końskich :kwiatek: Czy mogłybyście poszukać dla mnie w tych waszych stertach artykułów o trzeszczkach, interesuje mnie wszystko na ten temat :kwiatek: :kwiatek:
Można gdzieś zamówić figurkę robioną na podobieństwo naszego konia, np. ze zdjęć? 🙂 Mam już obraz z moją kobyłą, to jeszcze sobie machnę figureczkę do nowego pokoju. 😁
Oczywiście, że można zamówić, jest spora grupa artystów robiących figurowe portrety. Na pewna są też w Europie, ale jeszcze ich nie namierzyłam, z tych ze Stanów lubię np tę Panią http://www.sakoriscustoms.com/ W jej galerii jest sporo portretów.
Dziewczyny, mam prośbę 🙇 czy mogłybyscie mi polecić jakąś dobrą i nie za drogą farbę, która nadawałaby się do przemalowania figurek schleich? Chodzi o bardzo małą modyfikację, chciałam powiększyć odmiany u jednego konia. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :kwiatek:
Zwykły pędzelek będzie ok, tylko musi być nie za gruby i w dobrym stanie, żeby nie zostawił włosia na figurce. Do tego słoiczek z wodą do płukania pędzla, papierowy ręcznik do wycierania pędzla i stara gazeta do ochrony stołu i jesteś gotowa do rozpoczęcia przygody z modelarstwem. Powodzenia .
a czy "reanimacja" lekko poobcieranej figurki jest mocno skomplikowana? Chodzi mi głównie o pomalowanie sierści na tułowiu konia, tak żeby wyglądała w miarę naturalnie. Mogę wstawic foto delikwenta jeśli to coś pomoże 😉
A właściwie nieja tylko sklep Forlesthanever . Gorąco polecam funkcje wystawiania na alegro bo jest taniej . W tym sklepie jest masa breyer 🙂 😜 😜 😜 😍 😍 😀 😀 😎 👍 👍 🏇 🏇
Wstyd mi 😡 Jestem przerażona ogromną kolekcją czapraków u niektórych 🤔 skąd tyle pieniędzy na to wszystko. ! Troche hore 🤔wirek: ale sama chciałabym takie mieć 😜 😜
A oto moja skromizna którą zaczęłam zbierać jakieś 5 miesięcy temu .
2) ciemno-niebieski / granatowy czaprak Jarpol nie wiem jaka kolekcja. Miał być jasny niebieski z białą obramówką .... -,- błąd producenta ale ten juz został. Dla porównania ;...... JEST Taki : http://imageshack.us/photo/my-images/690/catstby.jpg/
oj tam oj tam : D nie naśmiewać się ze mnie : D nie mam kasy aktualnie : DD za nauke kasy nie dają przynajmniej w szkole gimnazjalnej ; D A pozatym nie mam konia to duża ilość czapraków jest bardzo zbędna... jednak mam zamiar dojść do 8/10 i dać se spokój : DD. Pozdrawiam wszystkich w podobnej sytuacji braku pieniędzy 🏇 Jutro na koniee 😅
dobra kolekcja czapraków zaczyna się od... 30? 😉 ja tam skończe na 50 - obiecuje sobie :P jeszcze tylko 9 na ten sezon i pełnia szczęścia moje cudeńka: edit: Asla to na ogłoszenia!! 🤬
Ja jako nastolatka sprowadzałam gazety końskie z Niemiec, nazywały się "Wendy" bo były tam plakaty i tymi plkatami obklejałam ściany swojego pokoju, niestety nie mam chyba żadnej foty ale było ich sporo, jak podrosłam to część oddałam, a część leży w szafie :-/ i czeka na lepsze czasy. Ach... naście mieć lat.....