szepcik to z nowymi i z wyższej półki tak nie ma 😉 Mam Brauna silk-epil 7 (nie pamiętam tylko, który dokładnie model) i ten depilator jest mega dokładny i zostawia skórę tak samo gładką jak po goleniu. Mi na łydki schodzi max 15 minut i tyle samo na całe ręce.
Co do depilatora, to ja was podziwiam!! Ja dostałam od męża (bo chciałam) a użyłam 2 razy i to przed wyjazdem nad morze. Dla mnie to koszmar. Woskowanie jeszcze jakoś zniosę, dobrze że moja koleżanka jest kosmetyczką, to robi mi u mnie w domu, więc nikt obcy nie będzie słyszał mojego wyzywania 😁 Brwi też mi robi koleżanka i praktycznie nie czuję bólu 🙂
aaa i od niedawna robię hennę brwi i zastanawiam się, czemu wcześniej tego nie robiłam 🙂
Istotna jest wymiana tej głowicy depilującej co jakiś czas. Nawet jesli głowica chodzi, to te pensetki się poluzowują i depilator zaczyna działać gorzej. Ja poczułam potrzębę wymiany po ok. 2 latach bardzo intesywnego użytkowania.
tulipan ja nie czuję nic jak robię pachy 😉 takie smyranie trochę. Tak samo jak depilacja brazylijska woskiem nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. Tylko ja zaczęłam zabawę z woskiem w wieku 12 lat, po kilku latach przeszłam na depilator, a 2 lata temu zrobiłam po 3 sesje lasera na pachy i bikini - laser nie wyeliminował wszystkiego, ale to co zostało to trzeba pod lupą oglądać 😁
Cierp1enie jeśli wcześniej tylko goliłaś pachy, to pierwsze sesje będą nieprzyjemne. ALE z czasem jest coraz lepiej, szybciej, a włosków rośnie mniej i są delikatniejsze. A przy tym pachy to jest tak mały obszar, że doświadczona kosmetyczka zrobi to w ułamek sekundy. Moim zdaniem warto się przekonać 😉
Mam 2 depilatory Brauna, nie wiem jakie modele, ale polecam. Mi na jedną łydkę schodzi ok.25 minut, a pierwsze golenie rozłożyłam na 2 dni, 😁 bo tak bolało, że miałam gęsią skórkę na całym ciele. Teraz dziękuję sobie za to, włoski jak odrastają to są tak słabe i jasne, że czasem ich nie zauważam. Dodatkowo wcześniej miałam okropne podrażnienia od maszynki, nic na to nie działało, do tej pory mam blizny a na nogach ogolnych wieczorem rano już był minimalny"kaktus". Edytka, ostatnio próbowałam bikini...Jedyne określenie to : 😲 👿. Jeśli będę próbować kolejny raz to pójdę do kosmetyczki na wosk - raz ciach i po bólu. Coś czuję, że to stanie się w niedługim czasie, ponieważ golenie co 2 dni jest męczące...
Łydki sama woskiem (koszt około 20 zł na rok 🙂 ), pachy golę, miejsca intymne częściowo golę, częściowo wyrywam włoski pęsetą, bo kiedyś robiłam woskiem i zostało ich tyle co kot napłakał.
Wosk u kosmetyczki-szybko,precyzyjnie, znacznie lepszy efekt niż pęsetą😉 raz na tydzień dwa kosmetyczka właśnie woskiem+jakieś poprawki w w domu wtedy pęsetą. Woskiem owszem boli, ale krócej niż pęsetą 😉
Edytka to tak jak z nogami w sumie. Jak pierwszy raz zrobiłam wosk to myślałam, że umrę. Teraz to mnie kompletnie nie rusza, ani wosk, ani depilator. Chyba umówię się do kosmetyczki na te pachy 😎
Ja pachy oraz nogi robię na zmianę depilatorem i zwykłą maszynką. Dzięki temu problem wrastających włosów został praktycznie wyeliminowany (a miałam ich całkiem sporo i nie pomagały peelingi i intensywne nawilżanie). Mam Braun Silk Epil 7 Wet&Dry i jestem bardzo zadowolona. Fakt faktem trochę kosztował, ale nie żałuję zakupu 🙂
Zastanawiam się właśnie nad zakupem depilatora, jestem już zmęczona machaniem maszynką. Mam takie laickie pytanie - czy po depilatorze zostają na nogach czerwone kropki? Mam na myśli sytuację po kilku dniach, jak skóra nie jest już podrażniona. Na ulicy często widuję dziewczyny z łydkami w kropki, nie chciałabym, aby coś takiego spotkało moje nogi, bo jak dotąd, tfu tfu, nic się z nimi nie dzieje 😉 Są to wrastające włoski czy coś innego?
miałam z maszynkami tak samo jak madmaddie, po pierwszej depilacji zniknęły po nocy, a teraz to już 3 godziny i nie ma śladu. Przy czym ja zawsze po goleniu wchodzę pod prysznic i z 3 minutki leję zimną wodą po nogach.
Ja mam kropki po maszynce, i potrafią nawet wyjść nagle w środku dnia i straszyć. Po depilatorze miałam, ale znikały po pary godzinach - depilatora używałam na noc, rano po kropkach nie było śladu.
Po 18(!!!) latach mój Braun zakończył swój żywot. 🤣 Waham się między kupnem 5 a 7 dual epilator. Cavaletti, jak się sprawuje Twoja 7? Maracuja, na który się zdecydowałaś?