''Zakochuje sie w Tobie I odkochuje Czasami Cie kocham Innymi czasy jesteś mi obojętny Czasami czuje sie dobrze Innymi czasy czuje sie wykorzystana Czuje że TY kochanie Wprawiasz mnie w zakłopotanie ''
Gdy się krzywdzi człowieka, należy czynić to w ten sposób, aby nie trzeba było obawiać się zemsty 😎 Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie. [obydwa Niccolo Machiavelli]
I w ogóle świetne cytaty są w książkach R.Ligockiej ...
'Czasem tak bywa, nie każdy wygrywa Czasem bywa tak, że coś ważnego się urywa Zostaje ślad, nie można tego nie przeżywać Można ukrywać fakt, ale w snach to przypływa Człowiek jest skonstruowany tak, by się dostosowywać '
to teraz coś ode mnie 🙂 -"Kocham" - słowko to śle tysiąc brzmień i tęczową mgłą barwi jasny dzień. - Adam Asnyk -"Kocham" - to znaczy: ja chcę być dla ciebie prawdy i dobra, i piękna zaklęciem, umiłowanym twej duszy dziecięciem, twoim marzeniem o niebie... - Maria Konopnicka - Wiedzieć, że się wie, co się wie, i wiedzieć że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza. - Konfucjusz - Najwięcej radości sprawia błysk szczęścia, w oczach kogoś, kto czuje że mu współczujemy, że go rozumiemy, że się interesujemy jego problemami. W takich chwilach czujemy jakąś delikatną duchową więź między nami. Dla takich chwil warto żyć. - Don Marquis - Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać. - Aleksander Kumor - Brzydkie kobiety są zawsze zazdrosne o mężów. Piękne nigdy. Piękne nie mają na to czasu. Są zbyt zazdrosne o mężów innych kobiet. - Oscar Wilde - Znaleźć swoją przyjaźń wśród innych przyjaźni jest tajemnicą szczęścia. - Georges Bernanos
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują się obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje.
A miało być tak pięknie, miało nie wiać w oczy nam i ociekać szczęściem.
Nawet cień przyjaciela wystarczy, by uczynić człowieka szczęśliwym.
Nie wydaje mi się, żeby człowiek musiał być pesymistą. Chyba że ktoś żyje gdzieś daleko, w jakimś kraju, w którym jest obrzydliwie dobrze, wesoło, ciepło, bogato - to bardzo proszę, wtedy maleńka dawka pesymizmu jest wskazana, dla zachowania równowagi, zdrowia psychicznego oraz harmonii. Co innego, kiedy żyjemy tu i teraz. Tutaj jest potrzebna potężna dawka optymizmu, z tych samych powodów. To znaczy dla zachowania równowagi w przyrodzie. (fragment książki Grocholi)
Jeden prawdziwy przyjaciel przyczynia się do naszego szczęścia bardziej, niż tysiąc wrogów do naszego nieszczęścia.
Przykre sprawy nie stoją w kolejkach. Przykre sprawy przychodzą wszystkie jednocześnie.
"Czasami kobiety są takie dobre; na agresję reagują zrozumieniem, na cynizm - łagodnością. Czy jakiś mężczyzna zachowałby się w ten sposób?" Michel Houellebecq
Johann Wolfgang Goethe Zanim się czemuś oddasz, zawsze jest wahanie, Szansa, by się wycofać, Zawsze nieudolność. Przy każdej inicjatywie i akcie tworzenia Jest jedna elementarna prawda, której nieświadomość zabija nieprzebrane idee I niezliczone plany: Że kiedy całkowicie się czemuś poświęcisz, Opatrzność też wykona swój ruch. Wszystko się wtedy zdarzy, aby ci pomóc, Co inaczej nigdy by się nie zdarzyło. Z decyzji wypływa cały strumień zdarzeń, Przynosząc z korzyścią dla ciebie najrozmaitsze Wypadki, spotkania i rzeczy, O których nikt by nie śnił, że mu się przydarzą. Cokolwiek robisz lub marzysz, że możesz to zrobić - Zacznij tylko. W zdecydowaniu drzemie geniusz, siła i magia. Zacznij teraz.
"Gdyby wszystko przepadło, a on jeden pozostał,to i ja istniałabym nadal. Ale gdyby wszystko zostało, a on zniknął, wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny, nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego ..."
"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz Mu o swoich planach na przyszłość" "Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha!" "Biseksualizm? Niewątpliwie podwaja twoje szanse na sobotnią randkę." "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" "To nie tak, że boję się umrzeć. Po prostu nie chciałbym być w pobliżu, kiedy to się stanie."
W każdą chwilkę wbijam szpilkę Jak pineskę w deskę Życie jem jak Milkę Bowiem wiem że jestem lśnieniem I okamgnieniem Że będę wspomnieniem Za pozwoleniem, sprawdź to Zanim schowasz dzień pod powiekami Powiedz co z twoimi nie pozałatwianymi sprawami Czasami wręcz zasysam otoczenie moimi receptorami Zachwycam się chwilami jak dobrymi produkcjami
Paktofonika-Ulotne chwile
Przeważnie, zachowuję się poważnie Przeważnie, nikogo nie drażnię Przeważnie, słucham rad uważnie Przeważnie, nie czuję się odważnie Przeważnie, widać to po mnie wyraźnie Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie Poprzez wyobraźnię kreuję własne ja Adekwatne do imienia eR plus A plus Ha Robię co trza Rymuję gdy muzyka gra Jestem członkiem Pfk A nie klubu AA Pomysłów u mnie mnóstwo Niczym w worku bez dna Bądź co bądź być sobą to domena ma Pokazy mody i żurnale nie obchodzą mnie wcale Fason swój dobieram sam jak staruszka korale Mam typ osobisty niczym dowód I osobisty powód By czuć się wygodnie, swobodnie Polski rodowód w aktach Opieram się tylko i wyłącznie na faktach Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny Jednorazowy i oryginalny Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero Gdy ktoś powiela kogoś Uważam go za zero Mówię prawdę szczerą Bo nie lubię gdy ktoś kłamie Służę pomocą, nie na każde zawołanie Mam własne zdanie i szereg racji Niezmienny niezależnie od miejsca, czasu i akcji
Bądź własną osobą Bądź co bądź sobą Niech twa osoba będzie Ci ozdobą Nie jednorazowo, lecz całodobowo