Jeśli uprawiasz seks tak, jak śpiewasz, jesteś prawdopodobnie poszukiwany przez policję za wielokrotne morderstwo
Nie ma nic gorszego niż fałszywa nadzieja, tak samo w sztuce jak i miłości. To najlepsza droga do pękających serc. Im bardziej jestem wymagający tym mniejsza szansa na strzaskane złudzenia
Moja żona to się jeszcze nie urodziła. A jej matka jest w podstawówce.
Polska jest jak dziecko z zespołem Downa. Należy kochać, nie należy porzucać, ale nie należy mieć nadziei, że wyzdrowieje.
Ja lubię ludzi, którzy dobrze czują się w swoim towarzystwie. Zakochanie w sobie to początek romansu na całe życie.
Kuba: Zadam panu podchwytliwe pytanie – czy pan ma talent? Uczestnik: Mam. Kuba: Ale w planach czy już dzisiaj? Uczestnik: W planach.
Czasami miłość bywa interesowna, ale człowiek jest na tyle głupi, że zanim się zorientuje, ona zdąży już ten interes załatwić
`obudzę się znów , popatrzę na Twoje zdjęcie i stwierdzę ,że mam wszystko czego można chcieć i nie chce więcej.
Jeżeli nie potrafisz zrozumieć mego milczenia nigdy nie zrozumiesz moich słów.
Dzięki Tobie uśmiechałam się do ekranu telefonu w drodze na przystanek, do szkoły, do domu. a ludzie tak dziwnie się patrzyli, jakby uśmiech był czymś niecodziennym. opowiedziałabym ci całe moje nudne życie, a Ciebie nie stać nawet na „cześć”, gdy mijamy się na ulicy...
Goniłam mój ideał. Ciągle pragnąć Ciebie zgubiłam gdzieś codzienność. Zapomniałam o otaczającym świecie, straciłam jeszcze więcej, straciłam kogoś lepszego...
Kocham Cię w promieniach słońca i w blasku księżyca. Kocham Cię kiedy się złościsz na mnie bez konkretnego powodu i kiedy bez konkretnego powodu przytulasz się z radości. Kocham Cię kiedy śpisz i kiedy opowiadasz mi coś z pasją. Kocham Cię kiedy płaczesz, a mi pozwalasz się pocieszać. Kocham Cię każdego dnia. Każdego dnia coraz mocniej. Coraz mocniej i mocniej.
Na łące.. szukam kwiatów, które maja twój zapach
Bądź dla mnie cukrem, w tej gorzkiej kawie życia. ( ja tam lubię gorzką ;p )
W moich oczach tamte gwiazdy. Te chwile, serce z piasku na plaży.
Zapomniałem jak się marzy..Teraz jestem z Tobą..
Świat dziś mógłby się zawalić. do końca swych dni byłbym wtedy szczęśliwy.
-Kocham Cię.. -Ale przecież nie widzieliśmy się od roku! -Widziałem Cię co noc, ilekroć zamknąłem oczy..
- Wytrzymasz ze mną? - Nie wytrzymam bez ciebie...
– Samotność szybko się nudzi! – Zdziwił byś się, jak wiele ją lubi.
Wydajesz się niesłychanie mądry, dlatego że się nie odzywasz.
Mówienie tak bardzo przeszkadza w myśleniu.
Chciałbym, żeby kiedyś ktoś tak na mnie czekał, że z tej wielkiej tęsknoty nie mógłby zasnąć.
– Dokąd oni płyną? – Myślę, że tego to już nigdy się nie dowiemy... Nie smuć się Muminku. Pomyśl, o ile mniej byłby ciekawy świat bez tajemnic. Muminki Tove Marika Jansson
Jedyna różnica między mną a szaleńcem to fakt, że nie zrobiłem nic szalonego.
Jestem siedliskiem geniuszu.
W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Kiedy miałem siedem – Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości. Gdy miałem lat piętnaście, chciałem być Dalim i zostałem nim.
Jedyną rzeczą jakiej świat nigdy nie będzie miał dość, jest przesada.
Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle. Salvador Dalí
Dziesięć lat temu znałem tylko 3 akordy na gitarę. Teraz w 1982 roku znam 3 akordy na gitarę.
Im większe, tym lepsze. Wszystko.
Nie lubię swoich zębów, a tak to jestem zajebisty. Freddie Mercury
Bo nie sztuka jest kochać za wielkie rzeczy, od święta. Ważne jest to, jaki ktoś jest na co dzień, bez okazji.
Palenie zabija, ale tylko miłość może złamać ci serce.
Jestem człowiekiem o małym mózgu i wielkim sercu.
I love it when someone writes a fucking great line but then kills the intellectualism of it by adding “baby come on” to the end. Ville Valo
Największa umiejętnością życia- i najrzadszą- jest uznanie tego, kim jesteśmy, robienie tego, co umiemy, i tylko tego - i znalezienie w tym szczęścia. Jasques Leclercq
Samotność nie jest ułomnością. Samotność jest wyzwaniem. Ewa Lewandowska
Niewielu z nas potrafi znieść dobrobyt. Innych ludzi, rzecz jasna. Mark Twain
Życie nie będzie sprawdzać czego się uczyłeś… Życie sprawdzi to co umiesz.
I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams. W.B.Yeats. 😍
Tak samo chłodno spójrz Na życie i na śmierć Nie wstrzymuj konia, jedź! to też Yeats, epigramat z jego grobu.
I teraz czas na Zafona 😍 : Co innego jest wierzyć w kobiety, a co innego wierzyć w to, co mówią.
Dopóki nie zrozumiesz śmierci, nie zrozumiesz życia.
Gdy wyszedłem na ulicę, jeszcze miałem głęboko w sobie jej twarz, głos i zapach. Niosłem muśnięcie jej warg i jej oddech przez ulice pełne ludzi bez twarzy.
Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie – tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców.
Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
i jeszcze na koniec Patton: Pamiętajcie, żaden głupi bękart nie wygrał żadnej wojny umierając za swój kraj, wojny można wygrać tylko zabijając innego głupiego bękarta za jego kraj.
"Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about. " Meet Joe Black(1998)
Przysięgam kiedyś urwę sobie głowę Pełna jest emocji, których znieść nie mogę Przysięgam kiedyś uduszę cię Teraz pragnę, jutro znudzę się
Odejdź ode mnie dziś, bo ja, ku*wa, dzisiaj gryzę
Ty dobrze wiesz, że tak już mam, że lubię tę swoją samotność Tylko czasem, jak zabija mnie brak ciebie obok - patrzę w okno
Wargi mocno zagryzam i znów się gubię
Więc zanim obiecasz, przemyśl dokładnie i całość podsumuj Bo ja i tak w finale przecież ci nie zaufam To przez ten bagaż doświadczeń, a ty pomyślisz - suka
Nie płacz, nie jestem miła Słabość mnie wzrusza, lecz pociąga siła Nie dotykaj, jestem kotem Nie chce mi się, przyjdź potem
Wybieram lekkość bytu Choć nieznośna bywa
Świadomość, że bywam paskudna Choć potem mi żal Starałam się medytować Mieć dystans, nad ego pracować Wszystko na nic Mojej naturze trzeba przekraczania granic Nie szukam kłopotów, one znajdują mnie Uciekać się staram, biegam za wolno, dopadają mnie Ten twój charakter, kiedyś przez niego zostaniesz sama Od lat powtarza mama, pewnie rację ma Źle to się skończy
Rządzą mną skrajne uczucia Co irytowało wczoraj, dziś wzrusza Ludzi obawiam się, czasem Potrafię zamknąć się w sobie, nadepnąć na odcisk obcasem
*Po pijaku * Kolega użył dwóch słów uważanych za [oj nie wiem jak to nazwać] trudne w jednym zdaniu i dyskusja: X: Frekwencja ? antagonizm ? Skąd Ty znasz takie trudne słowa ?! 🤔 Kolega : A taki dzisiaj jestem k**wa górnolotny ! 😁
"Odnaleziona w życiu – zrodzona w królestwie marzeń – kobieta jest jak ów kwiat mistyczny – lilia przeczystej bieli; marzyciel nie śmie jej dotknąć i z dala tylko adoruje najszczytniejsze bóstwo, ustami kryjąc ślady jej na pyle ziemi, a przychodzi baran – i bez namysłu ją pożera, niby groch przy drodze" Bolesław Szczęsny-Herbaczewski
''…Żyć życiem w całej jego totalności, żyć z taką pasją i intensywnością, że każdy moment staje się wiecznością (...) Skoncentruj całą energię tu-i-teraz. Przeżyj ten moment tak intensywnie jak potrafisz, a poczujesz życie. Nie ma innego boga oprócz takiego życia.''
Zanim odejdziesz posprzątaj bałagan, który pozostawiłeś/aś w moim sercu.
Próba czasu polega na pokonaniu jego monotonii, nie na nagłych spiętrzeniach losu. Autentyczny dramat,a nawet tragedia, zaczynają się w momencie, gdy trzeba,jak co dzień, zwlec rano z łóżka sztywne jeszcze ciało, by ruszyć w mglisty,grudniowy poranek na spotkanie zupełnie przewidywalnej przyszłości.
Nie chcesz ze mną być, prawda? Wiem to, czuję to. A więc zniknij. Odejdź, nie pozostawiając za sobą nic. Pierwszy miesiąc przeżyję złudzeniami w stylu 'może jednak', drugi wspomnieniami. Trzeciego może już nie być...
*** Gdy przypadkiem spotkam Cię na imprezie z piwem w ręku, podejdę ze swoim, uderzę w Twoje i wzniosę toast za frajerów!
*** sorry, I'm not Rihanna, I don't love the way you lie.
Jak cytaty to nie moze zabraknąc moich ukochanych sonetów
"w myśli mej stajesz Ty i ja w skowronka Zmieniam sie się wówczas, co spiewa na niebie" S. 29
"Nim Cie zobaczę dzien jest dla mnie nocą , Noc dniem gdy w snach mych blaski Twe migocą." S.47
"Wszystko , co spotkam, jest dla mnie bez treści, w Tobie,..., mój wszechswiat sie mieści..." S.109
"Tak moja miłość czy Twój obraz sprawia, żeś ciągle przy mnie , choć jesteś daleki? Myśl ma za sobą chyżość swą zostawia. Jam z nią, a ona przy Tobie na wieki" Romeo & Julia
"Kiedy ktos kocha , jego głos przez noc Płynie jak srebrna i słodka melodia"
Serce obawia się cierpień [...] Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia...
Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało.
Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie oglądania się do tyłu.
Bywa, że pierwszej miłości się nie zapomina, ale ona zawsze się kończy.
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie.
Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach.
Trzeba walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innym ścieżkami.