Forum towarzyskie »

Cytaty

William Shakespeare

Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.

Mark Twain

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował.

Bankier to ktoś, kto pożycza ci parasol, kiedy świeci słońce, ale chce go z powrotem w chwili, gdy zaczyna padać.

Woody Allen  😍

Mężczyznę można „wykastrować” jednym zdaniem: Wolę, abyś był moim przyjacielem niż kochankiem.  😂

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha!

Moje życie jest żałosne. Ostatni raz byłem w kobiecie zwiedzając Statuę Wolności.  😁

Dobrzy ludzie śpią lepiej niż źli, ale złym lepiej się wstaje.

Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją.

Jestem tak podekscytowany, że chyba umyje dzisiaj wszystkie zęby.  😂

Spójrz na tego gościa z Indiany. Zamordował 12 osób, rozczłonkował je i wszystkie zjadł - to się dopiero nazywa alternatywny styl życia

Mając do wyboru papieża i klimatyzację, wybieram klimatyzację.

Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe, a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę.  😂

Jedyny raz osiągnęliśmy z żoną równoczesny orgazm, gdy sędzia podpisywał nasze dokumenty rozwodowe.  😁

Never regret anything that made you smile 🙂
"Szczęście. Proste jak szklanka, jak czekolada albo też kręte jak ścieżki życia. Gorzkie. Słodkie. Żywe."
Joanne Harris Czekolada
Jeśli uprawiasz seks tak, jak śpiewasz, jesteś prawdopodobnie poszukiwany przez policję za wielokrotne morderstwo

Nie ma nic gorszego niż fałszywa nadzieja, tak samo w sztuce jak i miłości. To najlepsza droga do pękających serc. Im bardziej jestem wymagający tym mniejsza szansa na strzaskane złudzenia

Moja żona to się jeszcze nie urodziła. A jej matka jest w podstawówce.

Polska jest jak dziecko z zespołem Downa. Należy kochać, nie należy porzucać, ale nie należy mieć nadziei, że wyzdrowieje.

Ja lubię ludzi, którzy dobrze czują się w swoim towarzystwie. Zakochanie w sobie to początek romansu na całe życie.

Kuba: Zadam panu podchwytliwe pytanie – czy pan ma talent?
Uczestnik: Mam.
Kuba: Ale w planach czy już dzisiaj?
Uczestnik: W planach.

Czasami miłość bywa interesowna, ale człowiek jest na tyle głupi, że zanim się zorientuje, ona zdąży już ten interes załatwić

Kuba Wojewódźki
`obudzę się znów , popatrzę na Twoje zdjęcie i stwierdzę ,że mam wszystko czego można chcieć i nie chce więcej.

Jeżeli nie potrafisz zrozumieć mego milczenia nigdy nie zrozumiesz moich słów.

Dzięki Tobie uśmiechałam się do ekranu telefonu w drodze na przystanek, do szkoły, do domu. a ludzie tak dziwnie się patrzyli, jakby uśmiech był czymś niecodziennym. opowiedziałabym ci całe moje nudne życie, a Ciebie nie stać nawet na „cześć”, gdy mijamy się na ulicy...

Goniłam mój ideał. Ciągle pragnąć Ciebie zgubiłam gdzieś codzienność. Zapomniałam o otaczającym świecie, straciłam jeszcze więcej, straciłam kogoś lepszego...

Kocham Cię w promieniach słońca i w blasku księżyca. Kocham Cię kiedy się złościsz na mnie bez konkretnego powodu i kiedy bez konkretnego powodu przytulasz się z radości. Kocham Cię kiedy śpisz i kiedy opowiadasz mi coś z pasją. Kocham Cię kiedy płaczesz, a mi pozwalasz się pocieszać. Kocham Cię każdego dnia. Każdego dnia coraz mocniej. Coraz mocniej i mocniej.

Na łące.. szukam kwiatów, które maja twój zapach

Bądź dla mnie cukrem, w tej gorzkiej kawie życia. ( ja tam lubię gorzką ;p )

W moich oczach tamte gwiazdy. Te chwile, serce z piasku na plaży.

Zapomniałem jak się marzy..Teraz jestem z Tobą..

Świat dziś mógłby się zawalić. do końca swych dni byłbym wtedy szczęśliwy.

-Kocham Cię..
-Ale przecież nie widzieliśmy się od roku!
-Widziałem Cię co noc, ilekroć zamknąłem oczy..

- Wytrzymasz ze mną?
- Nie wytrzymam bez ciebie...

"Jesień, i nie wiesz czy poślizgnąłeś się na błocie czy gówn**"

"Z papierosem w ręku przeszłam odważnie obok niego. Wiedziałam, że tak bardzo nienawidził kiedy paliłam..."
– Samotność szybko się nudzi!
– Zdziwił byś się, jak wiele ją lubi.

Wydajesz się niesłychanie mądry, dlatego że się nie odzywasz.

Mówienie tak bardzo przeszkadza w myśleniu.

Chciałbym, żeby kiedyś ktoś tak na mnie czekał, że z tej wielkiej tęsknoty nie mógłby zasnąć.

– Dokąd oni płyną?
– Myślę, że tego to już nigdy się nie dowiemy... Nie smuć się Muminku. Pomyśl, o ile mniej byłby ciekawy świat bez tajemnic.
Muminki Tove Marika Jansson

Jedyna różnica między mną a szaleńcem to fakt, że nie zrobiłem nic szalonego.

Jestem siedliskiem geniuszu.

W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Kiedy miałem siedem – Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości. Gdy miałem lat piętnaście, chciałem być Dalim i zostałem nim.

Jedyną rzeczą jakiej świat nigdy nie będzie miał dość, jest przesada.

Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle.
Salvador Dalí

Dziesięć lat temu znałem tylko 3 akordy na gitarę. Teraz w 1982 roku znam 3 akordy na gitarę.

Im większe, tym lepsze. Wszystko.

Nie lubię swoich zębów, a tak to jestem zajebisty.
Freddie Mercury

Bo nie sztuka jest kochać za wielkie rzeczy, od święta. Ważne jest to, jaki ktoś jest na co dzień, bez okazji.

Palenie zabija, ale tylko miłość może złamać ci serce.

Jestem człowiekiem o małym mózgu i wielkim sercu.

I love it when someone writes a fucking great line but then kills the intellectualism of it by adding “baby come on” to the end.
Ville Valo
Moje ulubione  😍

Największa umiejętnością życia- i najrzadszą-
jest uznanie tego, kim jesteśmy,
robienie tego, co umiemy, i tylko tego
- i znalezienie w tym szczęścia.
Jasques Leclercq

Samotność nie jest ułomnością.
Samotność jest wyzwaniem.
Ewa Lewandowska

Niewielu z nas potrafi znieść dobrobyt. Innych ludzi, rzecz jasna.
                                                                                                      Mark Twain

Życie nie będzie sprawdzać czego się uczyłeś… Życie sprawdzi to co umiesz.

Ohhh święta prawda:
Za grzecznych chłopców się wychodzi. A sku*wieli się kocha.
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

W.B.Yeats.  😍

Tak samo chłodno spójrz
Na życie i na śmierć
Nie wstrzymuj konia, jedź!

to też Yeats, epigramat z jego grobu.

I teraz czas na Zafona  😍 :
Co innego jest wierzyć w kobiety, a co innego wierzyć w to, co mówią.

Dopóki nie zrozumiesz śmierci, nie zrozumiesz życia.

Gdy wyszedłem na ulicę, jeszcze miałem głęboko w sobie jej twarz, głos i zapach. Niosłem muśnięcie jej warg i jej oddech przez ulice pełne ludzi bez twarzy.

Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie – tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców.

Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.

i jeszcze na koniec Patton:
Pamiętajcie, żaden głupi bękart nie wygrał żadnej wojny umierając za swój kraj, wojny można wygrać tylko zabijając innego głupiego bękarta za jego kraj.
"Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about. "
Meet Joe Black(1998)

Please run away with me to hell.
Marilyn Manson
Jest mnóstwo ludzi na swiecie, którzy powiedzą Ci, że nie możesz. A ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć "No to patrz!"
(???)

Przysięgam kiedyś urwę sobie głowę
Pełna jest emocji, których znieść nie mogę
Przysięgam kiedyś uduszę cię
Teraz pragnę, jutro znudzę się

Odejdź ode mnie dziś, bo ja, ku*wa, dzisiaj gryzę

Ty dobrze wiesz, że tak już mam, że lubię tę swoją samotność
Tylko czasem, jak zabija mnie brak ciebie obok - patrzę w okno

Wargi mocno zagryzam i znów się gubię

Więc zanim obiecasz, przemyśl dokładnie i całość podsumuj
Bo ja i tak w finale przecież ci nie zaufam
To przez ten bagaż doświadczeń, a ty pomyślisz - suka

Nie płacz, nie jestem miła
Słabość mnie wzrusza, lecz pociąga siła
Nie dotykaj, jestem kotem
Nie chce mi się, przyjdź potem

Wybieram lekkość bytu
Choć nieznośna bywa

Świadomość, że bywam paskudna
Choć potem mi żal
Starałam się medytować
Mieć dystans, nad ego pracować
Wszystko na nic
Mojej naturze trzeba przekraczania granic
Nie szukam kłopotów, one znajdują mnie
Uciekać się staram, biegam za wolno, dopadają mnie
Ten twój charakter, kiedyś przez niego zostaniesz sama
Od lat powtarza mama, pewnie rację ma
Źle to się skończy

Rządzą mną skrajne uczucia
Co irytowało wczoraj, dziś wzrusza
Ludzi obawiam się, czasem
Potrafię zamknąć się w sobie, nadepnąć na odcisk obcasem
*Po pijaku *
Kolega użył dwóch słów uważanych za [oj nie wiem jak to nazwać] trudne w jednym zdaniu i dyskusja:
X: Frekwencja ? antagonizm ? Skąd Ty znasz takie trudne słowa ?!  🤔
Kolega : A taki dzisiaj jestem k**wa górnolotny !  😁
"Odnaleziona w życiu – zrodzona w królestwie marzeń – kobieta jest jak ów kwiat mistyczny – lilia przeczystej bieli; marzyciel nie śmie jej dotknąć i z dala tylko adoruje najszczytniejsze bóstwo, ustami kryjąc ślady jej na pyle ziemi, a przychodzi baran – i bez namysłu ją pożera, niby groch przy drodze"
Bolesław Szczęsny-Herbaczewski

''…Żyć życiem w całej jego totalności, żyć z taką pasją i intensywnością, że każdy moment staje się wiecznością (...)
Skoncentruj całą energię tu-i-teraz. Przeżyj ten moment tak intensywnie jak potrafisz, a poczujesz życie.
Nie ma innego boga oprócz takiego życia.''

Zanim odejdziesz posprzątaj bałagan, który pozostawiłeś/aś w moim sercu.
Najlepiej tańczyć z uczuciem, żeby nikt cię nie zdeptał. Ewentualnie też nie uciekł.
-Puściłam szczęście! 
-Jak to puściłaś?
-No uciekło mi, bo było za ciężkie...!
-A jak wyglądało?
-Miało metr 82 i błękitne oczy!

-Jeśli chodzi o mnie i Boga, to nasze stosunki sa kiepskie.
-Nie wierzysz w niego?
-Nie, generalnie nie wierze w mężczyzn
"Rosario Tijeras"

Próba czasu polega na pokonaniu jego monotonii, nie na nagłych spiętrzeniach losu. Autentyczny dramat,a nawet tragedia, zaczynają się w momencie, gdy trzeba,jak co dzień, zwlec rano z łóżka sztywne jeszcze ciało, by ruszyć w mglisty,grudniowy poranek na spotkanie zupełnie przewidywalnej przyszłości.
Nie chcesz ze mną być, prawda? Wiem to, czuję to. A więc zniknij. Odejdź, nie pozostawiając za sobą nic. Pierwszy miesiąc przeżyję złudzeniami w stylu 'może jednak', drugi wspomnieniami. Trzeciego może już nie być...

Gdy przypadkiem spotkam Cię na imprezie z piwem w ręku, podejdę ze swoim, uderzę w Twoje i wzniosę toast za frajerów!

sorry, I'm not Rihanna, I don't love the way you lie.

"Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, I noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy"

A.Mickiewicz "Dziady"
Dodzia: facet zasługuje na kolejną szansę ale u innej kobiety 👍
Gdy przypadkiem spotkam Cię na imprezie z piwem w ręku, podejdę ze swoim, uderzę w Twoje i wzniosę toast za frajerów! 🙂
emade, w  moim ostatnim poście jest ten cytat, zajebisty 🙂
no faktycznie ostatnio tylko z grubsza przeleciałam przez wątek, tekst wziełam z opisu kolezanki i oczywiscie trafny
"Życie nie jest koniecznością, ale jeśli już człowiek zdecydował się żyć, powinien żyć pięknie."
Marek Hłasko
Jak cytaty to nie moze zabraknąc moich ukochanych sonetów

"w myśli mej stajesz Ty i ja w skowronka
Zmieniam sie się wówczas, co spiewa na niebie" S. 29

"Nim Cie zobaczę dzien jest dla mnie nocą ,
Noc dniem gdy w snach mych blaski Twe migocą." S.47

"Wszystko , co spotkam, jest dla mnie bez treści,
w Tobie,..., mój wszechswiat sie mieści..." S.109

"Tak moja miłość czy Twój obraz sprawia, żeś ciągle przy mnie , choć jesteś daleki?
Myśl ma za sobą chyżość swą  zostawia. Jam z nią, a ona przy Tobie na wieki" Romeo & Julia

"Kiedy ktos kocha , jego głos przez noc
Płynie jak srebrna i słodka melodia"

"Dobranoc! Mogłabym słodkim rozstaniem pijana ,
Mówic "dobranoc" do białego rana"

"Gdy myśl zaśnie, obraz Twój uroczy
Budzi me serce, radujac i oczy" S.47
Kocham miłością wielką Coelho!  😍

Serce obawia się cierpień [...] Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia...

Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało.

Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie oglądania się do tyłu.

Bywa, że pierwszej miłości się nie zapomina, ale ona zawsze się kończy.

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.

Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie.

Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach.

Trzeba walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innym ścieżkami.
Armaquesse- czyje masz tłumaczenie Romea i Julki? Bo Twoje jakieś bardziej plastyczne jest niż moje...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się