Dzionka moi rodzice zdrobniaja mnie na Lolka, Lola znajomi Karol,Karla,Karlita, jedna paskuda dzwoni i mowi czesc Karaluch a Amadeusza znam 1- i wszyscy mowia do Niego Madek-koniarz, zawodnik z reszta🙂 a co powiecie na zestawienie Kaja Ida i jej siostre Melise Dine😀 z meskich kocham Tomasz, Tadeusz, Michal...
Na mnie nikt nie mówił Lola, a szkoda, bo fajne 😀 Może to dlatego, że przez całe LO i kawałek studiów byłam z chłopakiem o imieniu Karol i wszyscy na niego mówili Lolek - jakoś tak głupio Lolek i Lola 😉 A imienia Tomasz za to nie znoszę!!
Spotkałam się również z imieniem Lilia, a zdrobnienie - Lola. Dziwnie troche, ale ok. Kiedyś słyszałam na korytarzu w szkole "Morfeusz", ale to już chyba przeginka. Znam 2 Rafałów 😉 Moja ciocia ma na drugie... Henryka.
Ja mam na imię Agata. Kiedyś nie lubiłam, wydawało mi się twarde. Teraz chyba je lubię 😉 Nie znam zbyt dużo Agat, te które znam są całkiem fajne 😎 Nie przepadam za Agatką. Rodzina mówi do mnie Aguś lub Aga i to ostatnie chyba najbardziej mi pasuje. Z damskich imion bardzo mi się podoba Zosia, Gabrysia, Maria, Irmina. Amielia też super. Z męskich bardzo lubię Aleksander, Marcin, Filip.
A ja sobie ładnie odnowię wątek, bo mi się podoba, o. 😎 Ostatnio choruję na norweskie imię Magnus. Jest przeeeurocze. A sama jestem Joanna. Na samym początku miałam być Frankiem, a niedługo potem, jak już się okazało, że Franciszkiem raczej nie będę, miałam być Alicją. 😀
Moja mama ma Cecylia, ale i tak wszyscy mowia na nia Malgosia 🤔wirek:
a Magnus- hmm i sie z magnesem kojarzy 😉 😎
ja z imionami mam troche dziwna sprawe, bo w polskich papierach Katarzyna, a w niemieckich Katja. i kurcze strasznie jest to upierdliwe jak zalatwiam jakiekolwiek sprawy w urzedach, masakra. no i wszyscy na mnie Katja wolaja w PL tez, bo jednak kasiek duzo mamy, wiec przynajmniej jasne o kogo chodzi😉
A co do kłopotliwych imion. Mam przyszywaną sistrzyczkę Lulę - śliczne zdrobnienie, prawda? Od tego odchodzą Lulcia, Lul, Lulka. A oryginał? Ludmiła 😀iabeł:
moja babcia ma na imię Marianna a wszyscy mówią na nią Jola 🤔wirek: a co do imion to strasznie podoba mi się Mateusz, i Elizabeth(ale nie lubię polskiego odpowiednika) 😁
W tym roku rodzi sie duzo chlopcow i z tego co zauwazylam bardzo popularnym imieniem jest Szymon. U mnie w rodzinie dwoch Szymkow sie urodzilo niedawno 😀
a jeszcze co do imion - w krotce bede ciocia malego Alana.Dumna jestem jak paw 😍
ja tak w ogóle miałam być Mercedes, niby fajnie bo miałabym na imię tak samo jak córka Benza(to od jej imienia nazwał markę samochodów) ale wszystkim kojarzyłabym sie z samochodem 😁 cieszę sie że ten pomysł babci nie doszedł do skutku( a ona potrafi byc przekonująca 🤣
Mercedes sliczne! tylko nie do polskiego nazwiska 😉 Laura, Klara, Konstancja, Halszka i Nawojka-to moje typy, przepiekne 😀 a dla chlopca-Kajetan, Konstanty, Fryderyk, Joszko i Julian 😍
ja jestem Marcelina Anna i znam tylko jedna osobe o takim samym imieniu 😎