Forum towarzyskie »

Imiona

Kaprioleczka, ja znam osobiście 4 Katarzyny Zielińskie, a ostatnio zobaczyłam, że w BrzydUli w napisach też jest Katarzyna Zielińska ; ) Więc dla mnie to jest naj- naj- najpopularniejsze ; )
Roma z tej strony  😉 i całe życie słyszałam: "o Rzym" !!! No ale już sie przyzwyczaiłam  🤣
Ale to imie ma swoje plusy: wszyscy przywożą mi koszulki z Rzymu  🤣

A moja siostra też nie ma lekko: Erwina.
ja tam sie chetnie zamienie  🙄
In., tez znam Katarzyne Zielinska, uczyla mnie w LO 😎
Sigma, 🤔 Normalnie gdzie nie pójdziesz to jest jakaś 😁
Mi się nie trafiła. Pełno Kaś i pełno Zielińskich, ale nie miałam okazji poznać Kasi Zielińskiej 😉
Moje imię, mój intymny dramat 😉

Osobiście znam Halszkę, Kasjusza, Miszę,Antoninę i Antoniusza - sami wspaniali ludzie!

Z męskich imion podoba mi się Damian, Jakub, Michał i Maksymilian.

Swoich faworytów w damskich imionach raczej nie mam.., chociaż nie! Podoba mi się Renata i Nadia 😉
heh ja zawsze przy przedstawianiu sie slysze "Anderson" ale jakos zawsze mi to zwisalo podoba mi sie moje imie i to baaardzo🙂 ale u mnie to standard ze dzieci maja niestandardowe imiona🙂 moja rodzona siostra Roxana, bracia Barnaba i Maksym🙂
Barnaba, to mi sie podoba. A co do Pameli - na Zachodzie to jest zupelnie normalne imie, Pamel tam na peczki, a u nas kojarzy sie od razu z jedyna nam 'znana' Pamela, czyli Anderson. Tak samo Antonio (Banderas), Britney (Spears) czy Miriam (transseksualista).
vill_18
Jak dla mnie bardziej Jan Piotr  😉
U nas są inne popularne imiona, które w innych częściach świata są bardzo egzotyczne i nie posiadają swoich odpowiedników 😉
Ja mam na imię Rozalia po mojej praprababci; drugie imię - Konstancja, po prababci 🙂

Kiedyś bardzo nie lubiłam mojego imienia. Teraz je uwielbiam 😉
Osobiście znam Romanę. 😎
Osobiście znam Napoleona. 😁

Że co? 🤔
ja znam  tylko Irminę, Malwinę, Kornelię, Tadeusza i Roksanę. Takich "dziwnych" imion nie spotykam w swoim środowisku, a sama mam na imię Gabriela, więc nie narzekam. 🙂
Czy tylko ja mam tkie wrażenie, że wszystkie Angeliki, Mileny i Dorotki mają zdezelowany umysł i 'wyżej srają niż d*pę mają'? Kurdę, co spotkam dziewczynę o takim imieniu to zawsze jest coś nie halo z nią 😁

A imienia Dorota to już nie cierpię!
[quote author=wendetta link=topic=10318.msg368321#msg368321 date=1257100804]

Że co? 🤔
[/quote]
A no znam 😎 Ex mojej przyjaciółki. I o dziwo, jedynie na mnie nie zrobiło to wrażenia kiedy się przedstawiał. Dopiero po jakimś czasie "O kurcze, on ma na imię Napoleon!". Potem to już bez emocji.
Żeby było śmiesznie drugie imię ma takie, że... no widać, że rodziców fantazja poniosła 😎
Ej no! To nie rób tajemncy i zdradź to drugie 😉
Ja mam na imię Renata (jakby się ktoś nie domyślił  😎  😁 ) i kiedyś mi się nie podobało, wręcz mnie drażniło  🤔
Z drugiej strony byłam zawsze "jedna" w klasie  😉

Z imion podobają mi się:
* Michalina --> jak będę miała córkę, to takie imie dostanie
* Eryk --> takie imie będzie miał syn (jeśli go będę miała  😉 )
* Ignacy
* Julia

Michalina i Julia to imiona moich prababci  🙂

Mi też się podobaja orginalne imiona (oczywiście wszystko z umiarem)
mojej kolezanki facet nazywa sie MARTYN
czy tylko mnie to dziwi? nie wierzylam mu poki nie pokazal mi dowodu  😁 a zeby bylo smieszniej owa kolezanka (tj jego dziewczyna) ma na imie Marytna 🙂

Właśnie, ciekawi mnie pomysłowość rodziców 😎
Nie wiem jak ja mogłam zapomnieć o mojej mamie?! Ma na imię Błażeja.
Teli, a tak, że po latach powszednieje 😉 Tak jak mnie dziwi zaskoczenie na twarzach znajomych jak powiem, że moja Babcia ma na imię Eufemia 😉
[quote author=Dworcika link=topic=10318.msg368501#msg368501 date=1257113795]

Właśnie, ciekawi mnie pomysłowość rodziców 😎
[/quote]
no dobra zdradzam 😎 Napoleon ma na drugie Maria.  😎
no ... rodzice bardzo pomysłowi  😂
a mi się jeszcze przypomniały ze znajomych Bernadetta, Radosława, Gisela i Leonid  🤣
zresztą, kolega o imieniu Alfons też nie ma lekko.  😎
To nie imiona, ale nazwiska... ale będąc na cmentarzu widziałam grobowiec, w którym pochowani byli: pan Fiut, pani Fiutowa i córka Fiutówna  😎
pan Fiut, ale przekichane...

a ja kiedyś spadłam z krzesła. Leciała jakaś brazylijska telenowela w TV (nie, żebym oglądała, ale tak jakoś wyszło, że przełączyłam akurat wtedy) i była scena, jak młode małżeństwo przynosi dziecko po raz pierwszy do swoich rodziców. Padła kwestia:
- Jak ją nazwaliście?
- ALFONSINA
- Och, jakie piękne imię
😵
- ALFONSINA
- Och, jakie piękne imię
😵

🤣

Szepcik, też fajnie 😁

Wendetta, a obstawiałam Bonaparte 😎

Bernadette również znałam. A mój tata ma na imię Leon 🏇
Ikarina, z tym Bonaparte to by już było naigrawanie się z biednego dziecka. 😁 Tak czy tak chłopak nigdy swojego dowodu nie pokazuje. 😎

Pracowałam kiedyś z Bernadettą, a druga sprzedaje w sklepie na osiedlu 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się