Forum towarzyskie »

Wybory 2019/2020 i co dalej ...

Najlepiej, że z jednej strony polexit, ale z drugiej gdzieś w jakiejś wersji programu Bosaka był punkt o zrównaniu dopłat dla naszych rolników z dopłatami dla “lepszych rolników”. Nie ma to jak konsekwencja.
Rolnicy jako najwięksi beneficjenci Unii - polexit + podwyżka stawki VAT na środki ochrony roślin + podwyżka stawki VAT na leki i usługi weterynaryjne = 81% głosów na Dudę
😂
A kiedy nastąpi dekomunizacja PiSu drogi bulionie?
Dekomunizaję prowadzi p. Piotrowicz i sędzia Kryże  😵 Jakby ktoś niewiedział niech sprawdzi w wikipedii  🤣
Moon - i bardzo dobrze. Bo skoro o życiu w kraju decyduje słabo rozeznana część narodu, łasa na plusiki, to co mądrzejsi muszą sobie radzić. Mi się czara goryczy przelała z dwa lata temu, postanowiłam działać, a nie czekać aż społeczeństwo zmądrzeje. I chyba dobrze zrobiłam, bo jak widać wyszło jak wyszło 😀 Oby nie było tak, że "Wam się oczy otworzą jak mnie się zamkną".
Smok10 no w końcu to kryształowy Marian  😁
Ale masz rację - wykończą się od środka. Tam każdy na każdego ma haki.
W mojej ocenie , każdy Polak przed głosowaniem powinien się obowiązkowo dokształcić . Wystarczy posłuchać tego chłopaka  albo przeczytać jego książki. Pisane i mówione prostym językiem.

Ja zawsze chętnie wysłucham Hartmana
Wiesz jak to jest . Samemu możesz kraść miliardy ale jak dasz elektoratowi parę pustych groszy ( które najpierw musisz im zabrać ) to jesteś dobry i bezkarny.

Żeby dać 500 rząd musi zabrać 1000 . I tak jest z każdą pseudo pomocą .  🙄 Jedyne pieniądze jakie ma rząd z których może coś dać to są nasze podatki .  😕
Smok10 - nieprawda, mogą jeszcze uruchomić "drukarkę" i w ten sposób okraść inflacją obywateli tylnymi drzwiami. No ale jak już kiedyś pisałam, nie uda się zdewaluować zadłużenia w inny sposób... więc niech już im będzie.
A Czarek (Trader21) zawsze spoko  😎

Jedyne o czym mądrzy obywatele muszą teraz pamiętać to, że "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy."  ( i szukać dobrego sposobu na zachowanie wartości swoich oszczędności )
W zeszłym roku wydrukowali 40 mld teraz już jada podobno na 3 zmiany , 😵
Drukują, drukują a i złoto spieniężyli  😫
Już po emeryturkach 😀 a nawet mu się kadencja nie skończyła 😀
Strzyga, jesteś kolejną osobą, która to pisze a ja poza spekulacjami na jednym portalu nie potrafię nic znaleźć  - masz jakiś link  👀
Emeryci też już nie dostaną bonu na wakacje czy co to tam miało być - zagubiłam się już w tych obietnicach.
Bony mają być dzisiaj przegłosowane, albo raczej odrzucone, bo emerytów dodał senat.
Bony mają być dzisiaj przegłosowane, albo raczej odrzucone, bo emerytów dodał senat.

Ciekawe skąd na to wezmą ?

https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/nbp-prognozuje-jeszcze-wiekszy-spadek-pkb-4638259

Jest tak wspaniale że róbcie zapasy , ograniczajcie koszty i zbędne zakupy a broń boże kredytów. 🙄
Smok10 zapasy trzeba mieć robić z czego, jak ograniczać koszty jak ceny galopują - serio co tydzień nowe ceny tych samych produktów  🤔, na kredyt mnie nie stać, nic tylko się pochlastać  🙁

A swoją drogą jaka byłaby prognoza gdyby NBP nie był w łapskach pisiorów?
Teraz to już nie ma znaczenia. Jest po wyborach i pozamiatane więc pewno niedługo dowiemy się co jest w kasie państwa. Tzn . czy tylko myszy harcują czy została może jakaś złotówka. Nie chcę być złośliwy ale mam nadzieję że najbardziej to dotknie zwolenników rozdawnictwa i życia za plusy.  🙄 Każdy z osobna musi brać odpowiedzialność za swoje wybory.  🤔

Właśnie oglądałem stand up z naszym p. Prezydentem  😵 😵 😵 😵

https://tvn24.pl/polska/andrzej-duda-i-rosyjski-youtuber-cala-rozmowa-tlumaczenie-4638500

Ale żeby to tylko to  😵 😵 😵

https://tvn24.pl/polska/skandaliczny-wpis-na-profilu-kancelarii-sejmu-w-odpowiedzi-na-tweet-georgette-mosbacher-wyjasnia-andrzej-grzegrzolka-4638506

Właśnie oglądałem stand up z naszym p. Prezydentem  😵 😵 😵 😵

Trzeba przyznać, udał nam się prezydent. Ten jego chichot bardzo pasuje do tematu pytań.  Dzieci w szkole średniej lepiej mówią po angielsku niż pan doktor. Ani prawa nie zna, ani mówić nie potrafi.

A na początku zaprzeczyli, że taka rozmowa w ogóle się odbyła. Niestety, jak to mówią, kłamstwo ma krótkie nogi, tyle że elektorat Dudo-PiSu faktów nie kojarzy. 
Projekt obywatelski, dodatkowo autor anonim się nie podpisał (wstydzi się?), pewnie zostanie odrzucony. Ale sam fakt, że posłowie się nad tym pochylą za nasze pieniądze  👿 Państwo wyznaniowe.
Wlasnie o to mi chodz, ze w ogole sejm sie nad tym w jakikolwiek sposob pochyli inny niz wrzucenie do niszczarki na papier...
Sami takie przepisy uchwalili, że tej petycji nie można odrzucić, więc życzę im ich jak najwięcej  😂
Ludzie, w jakim kraju my żyjemy? Cyrk z siebie robi prezydent, cyrk z Sejmu robi marszałek sejmu, a my to fundujemy, dodatkowo dorzucając się nierobom-dzieciorobom.

Dzieci najlepiej do pierdla za proszenie o cukierki, Harry Pottera spalić na stosie, imiona Jaś i Małgosia wykreślić z listy dozwolonych imion, bo miały pecha i spotkały czarownicę i w ogóle zrobić przegląd wszystkich bajek, bo może wrogie idee dzieci podłapią.

Następny projekt będzie dotyczył Walentynek, bo pewnie ten dzień obchodzą też pary jednopłciowe, a to jest takie fe, demoralizujące i krzywdzące dobrze myślących Polaków i cały nasz dzielny naród, pod dowództwem PiSu niepozwalający Europie stoczyć się na dno. 

Edit:
"Kto w dniu 31 października chodzi i puka po mieszkaniach, prosząc o cukierki... ".  Mam nadzieję, że czujni posłowie PiSu uzupełnią to o dzwonienie, bo wygląda na to, że tylko chodzenie i pukanie ma być karane, a to jest przecież niedopuszczalne, nie traktuje równo wszystkich obywateli, a PiS to partia, dla której równość to najważniejsza wartość.   
wygląda na to, że tylko chodzenie i pukanie ma być karane

Ciekawe co świadkowie Jehowy na to  😂
"Kto w dniu 31 października..." - rozumiem, że w pozostałe 364 dni roku można chodzić, pukać i przebierać się za czarownice  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się