Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

Nie pada! Przez noc wszystko wyschło i jest  w miarę sucho. Wolę to niż śnieg z deszczem 😁
pada snieg pada snieg
na razie na plusie więc się topi
Nie pada, ciut wieje i  + 2. Wczorajszy śnieg na szczęście stopniał.
słońce i 9 stopni 🙂 bardzo przyjemnie dzisiaj bylo na dworze 
cudnie mamy, bialusio, ciepło i cały czas pada!
Ejże u nas od czwartku jest jakieś 10-12 stopni, gdzie ja mieszkam, bo chyba w jakiejś innej Polsce 😉
Ejże u nas od czwartku jest jakieś 10-12 stopni, gdzie ja mieszkam, bo chyba w jakiejś innej Polsce 😉

~to ja chyba tez mieszkam w jakiejs innej Polsce 😉 Bo jedyne co pada z nieba, to deszcz
10 stopni i cholerny deszcz!!! 😤
wszystko płynie, na wybiegu błotniste grzęzawisko, +11 i pada deszcz
u nas na wsi (zwanej Lublinem) szaro i ponuro... czasem popada, błoto straszne 🙄
wszystko płynie, na wybiegu błotniste grzęzawisko, +11 i pada deszcz

podpisuję się
jakis koszmar
Dzisiaj koło Poznania = mgła i deszczyk na termometrach 6+ .....Błoto, zimno, ponuro....    Nienawidzę takiej pogody...!
Pomorze - zimno, pizga, siąpi coś co chce się deszczem nazywać, przez co jeszcze bardziej wku... denerwuje.
Jest 14;20, a w domu ciemno jakby co najmniej 18 była... Nienawidzę naszego klimatu  😫

W dodatku nic mi się nie chce, na nic nie mam ochoty (do robienia prezentacji na uczelnie - najmniej) jedyne co bym teraz zrobiła to... poszła spać.  😫
Kraków - szaro, buro, czasami trochę pokropi, 8 stopni 🤔
U mnie też deszczowo i błotnisto, czasami zza chmur wychodzi słońce 🤣
Kurcze znowu koniom trzeba będzie myć nogi. 😤
Olsztyn też szary i deszczowy, do tego wieje wiatr. Na szczęście nie muszę wychodzić dziś z domu.
Ciemno już jak w du***, a mgła prawie jak mleko 🤔
Kilka dni temu jak wracałam z Zabierzowa to jak jest rondo ofiar katynia - stałam na światłach od strony zabierzowa, po drugiej stronie ulicy jest KFC i po ukosie mcdonald... Jak te ich znaki zawsze tak mocno świecą to ledwo się ich dopatrzyłam... :/ nic nie było widać. a jak z koniem na lonżownik szłam i jakieś 10m przede mną szedł mój chłopak, to nawet jego zarysu nie widziałam, nic... : /
Świętopkrzyskie.

Jak przed potopem - szaro , buro , albo leje, albo siąpi.

Słońce pojawia się raz w tygodniu na 2-3 godziny i znowu ponuro 🙁

Ziemia już nie wchłania wody , dawno nie widziałam tak zalanych łąk na jesieni.

Konie stoją jak na wyspie - wszędzie  wkoło mojej łąki - stawy z gnijącą trawą.
Dzikie kaczki na dobre zadomowiły się i wrzeszczą wieczorem.

Na mojej łące-wybiegu też w niektórych miejscach stoi woda, a wszędzie ziemia miękka , z wyciśniętymi dziurami kopytami.
Właściwe to minionego lata  też było bardzo mokro- do tej pory sterczą smętnie nieskoszone łąki.
Nawet kuc nie ma  jak  wyjść poza wybieg, bo musiałby wleźć w wodę  , a tego nie lubi 🙂
Zauważyłam, że ilość opadów i zamglenie jest wzrasta wraz z wzrostem mojego paskudnego nastroju. Wręcz odzwierciedla go  🤔wirek:
Zauważyłam, że ilość opadów i zamglenie jest wzrasta wraz z wzrostem mojego paskudnego nastroju. Wręcz odzwierciedla go  🤔wirek:

To w tej chwili won najeść się czekolady, wypożyczyć dobrą komedie i poderwać nieznajomego !   🤦
Jeżeli Twoją winą jest pogoda w Gliwicach to znajdę i zatłukę tępym narzędziem !  😀iabeł:

😁

Dzisiejszą pogodę można opisać jednym niecenzuralnym słowem kojarzącym się z męskim narządem płciowym.
Deszcz pada poziomo, wieje, zimno...
Jeżeli Twoją winą jest pogoda w Gliwicach to znajdę i zatłukę tępym narzędziem !  😀iabeł:

To ja poproszę...

Umpf. Zobaczę, co da się zrobić.
my mamy 14 stopni.
3 minuty temu swiecilo przepiekne slonce

teraz wali... grad z deszczem  🤔  nie wiedzialam, ze to mozliwe, ale jednak mozliwe. az moj zaokienny pajaczek sie wcisnal caly w futryne z tej wilgoci i strachu o zycie.
a wiatr tez czadu daje... beznadziejna pogoda  👿

🚫
u nas na wsi (zwanej Lublinem)

🤦 🤬 🤬 🤬
tylko nie na wsi, dobrze?  😤
Kaprioleczka coś mi się wydaje  , że w Krakowie będzie podobnie . Jeszcze  świeci w miarę słońce choć część bloków zacienionych . No i bardzo szybko nadciągają wielkie szare chmury . Zrobiłam nawet zdjęcia ale aparat odmawia współpracy .
A we Wrocławiu piękna pogoda.
I ofiara grypy. :/
Kaprioleczka coś mi się wydaje  , że w Krakowie będzie podobnie . Jeszcze  świeci w miarę słońce choć część bloków zacienionych . No i bardzo szybko nadciągają wielkie szare chmury . Zrobiłam nawet zdjęcia ale aparat odmawia współpracy .

Trolinka, ja melduje z [s]Lego..[/s] Anglolandii 😉

wiatr nadal lby urywa, samochody lataja w powietrzu, ale znow wylazlo sliczne slonce  🙄
A we Wrocławiu piękna pogoda.
I ofiara grypy. :/

Ano od kilku dni jest słonecznie, nawet krokusy i przebisniegi wyrosły na ogrodzie 😲, choć teraz wieczorem popadało(zresztą wcześniej cały dzień wiało).
O ofiarze grypy nie wiedziałam, ale wkurzyłam się dziś, bo moja mama ma grype i przechodzi ją bardzo ciężko i była u lekarza i nie zrobił jej żadnych testów czy to nie świńska grypa, pomimo że ma wszystkie objawy.  Jeżeli to swińśka grypa to mam nadzieję, ze zarazków na nikogo z domu nie rozniosę...
Czy w Krakowie tylko mnie się wydaje,że śnieg wisi w powietrzu?
e wkurzyłam się dziś, bo moja mama ma grype i przechodzi ją bardzo ciężko i była u lekarza i nie zrobił jej żadnych testów czy to nie świńska grypa, pomimo że ma wszystkie objawy.  Jeżeli to swińśka grypa to mam nadzieję, ze zarazków na nikogo z domu nie rozniosę...

Takie testy to tylko dla statystyk 😉
Bo leczenie takie samo jak w przypadku inaczej nazwanej grypy , więc co za różnica?
Szczepionki i tak  nie ma, a nawet gdyby była to ciut za późno 🙂
Ale podobno przejście zwykłej  , sezonowej grypy uodparnia na świńską.

A rozsiejesz każdego wirusa , jeśli pokichasz , czy pokaszlesz , mając go już w sobie.
a u nas deszcz z gradem  😀 mam nawet foty  😉

i burza z piorunami  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się