Pomorze - zimno, pizga, siąpi coś co chce się deszczem nazywać, przez co jeszcze bardziej wku... denerwuje. Jest 14;20, a w domu ciemno jakby co najmniej 18 była... Nienawidzę naszego klimatu 😫
W dodatku nic mi się nie chce, na nic nie mam ochoty (do robienia prezentacji na uczelnie - najmniej) jedyne co bym teraz zrobiła to... poszła spać. 😫
Kilka dni temu jak wracałam z Zabierzowa to jak jest rondo ofiar katynia - stałam na światłach od strony zabierzowa, po drugiej stronie ulicy jest KFC i po ukosie mcdonald... Jak te ich znaki zawsze tak mocno świecą to ledwo się ich dopatrzyłam... :/ nic nie było widać. a jak z koniem na lonżownik szłam i jakieś 10m przede mną szedł mój chłopak, to nawet jego zarysu nie widziałam, nic... : /
Jak przed potopem - szaro , buro , albo leje, albo siąpi.
Słońce pojawia się raz w tygodniu na 2-3 godziny i znowu ponuro 🙁
Ziemia już nie wchłania wody , dawno nie widziałam tak zalanych łąk na jesieni.
Konie stoją jak na wyspie - wszędzie wkoło mojej łąki - stawy z gnijącą trawą. Dzikie kaczki na dobre zadomowiły się i wrzeszczą wieczorem.
Na mojej łące-wybiegu też w niektórych miejscach stoi woda, a wszędzie ziemia miękka , z wyciśniętymi dziurami kopytami. Właściwe to minionego lata też było bardzo mokro- do tej pory sterczą smętnie nieskoszone łąki. Nawet kuc nie ma jak wyjść poza wybieg, bo musiałby wleźć w wodę , a tego nie lubi 🙂
Zauważyłam, że ilość opadów i zamglenie jest wzrasta wraz z wzrostem mojego paskudnego nastroju. Wręcz odzwierciedla go 🤔wirek:
To w tej chwili won najeść się czekolady, wypożyczyć dobrą komedie i poderwać nieznajomego ! 🤦 Jeżeli Twoją winą jest pogoda w Gliwicach to znajdę i zatłukę tępym narzędziem ! 😀iabeł:
😁
Dzisiejszą pogodę można opisać jednym niecenzuralnym słowem kojarzącym się z męskim narządem płciowym. Deszcz pada poziomo, wieje, zimno...
my mamy 14 stopni. 3 minuty temu swiecilo przepiekne slonce
teraz wali... grad z deszczem 🤔 nie wiedzialam, ze to mozliwe, ale jednak mozliwe. az moj zaokienny pajaczek sie wcisnal caly w futryne z tej wilgoci i strachu o zycie. a wiatr tez czadu daje... beznadziejna pogoda 👿
Kaprioleczka coś mi się wydaje , że w Krakowie będzie podobnie . Jeszcze świeci w miarę słońce choć część bloków zacienionych . No i bardzo szybko nadciągają wielkie szare chmury . Zrobiłam nawet zdjęcia ale aparat odmawia współpracy .
Kaprioleczka coś mi się wydaje , że w Krakowie będzie podobnie . Jeszcze świeci w miarę słońce choć część bloków zacienionych . No i bardzo szybko nadciągają wielkie szare chmury . Zrobiłam nawet zdjęcia ale aparat odmawia współpracy .
Trolinka, ja melduje z [s]Lego..[/s] Anglolandii 😉
wiatr nadal lby urywa, samochody lataja w powietrzu, ale znow wylazlo sliczne slonce 🙄
Ano od kilku dni jest słonecznie, nawet krokusy i przebisniegi wyrosły na ogrodzie 😲, choć teraz wieczorem popadało(zresztą wcześniej cały dzień wiało). O ofiarze grypy nie wiedziałam, ale wkurzyłam się dziś, bo moja mama ma grype i przechodzi ją bardzo ciężko i była u lekarza i nie zrobił jej żadnych testów czy to nie świńska grypa, pomimo że ma wszystkie objawy. Jeżeli to swińśka grypa to mam nadzieję, ze zarazków na nikogo z domu nie rozniosę...
e wkurzyłam się dziś, bo moja mama ma grype i przechodzi ją bardzo ciężko i była u lekarza i nie zrobił jej żadnych testów czy to nie świńska grypa, pomimo że ma wszystkie objawy. Jeżeli to swińśka grypa to mam nadzieję, ze zarazków na nikogo z domu nie rozniosę...
Takie testy to tylko dla statystyk 😉 Bo leczenie takie samo jak w przypadku inaczej nazwanej grypy , więc co za różnica? Szczepionki i tak nie ma, a nawet gdyby była to ciut za późno 🙂 Ale podobno przejście zwykłej , sezonowej grypy uodparnia na świńską.
A rozsiejesz każdego wirusa , jeśli pokichasz , czy pokaszlesz , mając go już w sobie.