Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

Idąc przez park człowiek czuje się jakby szedł przez pole wyłożone minami przeciwpiechotnymi.

hihihi trafne skojarzenia 🙂

u nas dziś cały dzień padał śnieg  👿 ehhhh na szczęście stopniał. W niedzielę mam w końcu pierwszą wytęsknioną jazdę! Nie może mi jej zepsuć. Zwłaszcza, że nie mamy hali. wrrrr
sypie, mróz trzyma 🙁
razem jakieś 30 centów nawaliło , teraz siada i wygląda na 10 góra...
jednak niektórzy chyba już zapomnieli o tym że powrót zimy oznacza nogę z gazu , bo widziałam już dwóch idiotów jadących bokiem , z czego jeden gazując palił opony i wypierdzielił w chodnik , szczęściem że ludziska uciekli , w kierunku rozjuszonego kierowcy poleciały ciepłe słowa ...
kończą mi się zapasy opału 🙁 i trzeba będzie dokupić nie ma bata , a tak się pięknie zapowiadało ...
m.indira, Co najgorsze niektórzy weseli byli i myśląc, że to już koniec zimy zmienili opony zimowe na letnie 🤔wirek:
U nas powrót zimy. Przed południem wyciągnełiśmy dwukółkę w miejsce sanek.
Jutro operacja odwrotna. 🙁
a u nas wszystko fajnie  🏇 na ujeżdzalni śniego już nie ma (był po kolana i się wynieśliśmy na łąki) i tylko gruda/błoto, więc jak tylko cieplej będzie to będzie już całkiem sie jeździło  💃
U nas śliczna pogoda  -2' za oknem i słonecznie 🙂  🏇
umnie jest +3 😅  i Słoneczko 😀
W Krakowie 2 cm śniegu ,więc nie jest źle . Tylko strasznie mroźno . Ja wiedziałam , że nas zima w  balona zrobi :]
A co wy chcecie od tej zimy? Nie jest ładnie?

Że niby deszcz i błoto lepsze?
U nas pada śnieg  👿  a było już tak fajnie  😵  Ja chce wiosnę  😜 
U nas sniegu po kostki i -1  🙄
Śniegu po kostki i dalej sypie  👿
Wcale mi to nie pasuje, oby się stopił ten cały syf do piątku  👿
U mnie też cały dzień padał śnieg. Było ok +3 i wszystko od razu się topiło, jednak śnieg wygrał i teraz jest zupełnie biało za oknem.
Wrocław zasypało to wszystko przez tego świstaka ...gdzie to wspaniałe słoneczko?
W Wwie od wczesnego popołudnia do tej pory sypie cały czas
Yhhhh... nienawidze zimy x.x
u nas pełno białego g*** :/  wrrr dalej sypie, a wygląda to tak jak na fotkach

U nas już nie było śniegu, cały dzień lało. A teraz patrzę za okno i co? jest biało 😲
Idę sobie grzecznie do pracy, godz. 20, pizga strasznie, no ale cóż... Wiosna idzie, co nie? Wychodzę z pracy, godz 3 w nocy, otwieram drzwi, a tu mi kuźwa BIAŁO!! 😵 ... Mam serdecznie dość zimy!!!
jak pieknie!!! 😍 zaluje strasznie ze nie wzielam na poranny spacer aparatu. Mnostwo sniegu, puchu, leciutkiego, a do tego sloneczko! Przez to ze jest sniegu po kolana nie pojechalam na uczelnie, bo jak zobaczylam jaka radoche ma z puchu moj pies poszlam na ponad godzinny spacer 😡 Ale jak ona nurkowala, jak szalala, jak jej sie pysk smial 😜
sienka, jaki pies ???
czy ja o czymś nie wiem??
Wczoraj słyszałam w prognozie pogody, że to już KONIEC ZIMY!!!!!  😅
W&W, pw 😉
u nas ze 30 cm białego g...wna
no ile mozna?????

oczywiscie zima zakoczyła drogowców, ogólna masakra, korki, stłuczki- i moje dzieci nie dojechały do szkoły/przedszkola
wrrrrr
Warszawa i Lódź to Samo. W nocy białego g*wna napadało z 15 cm. 😵
Na pomorzu słonko, chociaż wieje i ogólnie jest zimno... Ale śniegu ni mo. ;]
I też od następnego poniedziałku zapowiadają wiosne! W końcuuuu!!!  😅
a w Białymstoku  w nocy mrozek, ale teraz cudowne słońce i coraz cieplej, żyć nie umierać 🙂
W Olsztynie obecnie zimno, ale świeci słońce i stopniał śnieg, który spadł w sobotę.
Drażni mnie już ta pogoda, oddałam kozaki do reklamacji i spadł śnieg, wyjmę z szafy cieńszą kurtkę, to pewnie mrozy chwycą 🤔wirek:
A u nas sie topi z powrotem i znowu jest błocko wszędzie. Za to mamy piękne słoneczko 😀 I mój koń wreszcie zaczął intensywnie zrzucać sierść, także mam nadzieję że wiosna już tuż tuż. szczególnie, że bzy mają wielkie pąki, a w ogrodzie przebijają się przebiśniegi, krokusy i powoli wyłażą tulipany i żonkile, choć one jeszcze pewnie troche zanim zakwitną.

Edit - ahaha to w porę powiedziałam, że słoneczko świeci - teraz za oknem taka śnieżyca, że nie widze budynków co są po drugiej stronie ulicy 😀
Ćma się mi dobija do okna. Od zewnątrz. Znaczy się: koniec zimy. Definitywny! Dobranoc życzę...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się