Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

Podobno w radio mówili, że uciekły. Nie słyszałem, ale ktoś mi to wczoraj opowiadał. Zanim postanowiłem przejechać naszą, świeżo odśnieżoną dróżką: http://boskawola.blogspot.com/2010/02/hominem-te-memento.html

Czy dzisiaj pojedziemy na zakupy, to mniejsza. Ale na poniedziałek umówiłem kowala!
O matko  😲
My wczoraj pojechaliśmy Astrą na zakupy. Potem Astrę wyciągaliśmy Fronterą. Dzisiaj Frontera powiedziała - no bez jaj, że ja będę po takich zaspach jeździć. więc ja nie pojechałam do pracy i mąż też. TElefon do pana odśnieżacza - odbiera niezwykle "uprzejma" żona, że mogę sobie sama odśnieżyć, bo męża nie ma, nie było i nie będzie  😁
Ha! a u mnie kowal był wczoraj ;P
no dobra, łączę się z Tobą w bólu  🙂
Wyjechałem. I wróciłem. Trochę przy pomocy łopaty, ale generalnie, to jest do zrobienia! Tyle, że mam czołgowy tor przeszkód a nie drogę. Kowal być może sobie poradzi, bo ma dużo lżejszy samochód. Patrol niby wszędzie może, ale 2,5 tony waży, to nic dziwnego, że w sypkim śniegu po prostu tonie...
Mam już dosyć tej zimy 😤

W Olsztynie dziś zdrowo sypnęło i co?? miasto sparaliżowane 🤔wirek:
Jechałam dziś do domu ok. 1,5 godziny (normalnie trwałoby to ok. 30 minut) 😵 , autobus nie dość, że się spóźnił, to jeszcze musiał jechać objazdem bo jedną ulicę zablokował inny autobus i ciężarówka, które nie dały rady podjechać pod górę 😵

Nie mam nic przeciwko zimie, ale nie takiej - brzydkiej i mokrej, wolałabym słoneczko i lekki mrozek 😉
śnieg sypie  🤔
Myślałam, że się już wypiszę z wątku (patrz zdjęcia poniżej - z weekendu), ale wczoraj znowu poprószyło paprochami śniegowymi i "zima" wróciła. Myślę sobie, że może to ostatnie podrygi przed-przedwiosenne... Chyba wolałabym już zimę bez cudzysłowu, jeśli ma być zima. Ale wiem, łatwo mi mówić.
wlasnie mialam odkopywac, ale zostalam wyprzedzona 😉
w Southampton od 3 dni pada snieg!  😅
temperatura na termometrze: +2
temperatura odczuwalna: -12-15
co oznacza tyle, ze jest beznadziejnie, wkurzajaco okropnie zimno a caly snieg ktory spadl roztapia sie zaraz po dotknieciu ziemi.
Wyspy znecaja sie nade mna specjalnie  😵
temperatura na termometrze: +2
temperatura odczuwalna: -12-15

Zbrytyjszczałaś  😂 Poniżej pięciu czujesz, że jest freezing cold  😁 (też mi się to robi).
Miałam jechać do Kornwalii, na sam czubek ogona, ale jakoś pogoda mnie nie nastraja... Choć ponoć tam najcieplej...
Teodora, jak boga kocham, chodze tu w tej samej kurtce co w Polsce, w ktorej przy -17 sie czulam dokladnie tak samo zimno jak dzisiaj  🤔wirek: najgorsze jest to, ze jak nie wieje wiatr to jest naprawde przyzwoicie (chwile szlam w rozpietej kurtce bo bylo dosc cieplo) ale jak juz zawieje - maskara! owinelam sie 3 razy szalikiem, wyjelam z torebki nauszniki i 2 pary rekawiczek. I sie zapielam. nadal bylo mi lodowato co zawialo, w przerwach sie gotowalam  🙄 👿 nie wiadomo co nosic na taka pogode  👀

a u mnie rosna takie same  😁 obfoce moze jutro  😁
U nas też sypało i znowu jest duży mróz. Jak ostatnio w stajni mi powiedziała kolezanka, ze zima ma podobno być do kwietnia, to stwierdziłam że chyba nie, bo konie niektórych znajomych sierść zrzucają. Teraz sie zastanawiam czy się nie dofutrzały 😵

Ja chce wiosnę! Ja aktualnie pracuje z koniem z ziemi i kurcze w takim śniegu i mrozie to sobie choć z tym koniem człowieku... Ostatnio 3 gleby zaliczyłam wracając z koniem z łąki równą drogą...
choć z tym koniem człowieku...

Czy chodziło o chodź? Bo jeśli tak, to jest taka opcja jak "sprawdź ortografię".
gozya, "sprawdź ortografię" nie jest jeszcze takie mądre, żeby rozumieć treść i zauważyć, że dane słowo (choć istnieje w słowniku), nie pasuje do kontekstu 😉

Szaro-buro, rano deszcz ze śniegiem, niby cieplej... Wiatru mniej... Ale słońca dajcie!
A co do wczorajszej pogody, fakt, przenikliwa była okrutnie.
Zakopane
Caly czas w okolicach -5 C.
Sniegu jak na lekarstwo i nic nie chce sypnac. Gdyby nie sztuczne nasniezanie to nie wiem czy stoki by w ogole funkcjonowaly (Kasprowy zamkniety, bo brak sniegu na trasie).
w Vancouver tez nie ma - a oni maja Igrzyska  😂

Na tym polega efekt cieplarniany dzieci  😎
A ja caly dzien bylam w Londynie, bardzo ladne zdjecia kwiatkow porobilam. Bylo cieplutko tylko na poczatku strasznie lalo :P
eee.... na tym, ze w gorach sniegu brak i dosc cieplo, a nizej wszytsko totalnie zasypane i mrozy po -20?? Jakos mi sie nie wydaje.
Brakuje Wam śniegu..? Mam... niech policzę: 145000 m2 x 0,5 m głębokości... jakieś 70.000 m3 na zbyciu! K..a, pancernik Yamato tyle wody nie wypierał, ile u mnie na gruncie leży!
nie, na tym, ze snieg jest tam, gdzie go nie powinno byc (np. Hiszpania) a nie ma go tam, gdzie byc powinien 😉

jkobus - sprzedaj swoj snieg Kanadyjczykom, mysle ze chetnie kupia. Oni sypia lodem w kostkach stoki zeby im sie nie rozmrozily  😁 czytalam dzis w gazecie  😂
A wyobrażasz sobie, ile by kosztował transport 70.000 m3 śniegu do Kanady..??? Chyba mają bliżej jakieś zasoby...

Natomiast faktem jest, że pocieplało. Koński nawóz zamiast przymarzać do śniegu, wtapia się w niego. Chyba nawet gorzej to sprzątnąć...
Łódź leje deszcz i temperatura +3...
Już wolałam jak był mróz 🤔wirek:
ano maja - np. w Nowym Jorku 😉 ale sa zdesperowani - sprobuj moze im opchnac za free, jesli zapewnia sobie zaladunek i transport  😁 tylko powiedz ze snieg ladny nie smigany  😎
Jest ładnie, napadało nowego śniegu. Ale nie ma tak silnego mrozu, a konie dziś miały kręćka, może wiosna idzie  🏇
Śnieg faktycznie nie śmigany, nawet jeszcze zwierzyna nie zdążyła śladami poznaczyć: tyle, że idąc do sklepu widziałem, że lis przechera przez środek padoku znowu przeszedł (szczegóły, por. mój blog), a głupie ryjówki, które mieszkają z końmi pod wiatą, dokładnie sobie pooglądały, kilka razy dookoła obchodząc, wielką bryłę lodu, jaką po prawie tygodniu rozmarażania, udało się nam wydobyć z wanny dla koni... Po co im to było..?
Pisz do Kanadyjczykow, moze wezma  🏇
Dziś Wojewódzki i Figurski w Esce Rock zbierali śnieg dla Kanadyjczyków 😁
i co - nazbierali? zapakowali w kartony i nadali?  😎
Nie śmiejcie się, bo ja ostatnio widziałam jak wieźli śnieg 😎
Pewnie wywozili nadmiar... ;-) Oddam trochę śniegu spod mojego bloku! Dopłacę!  😁

Nie wiem jak reszta Trójmiasta, ale Sopot jest w ogóle nie odśnieżony! Żenada!  😤 Od dawna nie słyszałam ani nie widziałam żadnego pługa, wyjechać spod domu graniczy z cudem, a chodzenie, tudzież brodzenie w brei ze śniegu+piasku+soli po kostki do najfajniejszych nie należy...  😫
Budżet na odśnieżanie się pewnie skończył. Zresztą, nic dziwnego...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się