Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

-9
i 13latek zamarzł w nocy
z tym chlopcem to okropnosc, slyszalam w radio..

ale dla ocieplenia powiem ze ja dzisiaj zdjelam kurtke na jezdzie - za goraco mi bylo  😀
(co prawda zamarzla wiszac na plocie i jak ja zalozylam na stepa to troche jak pancerz z lodu)
dempsey, okropnośc to jak 13 latek pije alkohol... bo jaki mogłby być finał? rodzina tez chyba mało zainteresowana była
nie slyszalam o alkoholu,to byly widocznie takie skrocone wiadomosci .
tym bardziej okropne.
stego co mówił stajenny, rano było -25
w stajni 0 stopni mimo że konie chuchają, poidła pozamarzały... mój koń ma moczone jedzenie (zostawiane na 1-2h) i co- zamarzło.. trzeba było robić jeszcze raz

u nas ok -15
korsik, nic nowego z zamarzaniem żarcia
Holdzie przymarzają wysłodki do dna zanim skończy jeść

zimo precz!
U nas w stajni jeszcze na plusie +2  😅 oby udało sie utrzymać taką temperaturę to poidła nie zamarzną
Obecnie w Wawie tylko -15  😉
W niedzielę rano w rowie przy miejscowym cmentarzu znaleziono ciało 13-letniego chłopca. Do tragedii doszło w miejscowości Głowienka w powiecie krośnieńskim (woj. podkarpackie).
Z dotychczasowych ustaleń policji wynika, że chłopiec wraz z bratem i kuzynem w sobotę wyszedł z domu, aby pograć w ping ponga w miejscowym Domu Ludowym. W tym czasie chłopcy pili alkohol - poinformował w niedzielę rzecznik podkarpackiej policji Paweł Międlar. - Dwóch starszych chłopaków wróciło do domu, a 13-latek nie. Rodzina rozpoczęła poszukiwania, ale go nie znalazła - dodał Międlar.

W niedzielę rano rodzina sama wznowiła poszukiwania i dopiero wówczas zawiadomiono policję. Jednak gdy do poszukiwań włączyli się funkcjonariusze, okazało się, że ciało chłopca już znaleziono. 13-latek leżał kilometr od domu.

edit:
Wrocław
-12
-27 stopni  😲  😲  😲  😵
Fantazja-przebijam, u nas na wsi 😁 -30
Wieczorem jak karmilam konie bylo juz -25 😵
Tak wiec pozdrawiam z  Polskiej Syberii 😉
milusia, u nas niestety też magiczne -30 osiągnięta
żyć nie umierac
milusia, o matko, konie nie pozamarzały?  😉
moje się cieszą i biegają od rana.

oczywiście też -30
Bez przesady z tym zamarzaniem, w 2006 roku byly podobne temperatury, brak hali a sie nawet jezdzilo  🙄 choc niewatpliwie przesadnie cieplo to im nie jest.
W zeszlym roku przez 3 dni bylo tez po -28 do -32 w nocy, konie w stajni angielskiej, nawet derek nie ubieralismy, tylko gory boksow zamykalismy na noc; rano poidla byly tylko lekko poprzymarzane, wiec wewnatrz pewnie nawet nie spadalo ponizej -2, a i to na nie za dlugo.
Kraków -23  💃
fantazja-nie pozamarzaly i maja sie swietnie.od rana brykaja na padokach 😉
Sznurka-no to lacze sie w bolu.juz troche mam tej zimy dosyc.tyle dobrego, ze jest snieg i da sie z koniem normalnie pracowac 🙂
u nas marne -25,konie mają drinki z lodem,poidła pozamarzały już kilka dni temu...
W TV powiedzieli, że od dziś mozna uznać, że mamy zimę 100-lecia, która potrwa do marca  😵
Mój ogród.... 😕
Warszawa - 23
E, to u mnie jakoś inaczej. Nad ranem było tylko -16. Piszę tylko, bo dzień wcześniej o tej samej porze było -19 (Gliwice).
Ej, nie robcie sobie, jaj, ja w taka slizgawice nie pozwole koniowi na pol kopyta wyjsc poza teren stajni i wybiegow, a co dopiero zeby go do przyczepy wsadzic i na zawody jechac... a ja mialam jechac w marcu na zawody. Nie ma mowy, nie zgadzam sie na takie numery  🙄 😕
poznań -18, ja za to słyszałam, że od Lutego ma być wiosna. w czwartek ma być u nas 0, a potem tylko jakieś -2, -3, więc już nie będzie najgorzej 😉
okolice Otwocka rano o 6.30 było -26, teraz w cieniu -22... w słoneczku cieplej
moje się cieszą i biegają od rana.

oczywiście też -30
moje tez lataja, na słonku nawet fajnie jest hahaha
wawrek, udusze cie za ten sznurkowy kantar!
-22 o 8 rano , teraz koło 18 się kręci , diesel poluje bo benzyniak pod prostownikiem , za godzinę benzyniak aut !!! okoliczne stajnie zaliczyły -25 , więcej nie było , ale i tak to dużo , w słoneczku o 13 było -3 , w cieniu już -12 , w Przemyślu 6 rano -28
a miałem z Paincie zlikwidować, ehh.. 🤬
Wawrek ;D ale brodacz ;D
Matko i łojcze
czy tam na górze powariowali już zupełnie ?
Ziąb taki że "idzie się" wściec.
odmroziłam palec łażąc po mieście w grubaśnych futrzastych butach  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się