Forum towarzyskie »

zima 2009/2010 meldunki

u mnie wszystko twarde jak skała.
Śniegu brak.

Właśnie wróciłam ze spaceru. Nogi mi zdrętwialy z zimna, cały teren stępa, jeden mały galop po dróżce między truskawkami....
Koń świruje jeżdżąc miedzy polami przykrytymi folią (zwłaszcza, jak biegnie po nich pies  :emoty327🙂

Zaczyna się Okres Wielkiego Stępa...

Chyba sobie usypię ścieżkę z gnoju  🤔wirek:
Dzisiaj świetna pogoda u nas, "na wschodzie" 🤣

Padał lekki śnieg, było -10 stopni, ale bez wiatru, więc przy grubej kurtce nie odczuwalne 💃
Ja tez melduję ze wschodu. -9 stopni, bez wiatru, śnieżek sypał 1/4 dnia, ujeżdżalnie pozamarzały, ale w terenie ostro pomykalismy nawet galopem 😉
Toruń - 0 stopni, bezwietrznie, bez śniegu.
W Grudziądzu (60km na północ od Torunia) pada śnieg podobno.

Zaczynam dygać, że i mnie jutro zastanie...
we Wrocławiu -2 stopnie, ale bez śniegu. Jest niesamowicie mroźno.
Po mieście jeżdżą samochody z rejestracją z Wałbrzycha i Kłodzką z czapą śniegu na dachu  😅
Sypie snieg, zimno -5 stopni, ślisko i .... kupa rozwalonych aut na jezdni. Znów zima zaskoczyła drogowców. Aż chcę się zadedykować piosenkę Kayah " Zima na ramiona moje spadła....."
Na środkowym wybrzeżu 😉 dzień zaczął się buro. Ale po południu zaczął padać pierwszy śnieg!  💃 A teraz jest piękna, spokojna, śnieżna noc  💘
No i wykrakałam... spadło odrobinę śniegu i chwycił lekki mróz, jeśli utrzyma się do jutra (i nie daj Bóg dopada) to będę musiała iść jutro do pracy w cieniutkich zamszowych butach 😵
Po prostu cudownie 🤔
Hmm... polazłam do wanny, wróciłam, wpakowałam się do łóżka i zauważyłam, że niebo jest jakieś...dziwne. Wychyliłam się, a na zewnątrz biało o.O
Kurczę... a jeszcze nie tak dawno pisałam, że mam nadzieję, że mnie rano śnieg nie spotka.

Toruń już biały.

Co znaczy "zima znowu zaskoczyła drogowców"?
Mógłby mnie ktoś uświadomić, czy w Krk jest śnieg? Z okna nie widzę, a do domu wróciłam o 10 rano i nie mam pojęcia, co się dzieje po rugiej stronie ściany.
Nie, nie ma - przynajmniej w centrum. Trochę prószyło przez dzień, ale bardzo delikatnie
Dziękować :kwiatek:
W Poznaniu właśnie zaobserwowano białe, śniegopodobne prósze - w stężeniu homeopatycznym 😉 Ale mrozik lekki trzyma, w końcu to już prawie zima 😉
Jak wyglada sytuacja na poludniu?? Na Slasku szczegolnie ?? Bardzo zimowo?
Na poludniu ponoć pod koniec tygodnia ma być - 25 stopni  😁
Ze jak?? I moze do tego snieg jeszcze??
A my bedziemy sie przebijac z dwoma konmi przez caly kraj..... :/ Cos czuje, ze bedzie niewesolo.
No śnieg raczej... Chociaż w sumie nie wiem 😉 ale mrozy zapowiadają na pewno 😉
No to super po prostu.
A jeszcze znajac zycie, czy moze raczej polskie realia, to jak co roku "zima zaskoczy drogowcow" mimo, ze to grudzien. I w ogole bedzie wesolo ....
🤔
no chyba sobie zartujesz?  😲 ja zamarzne!!
Na drogach jest istna masakra... albo raczej lodowisko.
Aktualizacja z Poznania: to białe coś przetrwało i ubieliło okolicę. Warstwa cienka, ale efekt jest. Jaśniej! 🙂
A w Łodzi biało 👿
U nas /okolice Tarnowa/ też mróz bez śniegu.
Pojechaliśmy bohatersko w teren niedzielny i tak zmarzłam ,że ach....
Było z minus 5-6 stopni -ale odczuwalne z 20.
Moja termoregulacja śpi snem letnim widocznie.
-5 stopni i pada śnieg. Przerażona jestem zapowiedziami, że ma być -20 stopni
u mnie warstwa czegoś białego na ulicach, wygląda jaśniej i świateczniej niż jeszcze wczoraj. Temperatura nieznana w związku z brakiem termometru, ale wiem, że mają być ostre mrozy za kilka dni;/
Milicz/k. Wrocławia śniegu brak ;(
wszystko pozamarzane nie ma jak jeździć, to już wole śnieg..

edit: tak to jest jak jest sie chorym na nawet przez okn nie wyglądnie- popruszyło troszke  😅
Lbn
brak termometru.
Mała pokrywa śnieżna na ziemi i ciągle prószy 😅
biało biało biało 😀
pada śnieg duże płatki 😀
Czerwińsk Nad Wisłą
śniegu trochę
podłoże skute
nie pada
Warszawska Praga
od rana utrzymuje sie biala warstwa na chodnikach i trawnikach - nie topnieje - znaczy temperatura minusowa. Ziemia zamarznieta na kamien. nie pada nic (rano popadalo to biale co lezy)
Wrocław - 1cm śniegu, wszystko zamarznięte, wieje i jest zimno.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się