Witam! moja kobylka ma od 5 dni okragla opuchlizne na ganaszach (obie stron)co to moze byc? rzadnych innych objawow ani goraczki nie ma .Weterynarz byl w czwartek kazal posmarowac dla schlodzenia glinka ,na jeden dzien zeszlo i dzis jest znowu 🙁
ilona1479, a co powiedział weterynarz? Na tym ganaszu to chyba jest tylko skóra i naczynia krwionośne? Bo za ganaszem są węzły chłonne ale tak na środku ganasza to nie mam pomysłu ...
Mój też ostatnio miał coś takiego... przyczyna? Najprawdopodobniej nażarł się za dużo śniegu i go przewiało. Ale oczywiście sprawdziliśmy i wykluczyliśmy wszystkie inne sprawy, które mogły się tak zadziać. Nie były to ani zęby, ani ślinianki. Zeszło samo po 2 dniach.
zeby juz sprawdzone, wszystko jest ok. Zaczelam sie zastanawiac czy rzeczywiscie nie jest to alergia na nowe musli ktore dostaje od tygodnia,od dzis przerwa i zobaczymy
Jeśli chodzi o alergię, to u jednego z koni w stajni pojawił się podobny obrzęk, ale po obu stronach. Wet potwierdził, że na tle alergicznym obrzęki pojawiają się równomiernie na obu stronach.