Wszystko dobrze dopóki pergolidu nie dostaje 🙁 na pergolidzie nie może wstać 🙁 odstawiłam na razie. Na razie puszczam ją tak po 5-10 minut bo całe nogi jej drżą po tylu miesiącach stania. Drugi minus jej stania,że bryka jak szalona więc wole na razie spacerki. Wyschnie padok to pójdą 🙂
Karina7, przypomnij ile ona dostaje teraz tego Pergolidu? Jeden z moich podopiecznych jest co prawda na Prascendzie, ale musieliśmy zmniejszyć dawkę do 1/2 tabletki, bo na 1 co prawda nie było problemów ze wstawaniem, ale był osowiały, nie chciał jeść i jak stado wracało do stajni, to stał gdzieś na końcu pastwiska kompletnie nieobecny. Na 1/2 odżył. Może u Was też trzeba zmniejszyć dawkę?
0,5 tabletki codziennie. Ja przeszukałam Internet,rozmawiałam z różnymi profesorami. Są przypadki i to dużo problemy z nogami,opuchlizny,problem ze wstawaniem, osowiałość itp
dzwoniłam do kilku większość nie może, druga że jak tak to się dobrze czuje obserwować. Jedna Pani Dr. zasugerowała jechać kupić espumisan w plynie i dać cały
tak zachowuję się normalnie tak to nawet podgryza kucyka przez boks.Rży jak idę ,nawołuje bym dała kolacje... Tylko ten brzuch wzdęry jest, kup w boksie jest sporo. Wzięłam ją na 2 minuty na spacer ale jest strasznie ślisko i trochę się boję.
był wet płukał , dopiero przyszłam ze stajni cała noc z nią byłam bo musiała być przywiązana by nie jadła. Dopiero ją pościłam i idę się położyć na godzinke. Sprawdze za godzine czy nic nie szuka. Są dwie kupy z parafiną.
Nie wiem dlaczego się tak stało 🙁 Jadła dalej te papki, dostaje probiotyk z equnoxa drożdże jarrowia.
Było tak dobrze i nagle coś takiego. Na razie wygląda ok, zjadła wczoraj troche sianka, dziś zje więcej. Martwi mnie jeszcze,że teraz po tej akcji mało pije. Dziś już nie siedzę całą noc w stajni jak wczoraj bo sama się już przeziębiłam. Zaglądam co 2-3 godziny. Mam nadzieję,że już będzie dobrze.