Możemy się umówić, że do 22/23 w poniedziałki nie zdradzamy nic z nowych odcinków? A i po tym terminie spoilery piszemy maluśkimi literkami, żeby każdy mógł zdecydować czy sobie odczyta czy nie? Co Wy na to?
Ja już po! Nie wytrzymałam i obejrzeliśmy do "obiedniego kotleta". Ponoć serwery HBOGo o 3 w nocy wysiadły 😂 i nie było oglądania. Super! Super! Super! Trzyma gardę!
Ja wstałam dzisiaj o 5😲0, żeby jeszcze przed pracą obejrzeć 😀 Nie jestem zdolna do takich poświęceń, żeby wstawać o 3😲0 🤣
Co do spoilerów: myślę, że można śmiało pisać od 21😲0 w poniedziałki - wtedy jest polska premiera i tak szczerze - internet is dark and full of spoilers. Żadnych małych literek, nie bawmy się w to 😉 Jak ktoś nie chce psuć sobie oglądania, to dla mnie oczywiste, że nie wchodzi w temat GoT (ja tak robię/robiłam)/robić będę).
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 15 kwietnia 2019 18:50
Reguły:
[list] [li] Oznaczamy spoilery w widoczny sposób, np. spoiler tekst tekst tekst /spoiler[/li]
[li] Fabuła nowego odcinka traci miano spojlera po wyemitowaniu odcinka w polskim HBO, tj. około 21😲0 w poniedziałki.[/li]
[/list]
Tak tylko przypomnę 😉
Na jakimś forum, była fajnie rozwiązana kwestia spoilerów, że je się wpisywało w takie zwinięte okienko - jak ktoś chciał przeczytać to sobie klikało i się rozwijało.
Ascaia, ale już kiedyś była o tym dyskusja i zdecydowana większość uznała, że po oficjalnej premierze cokolwiek przestaje być spojlerem, a staje się faktem. Bo dla kogoś, kto wcale nie oglądał to i fakt, że Ned Stark umiera będzie spojlerem. To jaki mamy dać czas oczekiwania od premiery do jawnej dyskusji? 10 lat, bo może ktoś zechce zacząć oglądać za jakiś czas? 😉
Mi się bardzo podoba nowe intro! Jeżeli chodzi o odcinek, to nie jestem zawiedziona, ale ciężko mi wypowiedzieć się bezpośrednio o fabule, bo po prostu cieszyłam się, że znowu widzę te wszystkie twarze i to jeszcze razem w jednym zamku. Dalej te same postaci mnie wkurzają, więc wszystko w normie 🤣
A mi się podobało. Dużo porównań i szczegółów, zarówno w filmie, jak i w samej czołówce. Poza tym jakoś musieli zacząć ten sezon, a patrząc po zwiastunie drugiego odcinka, to się troche rozkręci 😉 [sup]No i Euron w końcu osiągnął cel[/sup] 😁
Jak dla mnie jak na pierwszy odcinek to spoko - jakoś muszą te wątki się zacząć zawiązywać 🙂 Chociaż spodziewałam się jednak trochę więcej akcji, biorąc pod uwagę, że będzie tylko 6 odcinków. I mam podobne odczucia co fin - ci sami mnie wkurzają i tym samym kibicuję co zwykle, więc bez zaskoczeń 🙂
Ja się fajerwerków nie spodziewałam, już w poprzednich sezonach pierwszy odcinek zbierał do kupy wątki z finałów a rozkręcało się później 😀 wzruszające było spotkanie Jona i Aryi <3