Hej !🙂 Wraz z moja koleżanka mamy w planach zakup 2 koni i trzymać je w przydomowej stajni. Powiecie mi jakie mniej więcej byłby koszty ? Na wstępie pragnę powiedzieć iż : Mamy już budynek w którym będą trzymane konie ( Chlew który za niedługo będzie remontowany specjalnie pod konie ) Około 3 H na pastwiska i małą ujeżdżanie na 2 konie wystarczy ? Mamy 14 lat dla was o może być mało ale mamy świadomość, że jest to bardzo duża odpowiedzialność, wiemy jak zajmować się końmi wiec z tym nie było by problemu. Konie miałby kto rano wypuścić i rzucać okiem gdy my byłybyśmy w szkole (Dziadek mojej przyjaciółki) Wiemy, że jest potrzebny do tego czas . Ale mieszkamy na wsi mamy do siebie niedaleko około 2-3 km mam skuter wiec łatwo mogę do niej dojechać. Wiemy, że z wakacjami możemy się pożegnać ale o to nam właśnie chodzi żeby jak najwięcej czasu spędzać razem z końmi i ze sobą. Moja koleżanka i ja mamy gwarantowane siano i owies ( własne zbiory) gorzej ze ściółka ale łatwo mogę ją załatwić od mojej babci. W okolicy około 5 km mamy kowala i weterynarza. Oczywiście sprzęt i wszystkie rzeczy mamy już prawie kupione wystarczy kupić siodła i ogłowia 😉 Co o tym sądzicie ? 😡
I prosiłabym aby nie komentować typu : "Jesteście za małe na konie i tak dużą odpowiedzialność" ale wiemy z czym to się je i mamy tego świadomość
Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi i rady ! 💘
Ode mnie tylko jedna rada. Jeśli chcesz być traktowana poważnie, to zachowuj się na forum poważnie, czyli korzystaj z odpowiedniego wątku: Wątek o przydomowych stajniach W dodatku ww. wątek wystarczy tylko przejrzeć, bo odpowiedzi na Twoje pytania pojawiły się tam kilkanaście/dziesiąt razy.
Przepraszam ale nie wiedziałam. Jestem nowym użytkownikiem na re-volcie. Wiem widziałam komentarze ale chciałam swój osobny wątek, ponieważ musimy pokazać rodzicom jak to będzie wyglądało. Jeszcze raz przepraszam.