Forum konie »

Stajnia Przydomowa

Hej !🙂 Wraz z moja koleżanka mamy w planach zakup 2 koni i trzymać je w przydomowej stajni. Powiecie mi jakie mniej więcej byłby koszty ? Na wstępie pragnę powiedzieć iż : Mamy już budynek w którym będą trzymane konie ( Chlew który za niedługo będzie remontowany specjalnie pod konie ) Około 3 H na pastwiska i małą ujeżdżanie na 2 konie wystarczy ? Mamy 14 lat dla was o może być mało ale mamy świadomość, że jest to bardzo duża odpowiedzialność, wiemy jak zajmować się końmi wiec z tym nie było by problemu. Konie miałby kto rano wypuścić i rzucać okiem gdy my byłybyśmy w szkole (Dziadek mojej przyjaciółki) Wiemy, że jest potrzebny do tego czas . Ale mieszkamy na wsi mamy do siebie niedaleko około 2-3 km mam skuter wiec łatwo mogę do  niej dojechać. Wiemy, że z wakacjami możemy się pożegnać ale o to nam właśnie chodzi żeby jak najwięcej czasu spędzać razem z końmi i ze sobą. Moja koleżanka i ja mamy gwarantowane siano i owies ( własne zbiory) gorzej ze ściółka ale łatwo mogę ją załatwić od mojej babci. W okolicy około 5 km mamy kowala i weterynarza. Oczywiście sprzęt i wszystkie rzeczy mamy już prawie kupione wystarczy kupić siodła i ogłowia 😉 Co o tym sądzicie ? 😡

I prosiłabym aby nie komentować typu : "Jesteście za małe na konie i tak dużą odpowiedzialność" ale wiemy z czym to się je i mamy tego świadomość

Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi i rady !  💘
wątek zamknięty
Ode mnie tylko jedna rada. Jeśli chcesz być traktowana poważnie, to zachowuj się na forum poważnie, czyli korzystaj z odpowiedniego wątku: Wątek o przydomowych stajniach
W dodatku ww. wątek wystarczy tylko przejrzeć, bo odpowiedzi na Twoje pytania pojawiły się tam kilkanaście/dziesiąt razy.
wątek zamknięty
Przepraszam ale nie wiedziałam. Jestem nowym użytkownikiem na re-volcie. Wiem widziałam komentarze ale chciałam swój osobny wątek, ponieważ musimy pokazać rodzicom jak to będzie wyglądało. Jeszcze raz przepraszam.
wątek zamknięty
Warto czytać regulaminy wtedy nie trzeba przepraszać, zwłaszcza jak się ma konto od ponad roku.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.