Aktualności:
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: wypieki i słodkości domowej roboty

poprzednia następna
Strony: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 135 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: wypieki i słodkości domowej roboty  (Przeczytany 487564 razy)
_Gaga


Moje ogłoszenia
« #3870 : Marzec 24, 2017, 14:09:59 »
Odpowiedz cytując
Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na brownie z kremem?
#link
Lepiej profesjonalnie odstawiać amatorkę, niż amatorsko silić się na profesjonalizm
JARA
Skąd: Festung Breslau.


Dumny posiadacz Nietzschego



« #3871 : Marzec 24, 2017, 14:16:47 »
Odpowiedz cytując
Jara   cool Ile śmietany ile tego wszystkiego co i jak po kolei
Ps.Mówiłam ,że dla debila mnie nic nie mówi "trochę","lekko","do zarumienienia" np.

2 duże kubki śmietany 30% lub 36% (330ml w każdym kubku)
2 opakowania serka mascarpone
5-6 łyżek cukru pudru (ważne żeby był to cukier puder, bo zwykły cukier, kryształki czuć w masie)
3-4 fixy do śmietan (śmietana będzie sztywna i bez fixu, z samym serkiem, ale ja dodaje je po to, by nie wytrącała się woda i żeby nie robiła się ciapa)

Do wysokiego naczynia wlewasz śmietanę i zaczynasz ubijać na sztywno na wysokich obrotach. Dodajesz fix do śmietan, cukier, a na koniec ser mascarpone.
Koniec. wink

Można dodać do masy np kawałki czekolady, wiórki, barwnik, otartą skórkę pomarańczy. Według fantazji. wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2017, 14:18:25 wysłane przez JARA » #link
Niebo nie jest limitem!
Dekster



« #3872 : Marzec 24, 2017, 14:48:09 »
Odpowiedz cytując
Teraz mogę stwierdzić,że gadasz w ludzkim języku  kwiatek
#link
Chess
Skąd: Warszawa.




« #3873 : Kwiecień 15, 2017, 16:53:58 »
Odpowiedz cytując
Świątecznie uśmiech
Ciasto piaskowe w dwóch odsłonach.

#link
Graba.
Skąd: francja "elegancja"! ;).


je ne sais pas



« #3874 : Czerwiec 17, 2017, 09:51:45 »
Odpowiedz cytując
poszukuję przepisu na murzynka, który się zawsze udaje albo muffinki kwiatek jestem antytalenciem i naprawde rzadko kiedy coś jest super dobre duży uśmiech
#link
Kawa z mlekiem!
budyń


Moje ogłoszenia
« #3875 : Czerwiec 17, 2017, 10:11:03 »
Odpowiedz cytując
Graba., ja robię zawsze z tego: http://kotlet.tv/murzynek/
#link
20.8.14
megi007
Skąd: Olsztyn/Osjaków.



Moje ogłoszenia
« #3876 : Czerwiec 17, 2017, 16:56:04 »
Odpowiedz cytując
Ja polecam przepisy z mojewypieki.pl, jeśli chodzi o muffiny to te: http://www.mojewypieki.com/post/muffiny-potrojnie-czekoladowe są pyyyyszne, łatwe i zawsze wychodzą uśmiech
#link
hanexxx



« #3877 : Sierpień 31, 2017, 18:50:18 »
Odpowiedz cytując
macie sprawdzony przepis na wilgotny placek z owocami? wink
#link
agnesix
Skąd: Gdańsk.



« #3878 : Sierpień 31, 2017, 20:52:04 »
Odpowiedz cytując
polecam takie uśmiech  odkryłam w zeszłym tygodniu i od tego czasu była wersja z malinami, malinami i borówką, śliwkami i wszystkie były pyszne uśmiech  na pewno w tym tygodniu pojawi się kolejne ale jeszcze nie wiem z jakimi owocami.

edit: dodam, że robi się je w dosłownie 5 minut plus pieczenie wink 
#link
Klopsik


« #3879 : Październik 19, 2017, 12:58:27 »
Odpowiedz cytując
Ma ktoś sprawdzony przepis na red velvet? uśmiech
#link
sumire


WWW
« #3880 : Październik 19, 2017, 13:29:39 »
Odpowiedz cytując
Klopsik, wydaje mi się, że Smartini w wątku Foodporn polecała jakiś. uśmiech
#link
Cytat: quantanamera
No właśnie - magicznie lecznicze futro ma właściwości tyle, co lecznicza naturalna wełna wink To i tak więcej niż magnesy diabeł
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #3881 : Listopad 08, 2017, 09:12:22 »
Odpowiedz cytując
Klopsik, pewnie póżno, ale z bloga mojewypieki, NAJLEPSZY!
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
budyń


Moje ogłoszenia
« #3882 : Listopad 18, 2017, 20:57:59 »
Odpowiedz cytując
Pierwsza? hihi Szybko znikają, także to partie na rozruch, a kolejne pewnie zrobię z kolorowym lukrem i w sensownym rękawie (a nie worku strunowym uciętym za grubo :P). Mój chłopak dekorował lwią część i nie podołał z taką prowizorką  wysmiewa


#link
20.8.14
andzia1



« #3883 : Listopad 19, 2017, 09:07:43 »
Odpowiedz cytując
A gdzie kupiłaś te fajne łosie?  uśmiech
#link
smarcik

dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.



« #3884 : Listopad 19, 2017, 10:19:50 »
Odpowiedz cytując
Lis, skąd masz lisa? Rany, muszę go mieć!  kocham
#link
Domeną ludzi głupich jest utożsamianie krytyki swoich poglądów z krytyką własnej osoby.

andzia1



« #3885 : Listopad 19, 2017, 11:54:15 »
Odpowiedz cytując
I jeż i wiewiórka  love
#link
smarcik

dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.



« #3886 : Listopad 19, 2017, 13:07:10 »
Odpowiedz cytując
Już znalazłam - Ikea i to za 9,90 cały zestaw!  będę musiała się tam wybrać w tym tygodniu  kocham
#link
Domeną ludzi głupich jest utożsamianie krytyki swoich poglądów z krytyką własnej osoby.

Ramires
Skąd: Poznań/Wro.




« #3887 : Listopad 19, 2017, 19:21:51 »
Odpowiedz cytując
Budyń jak robisz lukier, że wychodzi taki kryjący biały? U mnie od zawsze klasycznie cukier puder + sok z cytryny, ale z tego wychodzi taki lejący lukier. Choć smaczny.

Już nie mogę się doczekać pierniczenia. Mam miliard foremek - łosie, lisy, konie, jeże, świnie, ludki, wielbłądy, foki, no wszystkie  lol i mam taki wewnętrzny imperatyw, że muszę wykorzystać każdą, więc powstaje tona pierników. Ale przepis babci jest tak dobry, że i tak znikają po chwili. U nikogo nie jadłam lepszych pierników, niż u siebie  cool
#link
budyń


Moje ogłoszenia
« #3888 : Listopad 19, 2017, 21:28:01 »
Odpowiedz cytując
Ramires, to zwykły lukier królewski uśmiech Brzmi ą ę, a polega to na ubiciu białek i dodaniu cukru pudru w ilości dowolnej, zależnie jaką konsystencję chcesz mieć :P
Ja robiłam ostatnimi laty pierniki na kiermasz, więc ilości na serio hurtowe (rekord to około 1200 sztuk, KAŻDA była zdobiona kolorowymi lukrami  emoty327 oczywiście dekorowanie w 3 osoby, ja głównie piekłam), także jak teraz zrobiłam te pierwsze dwie blaszki skromne to taki miałam niedosyt, że musiałam zrobić kolejną porcję podwójną i teraz mam całą reklamówkę pierników i już mam taki spokój wewnętrzny hihi Ale znikają migiem, mój chłopak to do kawy po 4-5 sztuk zjada  wysmiewa
#link
20.8.14
epk
Skąd: z równoległej czasoprzestrzeni ;).




« #3889 : Listopad 19, 2017, 21:31:12 »
Odpowiedz cytując
Ramires, fantastyczna reklama - zamawiam w takim razie parę, bez lukru  diabeł
#link
Pozwólcie, że zaleję Was blaskiem swej chwały!
KARUZELA - WSZYSTKIEMU WINNA JEST KARUZELA. ON JUŻ RZYGA TĄ KARUZELĄ I OD TEGO ZAPALIŁA MU SIĘ WĄTROBA...
Ramires
Skąd: Poznań/Wro.




« #3890 : Listopad 20, 2017, 00:52:12 »
Odpowiedz cytując
Budyń ale to pewnie nie ma takiego fajnego, słodko kwaśnego smaku ten lukier... no cóż, coś za coś. Ale bardzo ładne Ci wychodzą - szczególnie ten z płatkiem śniegu mnie bierze:p

Epk ależ proszę bardzo. Już rok temu powstała armia piaffujących pierniczków, ale jakoś nie dotarły tam gdzie miały lol
#link
budyń


Moje ogłoszenia
« #3891 : Listopad 20, 2017, 10:04:39 »
Odpowiedz cytując
Ramires, no nie ma, bo nie daję cytryny duży uśmiech Jak dolejesz soku czy nawet skórki zetrzesz to nabierze ci aromatu.
Żałuję, że nie pomyślałam wcześniej o foremkach, bym z aliexpress zamówiła i miała smutek A tak tylko te z ikei i szklanka.
#link
20.8.14
Chess
Skąd: Warszawa.




« #3892 : Listopad 20, 2017, 12:38:21 »
Odpowiedz cytując
Ten lukier królewski zastyga tak, że można kłaść pierniczki jeden na drugim i się nie zmasakrują? Np delikatnie zapakowane?
Kiedyś robiłam ale nie pamiętam...
#link
budyń


Moje ogłoszenia
« #3893 : Listopad 20, 2017, 13:01:16 »
Odpowiedz cytując
Bez problemu. Ja te hurtowe ilości trzymałam walnięte w karton albo siatkę i nic się nie działo. No, w siatce bardziej ruchome, więc te na spodzie przy nieostrożnym noszeniu mogly być nieco ukruszone, ale serio odrobinę, jeśli w ogóle.
Mega sympatyczny do pracy jest, jeśli się chce możliwość operowania gęstością i mocne kolory. Najlepiej barwią barwniki płynne, proszki są kiepskie.
#link
20.8.14
Chess
Skąd: Warszawa.




« #3894 : Listopad 20, 2017, 13:22:16 »
Odpowiedz cytując
A jak nakładasz? Ja kiedyś robiłam to strzykawką. Efekt był dobry ale robota mega męcząca. Łapy się trzęsły, wymagało to skupienia. Jak się przypadkiem za mocno nacisnęło tłoczek to nagle pół pierniczka było w lukrze duży uśmiech
Mam w pudle jakieś akcesoria do dekorowania ale nigdy ich nie używałam...
#link
budyń


Moje ogłoszenia
« #3895 : Listopad 20, 2017, 14:55:54 »
Odpowiedz cytując
W domu mam rękaw cukierniczy i tylkę malutką do drobnych zdobień. Tutaj korzystam z jakiekogolwiek mocniejszego worka - do mrożonek, strunowy. Wycinam dziurkę w rogu i jadę. Nie jest to szczyt marzeń, ale daje radę, grunt to zrobić odpowiednie cięcie, bo jak za małe, to będzie się zatykać, a za grube z kolei brzydkie :P Na aledobre.pl masz tylki wiltona (dobre) i całą gamę pierdółek do wypieków - ja polecam, dużo zamawiamy.
No i tak w ramach ciekawostki to można ten lukier trzymać w lodówce do 2-3 dni. A same ciastka można jeść ho ho i jeszcze trochę, rok temu to jeszcze w marcu dojadaliśmy takie lukrowane.
#link
20.8.14
Chess
Skąd: Warszawa.




« #3896 : Listopad 20, 2017, 16:03:15 »
Odpowiedz cytując
Ja planuję w tym roku zrobić ze znajomymi sesję pieczenia i ozdabiania. Parę lat temu tak zrobiłam i wyszło super duży uśmiech
Przepis na same pierniczki mam mega prosty. Wychodzą takie, że można od razu jeść i są przeeeeepyszne.
U nas poprzednio było tak:


[imghttp://re-volta.pl/galeria/g/13932/i/171574.jpg[/img]
#link
falletta
Skąd: Wrocław.




« #3897 : Listopad 29, 2017, 19:45:49 »
Odpowiedz cytując
Czy możecie polecić jakąś dobrą gofrownicę z kształtem gofrów serca?  kwiatek
#link




andzia1



« #3898 : Listopad 29, 2017, 20:08:04 »
Odpowiedz cytując
Chess- jak sprawdzonyto wrzucaj przepis! :)mam już wykrawaczki jelonki,łosie i konie i chętnie wykorzystam.
#link
Chess
Skąd: Warszawa.




« #3899 : Listopad 30, 2017, 00:54:00 »
Odpowiedz cytując
andzia1, http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
W tym roku też będę robić z tego przepisu uśmiech
U nas zawsze połowa znika w trakcie robienia.
Osobiście nie lubię pierniczków na które trzeba czekać. No jakoś nie przemawia do mnie to, że trzeba czekać tydzień czy nawet dłużej żeby zjeść jakiś wypiek.
#link
Strony: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 135 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: wypieki i słodkości domowej roboty

poprzednia następna
Skocz do:  


Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.07 sekund z 19 zapytaniami.