Ja szparagi lubię w padthaiach i innych azjatyckich tworach 😀 generalnie zaczęła bym od jedzenia w towarzystwie tego co się lubi. Azjatyckie smażonki, włoski makaron czy sałatka 🙂
A gruszkę uwielbiam właśnie na pizzy. Z kozim serem albo ricottą, orzechami włoskimi i miodem 😍
dzisiaj nalepione 80 gyoz, połowa z wieprzowiną i kapustą, połowa z tofu i grzybkami shitake
KaNie co do chleba, przede wszystkim - nie zniechęcać się 😀 drożdże są kapryśne, po prostu.
Dalej to pytanie jak jesteś zaawansowana generalnie w kuchni. Jeśli sporo gotujesz, pieczesz i jesteś oswojona z takimi wyzwaniami to polecam książkę CHLEB Jeffreya Hamelmana. Jest poważna, z całą teorią, trzeba sobie doobejrzeć kilka filmików. Ale ja jestem zachwycona i powoli się uczę porządnego pieczenia chleba, z fermentacją, ze składaniem ciasta, z parowaniem piekarnika. Wychodzi OBŁĘDNY.
No i warto się obkupić w mąki chlebowe 🙂