Aktualności:
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Strony: 1 ... 19 20 [21] Odpowiedz Drukuj
Ankieta
Pytanie: Sprawdźmy jakie są najbardziej słuszne.
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok ziemniaki.   -33 (36.7%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -1 (1.1%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy.   -39 (43.3%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy.   -3 (3.3%)
Inna kombinacja.   -8 (8.9%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -6 (6.7%)
Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: FOODPORN  (Przeczytany 46195 razy)
smarcik

dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.



« #600 : Lipiec 24, 2019, 19:34:51 »
Odpowiedz cytując
Ascaia mam taki najzwyklejszy grill na węgiel  icon_redface mieszkam na ostatnim piętrze i mam balkon bez dachu, więc w sumie sąsiedzi nawet nie widzą uśmiech a co do spania - mi pomaga zmęczenie fizyczne. Za to w dni kiedy jestem zmęczona "psychicznie" np z przepracowania, w ogóle nie mogę zasnąć  :S

madmaddie dzięki za wyjaśnienie  kwiatek super, że tak się odnajdujesz w nowej pracy!

Żeby nie było tylko OT - korzystając z okazji, że dziś dzień beztreningowy, zrobiłam vege burgery, pycha  love przyznam, że skorzystałam z gotowych warzywnych kotletów z Lidla, i one są świetne w smaku! Pewnie zaraz się dowiem, że mają syfiasty skład, ale w połączeniu z bułką, świeżymi warzywami i ogórkiem konserwowym smakują wybornie  love
#link
Domeną ludzi głupich jest utożsamianie krytyki swoich poglądów z krytyką własnej osoby.

madmaddie

Życie to jednak strata jest


WWW
« #601 : Lipiec 24, 2019, 20:10:58 »
Odpowiedz cytując
PS.
madmaddie, jakby mi ktoś kazał telefonicznie odpowiadać na więcej niż 5 pytań to bym się chyba zastrzeliła. wink

może. Ale to pozwala oszczędzić mnóstwo czasu. To też nie wywiad stricte pytanie-odpowiedź, tylko normalna rozmowa. Nie musisz jechać na rozmowę, nie musisz brać wolnego z pracy, etc. Na rozmowę zawsze idą dwie osoby, więc to już 3 którym trzeba dobrać termin. A tak to się my dowiemy, czy ktoś ma takie doświadczenie jak potrzebujemy, jaką ma motywację, czy w ogóle ta osoba chce, jakie mamy projekty. Mnie się taka praktyka bardzo podoba - jeśli mogę wybadać więcej niż oczekiwania finansowe i poziom angielskiego, dopytać o szczegóły. Byłam po obu stronach takiej rekrutacji i to prawdziwy "time saver". Zwłaszcza w IT, gdzie ci ludzie dostają w pizdu ofert.
#link
„Nie, wolności nie chciałem.
Tylko wyjścia: na prawo, na lewo, dokądkolwiek”

Psi blog
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #602 : Lipiec 24, 2019, 20:26:18 »
Odpowiedz cytując
madmaddie, zgadzam się, miałam u aktualnego pracodawcy trzy rozmowy, z tego dwie pierwsze telefoniczne. Pierwsza z HR, taka ogolna o doświadczeniu, motywach zmiany pracy, do tego kawalek po angielsku. Druga techniczna z przelozonym, dopiero trzecia byla w siedzibie, z przelozonym i czlonkiem zespolu wink zbawienie taki uklad duży uśmiech

Jedzeniowo - lecimy w niedzielę służbowo do Chicago, już się nie mogę doczekać steków i deep dish pizza kocham
Muszę też zapolować na prawdziwe mac n cheese. Nie jestem jakąś wielką fanką kuchni amerykańskiej no ale wyzerki w krainie fastfoodu nie odpuszczę diabeł
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Cricetidae



« #603 : Lipiec 24, 2019, 20:50:57 »
Odpowiedz cytując
madmaddie, taką uśmiech
#link
Ascaia
Skąd: Lublin - miasto siedmiu wzgórz.




« #604 : Lipiec 24, 2019, 20:54:36 »
Odpowiedz cytując
To można mailowo odpowiedzieć na pytanie czy przez messenger pogadać, ale tyle gadać o fachowych sprawach przez telefon... brrrr... koszmar. wink Przez telefon to można poplotkować. wink


Z czym można połączyć seler naciowy w smutnym soczku (smoothie), żeby uczynić go bardziej znośnym smakowo? Dodałam kiwi i pietruszkę, ale to mało, żeby powiedzieć coś dobrego o takim daniu.
#link
TAJEMNICA KRÓLOWEJ TAJLANDII
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #605 : Lipiec 24, 2019, 20:58:03 »
Odpowiedz cytując
Ascaia, zrobić smoothie z kiwi, pietruszką i np ananasem ale bez selera? hihi
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
smarcik

dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.



« #606 : Lipiec 24, 2019, 20:59:36 »
Odpowiedz cytując
Trudno byłoby przeprowadzić rozmowę rekrutacyjną przez messengera albo maila  hihi

Ja to nawet nie bardzo sobie wyobrażam możliwość spotkania się rekruterów np z seniorami Java, którzy dostają po 3 propozycje pracy na tydzień - takim ludziom wcale nie chce chodzić się na jakiekolwiek rozmowy, bo i po co? wink a zanim ustali się pasujący termin to zdążą już przyjąć inną ofertę..


Ale OT się zrobił w wątku  icon_redface
#link
Domeną ludzi głupich jest utożsamianie krytyki swoich poglądów z krytyką własnej osoby.

infantil
Skąd: Warszawa.




« #607 : Lipiec 24, 2019, 21:19:43 »
Odpowiedz cytując
Ascaia telefonem  wink

A co grillowania to ja używam patelni grillowej, takiej porządnej dosyć. Jest super, można wszystko przygotowywać bez oleju.
#link
Ascaia
Skąd: Lublin - miasto siedmiu wzgórz.




« #608 : Lipiec 24, 2019, 22:24:06 »
Odpowiedz cytując
smartini, chyba przyjmę tę radę hihi
Testuję coraz to zdrowsze i bardziej dietetyczne smuty, ale seler naciowy mnie chyba przerósł.

infantil, z użyciem filtru? programu do makro? Te zdjęcia mają naprawdę dobrą jakość.

smarcik, dla mnie Wasze branże to inny świat. wink
Szczerze nie znoszę ważnych rozmów, takich z danymi, z przetwarzaniem informacji przez telefon. Mój mózg działa na bodźce wizualne, ze słuchu łapię tylko melodie (i to akurat zapamiętuję świetnie). Dlatego przy takim typie rozmowy kwalifikacyjnej byłabym na wstępie spalona.
#link
TAJEMNICA KRÓLOWEJ TAJLANDII
infantil
Skąd: Warszawa.




« #609 : Lipiec 25, 2019, 09:14:25 »
Odpowiedz cytując
Zdjęcia robię normalnie (mam telefon z bardzo dobrym aparatem). Później trochę podciągam edycją w programie VSCO, kontrast, temperaturę, cienie i takie pierdoły, żeby wszystkie zdjęcia były w zbliżonej kolorystyce i tonacji  uśmiech Ale ja się na fotografii zupełnie nie znam - tzn. uważam, że telefonem robię zdjęcia całkiem nieźle, mam zmysł kompozycyjny i tak dalej, ale tematyka ustawień, obróbki i jakichś takich rzeczy jest mi kompletnie obca.
#link
Alveaner


« #610 : Wrzesień 14, 2019, 16:06:44 »
Odpowiedz cytując
Czy ktoś mógłby polecić jakieś fajne knajpy w Krakowie ze średniej półki?
Chętnie z kuchnią polską, bo chciałabym pokazać nietutejszym.
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #611 : Wrzesień 14, 2019, 16:30:11 »
Odpowiedz cytując
Alveaner, nie wiem gdzie znajduje się Twoja średnia półka ale Resto Pestka ma polskie i dobre, Miód Malina (ale to może być już drogo), Pod Katarynką może?
My dość często zabieramy nietutejszych (amerykanów) i chyba najwiekszą furorę zrobiły... Kiełbaski z Nyski a ostatnio Maczanka krakowska z Dajworu i Kumpir wink zrobiliśmy mniej formalne wyjście i to był strzał w 10 duży uśmiech
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Alveaner


« #612 : Wrzesień 15, 2019, 17:38:36 »
Odpowiedz cytując
smartini, dzięki za polecenia. uśmiech
Resto Pestka wygląda fajnie i przystępnie.

Niebieska Nyska też fajna na jakiś szybki gryz na mieście.
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #613 : Październik 15, 2019, 21:09:56 »
Odpowiedz cytując
jaram się jak flambirowany naleśnik duży uśmiech
przeszłam w konkursie do drugiego etapu, dostałam właśnie na prawie miesiąc wolnowar do testowania kocham
trzeba teraz przesłać 3 relacje z gotowania + jeden autorski przepis, zwycięzca zachowuje wolnowar o dostaje chyba zestaw do próżniowego pakowania. Zobaczymy czy się uda, menu prawie ułożone duży uśmiech

ktoś z Was ma, używa?

w Resto Pestka w końcu byliśmy z Finebite, bardzo warto. A jeśli któryś deser ma lody z palonego solonego masła to brać w ciemno, choćby dla samych lodów!
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
madmaddie

Życie to jednak strata jest


WWW
« #614 : Październik 16, 2019, 07:27:53 »
Odpowiedz cytując
smartini, a to jest tylko do mięsa? uśmiech
#link
„Nie, wolności nie chciałem.
Tylko wyjścia: na prawo, na lewo, dokądkolwiek”

Psi blog
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #615 : Październik 16, 2019, 08:47:23 »
Odpowiedz cytując
madmaddie, niee, do (prawie) wszystkiego. Można robić ryby, drzemy, zupy, wszelkie potrawki jednogarnkowe, chleb, ciasta. Ogranicza chyba tylko wyobraźnia i znajomość/zrozumienie jak to działa :P
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
madmaddie

Życie to jednak strata jest


WWW
« #616 : Październik 16, 2019, 09:26:37 »
Odpowiedz cytując
to sobie obczaję, bo czaiłam się na maszynę do chleba, a to wygląda bardziej atrakcyjnie  konik daj znać jak się będzie spisywać
#link
„Nie, wolności nie chciałem.
Tylko wyjścia: na prawo, na lewo, dokądkolwiek”

Psi blog
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #617 : Październik 16, 2019, 09:32:23 »
Odpowiedz cytując
madmaddie, na razie zrobiłam (a raczej samo się zrobiło hihi) chilli z kurczaka :P coś czuję, że się polubimy i będzie mi bardzo smutno jak nie wygram i będę musiała oddać lol


co do maszyny do chleba to ona odwala całą robotę za ciebie, łącznie z wyrabianiem i 'wyrastaniem', tutaj jednak trzeba ogarnąć drożdże, zrobić ciasto i potem wsadzić do maszyny. Podobno taki chlebek prosto z jest spoko ale jednak wszyscy zalecają wsadzić na 2 minutki na sam koniec do piekarnika żeby zrumienić skórkę.
Także jeśli chcesz chleb bez żadnego wkładu pracy to wolnowar tego nie ogarnie. Ale jak chcesz sprzęt, w którym sporo rzeczy można zrobić sporo bez długiego stania przy garach (bo sam się nagrzewa, potem przełącza w tryb podtrzymywania temperatury) to wydaje mi się, że to dobry kierunek duży uśmiech
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
madmaddie

Życie to jednak strata jest


WWW
« #618 : Październik 16, 2019, 09:40:36 »
Odpowiedz cytując
Muszę sobie zgłębić temat, bo wcześniej nie słyszałam. Przygotowanie chleba mi nie przeszkadza, jeśli urządzenie mogłoby służyć ku innym celom. Podejrzewam, że jogurt też ogarnie?
Najbardziej kuszącą wizją są ciepłe śniadania i wszystkie jednogarnkowce, które kocham  kocham
#link
„Nie, wolności nie chciałem.
Tylko wyjścia: na prawo, na lewo, dokądkolwiek”

Psi blog
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #619 : Październik 16, 2019, 09:43:13 »
Odpowiedz cytując
madmaddie, masz na myśli robienie własnego jogurtu? Internet mówi, że jak najbardziej wink wszelkie owsianki, ryż do sushi, puddingi... sky is the limit, przynajmniej tak wynika z moich dotychczasowych riserczów

A tak próbując reaktywować dyskusję w wątku - jak tam Wasze jedzenie w szkole/pracy? U mnie... sinusoidalnie hihi
Okresowo nie przygotowuję nic albo ogarniam lunche na cały tydzień, dla siebie i P.

Wczoraj się natomiast z koleżanką zgadałyśmy, że obie mamy około tacosowe żarcie, ona ma nadmiar tacosów... wyszła uczta :P

« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2019, 13:27:15 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #620 : Listopad 21, 2019, 11:26:32 »
Odpowiedz cytując
pozwolę sobie odgrzebać wątek i się pochwalić duży uśmiech brałam ostatnio udział w konkursie o Crock pot i... wygrałam! duży uśmiech jaram się jak flambirowane naleśniki, szczególnie, że strasznie się z tym sprzętem polubiłam przez ten miesiąc testowania duży uśmiech W drugim etapie konkursu trzeba było przygotować trzy posiłki i przesłać foto lub video relację. U mnie padło na
1. Chleb pieczone w crockpocie + dżem z bekonu (do tego deska serów a avo se szczypiorkiem)
2. drobiowo-wieprzowy ramen z szarpaną wołowiną i marynowanymi jajkami
3. kacze udka confit z musem śliwkowym, winnym sosem czekoladowym i pommes ducheese z topinamburem










#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
macbeth
Skąd: Poznań.



WWW
« #621 : Listopad 21, 2019, 11:33:05 »
Odpowiedz cytując
smartini, Twoje zdjęcia jedzeniowe są GENIALNE i SMAKOWITE, nigdy nie mogę się na nie napatrzeć uśmiech No i GRATULACJE! uśmiech
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #622 : Listopad 21, 2019, 11:35:52 »
Odpowiedz cytując
macbeth,  dziękuję  icon_redface kwiatek
w piątek będzie u mnie moja prywatna Sigma 24mm (robiłam takową tylko pożyczoną zdjęcia ramenu) także w końcu będzie więcej zdjęć jedzenia jakich bym chciała, a nie na jakie pozwala mi sprzęt  tanczacalinka

I tak, poszłam do Bistro Durum we wtorek głównie po to, żeby przetestować w jedzeniowych warunkach 24 i 35 mm i się zdecydować, którą chcę...  lol nażarłam się jak świnia, wybrałam faworytkę także owocnie. Kto w Krakowie to niech idzie na pierogi z dzikiem podane z żurawinowym sosem czekoladowym i salsą gruszkową - hit! W menu jesiennym więc pewnie niedługo znikną!
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2019, 11:40:04 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Idril
Skąd: Łódź/ Olsztyn.



WWW
« #623 : Listopad 30, 2019, 17:17:19 »
Odpowiedz cytując
Kojarzycie jakąś restauracje w Warszawie, w której można wykupić kupon prezentowy na kolację? Niekoniecznie fine dining, taką dla prostych ludzi gdzie można zjeść coś dobrej jakości i niecodziennego. Chcę kupić coś na prezent dla przyjaciół, a restauracje wystawione na portalach typu wyjątkowyprezent mnie nie przekonują wink
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #624 : Grudzień 11, 2019, 15:42:30 »
Odpowiedz cytując
no dobra, chwalcie się, co planujecie na święta? wink wszystko tradycyjnie czy trochę szalejecie z przepisami? U mnie dania są mniej lub bardziej tradycyjne i każdy gość coś ze sobą przywozi (pierogi, śledzie w kilku postaciach, karp, sałatka jarzynowa, grzybowa) natomiast ciasta piekę ja i od dawna nie robię nic specjalnie tradycyjnego. Na ten moment w planach (jeszcze nie ostatecznych) włoskie pandoro, chałwowy sernik gotowany z wiśniami i jakiś tort makowy, jak starczy czasu to cantuccini duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2019, 15:48:25 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #625 : Grudzień 11, 2019, 16:20:15 »
Odpowiedz cytując
smartini, - to książka czy zeszyt z przepisami?

U nas z ciekawostek lecą nie do końca tradycyjne, ale bardzo świąteczne pierogi z suszonymi śliwkami gotowanymi w zalewie z przypraw korzennych. To moja pierwsza wigilia u rodziców P. i podjęłam się całości tematu pierogowo-uszkowego więc proszę trzymać kciuki za idealne ciasto wink
Ze słodkości piekę na pewno piernik z bakaliami przepisu mojej prababci i sernikobrownie pomarańczowo-śliwkowe. Pierniczki upiekłam już w niedzielę i podjadam hihi Myślę nad pozostałymi ciastami - chyba będzie drugi sernik - pistacjowy lub na piernikowym spodzie albo właśnie torcik makowy lub "pijana śliwka". Kiedyś namiętnie zamawialiśmy taki torcik w kształcie pnia drzewa, z dużą ilością masy czekoladowej, śliwek i czekolady, chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale boję się trochę, że nie odtworzę smaku z mojej pamięci smutek
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #626 : Grudzień 11, 2019, 16:27:38 »
Odpowiedz cytując
keirashara, to mój nowy przepisownik, wkurzyłam się ostatecznie na gotowanie z telefonu/komputera/tabletu, ja potrzebuję papier i sensownie rozpisane 'flow' a nie ścianę tekstu ;D dopiero zaczęłam więc ma tylko kilka przepisów ale cisnę no bo wiadomo, święta się zbliżają, sporo siedzenia w kuchni przede mną duży uśmiech

u mnie dobrze się kiedyś sprawdził red velvet, torcik makowy z pomarańczową galaretką (dużo z nią babrania bo robi się faktycznie z pomarańczy ale warto!)
Z tym pniem masz na myśli coś na kształ Bushe de Noel?

Trzymam kciuki za pierogi! Ostatnio byłam na warsztatach japońskich i lepiłam pierożki gyoza i kurcze, muszę wejśc głębiej w pierogowy temat bo przepadłam duży uśmiech

o, tak wyglądały ciacha

« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2019, 16:36:51 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
keirashara
Skąd: pudełko od zapałków.



Moje ogłoszenia
« #627 : Grudzień 11, 2019, 17:09:38 »
Odpowiedz cytując
smartini, - wygląd zewnętrzny się zgadza z Bushe de Noel, ale środek totalnie nie wink Tam był warstwami jasny i ciemny biszkopt, śliwki w alkoholu, dżem, pącz z rumem/whisky, i dużo masy czekoladowej, ale nie na śmietanie, raczej na maśle. Kurczę, muszę z mamcią pogadać, czy ona ma jeszcze kontakt do "producenta", bo potwornie tęsknię za jego smakiem.

Z ambitniejszych rzeczy to dostałam na urodziny rewelacyjną książkę "Dziewczyny z wypiekami" i tam jest przepis na tort piernikowy z cudem pomarańczowym i kremem marcepanowym, wieniec beżowy z wiśniami, czerwonym winem i rozmarynem i tort z kremem z bialej czekolady i żelką prosecco. Ten ostatni w sumie raczej noworoczny, bardzo mnie kuszą te przepisy, ale nie wiem, czy starczy mi czasu, muszę upiec ciacha na dwa domy i nie chcę dostać nerwicy wink Beza o tyle upierdliwa, że to trzeba na świeżo jeść, a wiadomo jak na święta, kilka dni się dziubie po trochę.
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #628 : Grudzień 11, 2019, 18:13:14 »
Odpowiedz cytując
keirashara, uuu, dobrze to wszystko brzmi kocham
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Strony: 1 ... 19 20 [21] Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Skocz do:  


Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.068 sekund z 21 zapytaniami.