Aktualności:
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Strony: 1 [2] 3 4 ... 21 Odpowiedz Drukuj
Ankieta
Pytanie: Sprawdźmy jakie są najbardziej słuszne.
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok ziemniaki.   -33 (36.7%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -1 (1.1%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy.   -39 (43.3%)
Mięso bez ryżu w kapuście, sos pomidorowy.   -3 (3.3%)
Inna kombinacja.   -8 (8.9%)
Mięso z ryżem w kapuście, sos pomidorowy, obok chleb.   -6 (6.7%)
Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: FOODPORN  (Przeczytany 46198 razy)
Misskiedis
Skąd: Warszawa.


Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!


WWW
« #30 : Marzec 06, 2017, 11:19:17 »
Odpowiedz cytując
Ja może nie robię takich super fotek jak smartini ale dorzucę coś od siebie hihi

"Bagieta" domowa


Tarta z kurczakiem i brokułem



Tort z musem owocowym



i brownie
#link
Stajnia Fiord Ciopan na Facebooku wink
-------
"Gdyż to, co koń czyni pod przymusem, czyni bez zrozumienia; i nie ma w tym piękna, tak jak nie ma piękna w bitym i zmuszanym do tańca tancerzu"

~Xenophon
Ascaia
Skąd: Lublin - miasto siedmiu wzgórz.




« #31 : Marzec 06, 2017, 11:38:01 »
Odpowiedz cytując
smartini, no nareszcie! wink

Lubię pichcić. Może nie jest to wielka pasja, ale lubię. Pasjonatką za to jest moja Mam i nieco mnie tym zaraziła. Chyba mogę powiedzieć o sobie, że jestem smakoszem. I lubię programy kulinarne. wink
Może gotowałbym więcej gdybym miała dla kogo.

Rozumiem, że można nie lubić gotować, ale żeby aż do skali "nienawidzę"? wink Czynność jak czynność. wink

Zazdraszczam smartini, umiejętności podania. U mnie to straszliwie kuleje. Pichcę raczej z głowy, tylko inspirując się przepisami. Ale tak kropka w kropkę za recepturami nie zdarza mi się iść - nuda. wink Jak już zdarzyło się by mieć kogo częstować to zawsze było przyjmowane z pochwałami. Tylko brakuje mi tej ręki do układania na talerzu.
#link
TAJEMNICA KRÓLOWEJ TAJLANDII
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #32 : Marzec 06, 2017, 11:44:58 »
Odpowiedz cytując
Misskiedis, oh oh oh! Zjadłabym taki torcik diabeł co do zdjęć, to masz fajny blat/stół(?) do zdjęć, pod oknem! wystarczy biała tekturka postawiona z drugiej strony, żeby odbiła światło z okna i będziesz miała śliczne oświetlenie do fotek, będą zupełnie inacej wyglądały, a takie proste <3
te były robione w ten sposób - okno z tyłu, odbicie  z przodu uśmiech
KLIK
KLIK
dania akurat nie moje tylko naszych kucharzy, na konkurs jagnięciny wink

Ascaia to się musiało stać wink ja jak włączam tv to rzadko leci coś innego niż kuchnia+...  icon_rolleyes
i też baaaardzo często odchodzę od receptur, chyba, że robię coś naprawdę skomplikowanego i pierwszy raz (np. włoskie pandoro)

co do podania - z jednej strony na pewno pomaga mi tu bycie grafikiem/fotografem/po studiowaniu architektury, układam na kartkach to układam na talerzu ;D z drugiej strony na pewno pomógł mi kurs kucharski. W sumie w dwa dni ugotowałam na nim większość dań z przepisów w tym wszystkie, które chciałam, więc potem nękałam kucharza w kwestii podania, układania, robienia dodatków do dekoracji. Mamie się układać nie chciało, to później wydawałam i swoje i jej dania  emoty327
no i nie oszukujmy, się, jak leci makaron to się z nim specjalnie nie szczypię jeśli chodzi o kwestię podania :P ładnie zawijam, jeśli to długie makarony, ew coś pacnę na talerzu jak to coś więcej niż jedzenie obiadu na kanapie duży uśmiech

chciałabym natomiast gdzieś dorwać warsztaty na kole garncarskim albo jakieś zajęcia i zrobić sobie piękne, szkliwione talerze. Marzą mi się i śnią po nocach..... (to chyba już choroba)

a z chlebków uwielbiam i polecam czekoladowy  kocham i do słodkich kanapek i do wykwintnych (idealnie pasuje do sera pleśniowego!)


no i chińszczyznę uwielbiamy



Ale żeby nie było smutno tym, którzy gotować nie lubią - o knajpkach, restauracjach i odwiedzonych miejscach też tu można się rozpisywać! Ja np większość podróży układam pod jedzenie... jak leciałyśmy z mamą na prawie 3 tygodnie do Barcelony, to miałam całą listę konkretnych miejsc, od restauracji po miejscowe fastfoody w szemranych uliczkach oraz listę typowych dań, które obowiązkowo musimy spróbować. Zwiedzanie wyglądało tak, że wieczorem wybierałyśmy miejscówkę a potem patrzyłyśmy, co w okolicy jest do zwiedzania...  icon_rolleyes emoty327

Może z czasem powstanie w pierwszym poście jakaś fajna lista knajp wartych odwiedzenia? W PL i za granicą? Jak ktoś będzie miał rekomendację, to będę mogła ją dopisywać, co Wy na to? duży uśmiech


Pierwsze dwie fotki przeogromne.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2017, 13:52:29 wysłane przez Livia » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
macbeth
Skąd: Poznań.



WWW
« #33 : Marzec 06, 2017, 12:52:14 »
Odpowiedz cytując
smartini, już kiedyś wrzucałaś zdjęcie tego czekoladowego chleba i zawsze zapomnę - zarzucilabyś też przepisem  kwiatek
#link
Misskiedis
Skąd: Warszawa.


Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!


WWW
« #34 : Marzec 06, 2017, 12:53:31 »
Odpowiedz cytując
smartini, blat kuchenny i decha do krojenia (uwielbiam to drewno!). Z tekturką to nie pomyślałam, będę się musiała nagimnastykować bo kuchnia mała i miejsca mało żeby jakoś umocować tekturkę i się zmieścić z aparatem ale będę kombinować jak tylko ugotuję coś nadającego się do fot (i nie zrobionego w pośpiechu jak to zwykle bywa) hihi
#link
Stajnia Fiord Ciopan na Facebooku wink
-------
"Gdyż to, co koń czyni pod przymusem, czyni bez zrozumienia; i nie ma w tym piękna, tak jak nie ma piękna w bitym i zmuszanym do tańca tancerzu"

~Xenophon
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #35 : Marzec 06, 2017, 12:57:46 »
Odpowiedz cytując
macbeth, mówisz masz: chleb czekoladowy

ja często modyfikuję przepisy z kwestii smaku, jadłonomii i kilku innych stron - mogę też wrzucić w pierwszy post takie zbiorcze linki uśmiech
do tego przepisu daję więcej kakao, czasem przyprawę piernikową (ciut ciut) i grubo! kroję bardzo gorzką czekoladę, żeby były wyraźne kawałki diabeł

Misskiedis do takich fot to wystarczy A4 i nie musi być na wprost, pokombinujesz jak odbija Ci się światło uśmiech można też się bawić z pogniecioną folią aluminiową, też ładnie doświetla


najprostszy setup z możliwych wink
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2017, 13:00:17 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
macbeth
Skąd: Poznań.



WWW
« #36 : Marzec 06, 2017, 13:17:36 »
Odpowiedz cytując
smartini, dziękuję uśmiech
#link
aien
Skąd: Lublin.


wędrowiec


WWW
« #37 : Marzec 06, 2017, 13:31:28 »
Odpowiedz cytując
smartini zupa (ramen?) wygląda niesamowicie! Chyba dziś się wybiorę do knajpy na taką zupkę, bo dziś nie będę mieć czasu na gotowanie.
#link
Zabawa zaczyna się tam, gdzie kończy się ustalona droga...
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #38 : Marzec 06, 2017, 13:35:55 »
Odpowiedz cytując
aien, dziękuję wink taki ramen że nie ramen, nasza wariacja 'z głowy' czyli rosół mocno przyprawiany azjatycko, na ostro, podany 'w ich stylu' - wszystkie dodatki położone na zupę wedle uznania każdego jedzącego wink obowiązkowo zielona cebulka i paski alg (które uwielbiam w tej formie, jak leciutko nasiąkną wywarem) i chow mien  kocham
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Wikusiowata
Skąd: Za wsią na Warmii :P.




« #39 : Marzec 06, 2017, 13:52:44 »
Odpowiedz cytując
Smartini Z tymi knajpami to fajny pomysł. Ja ze swojej strony, uwielbiam restaurację Hammurabi na Starówce w Olsztynie - bardzo przyjemny lokal, dobre jedzenie, miła obsługa. Za to Hammurabi koło dawnego Reala (w tym samym budynku) w tym samym mieście to masakra, byłam tam 2 razy i za każdym razem rewolucje żołądkowe i to mocne, pomimo, że zamawiałam to samo, co w tym na Starówce, tak samo Mama, jej R. i mój A... Smacznie można też zjeść w restauracji Artystycznej, również na Starówce w Olsztynie, do tego podoba mi się wystrój, mają część nadziemną i podziemną lokalu, podziemna jest świetna na spotkania zakochanych, delikatne światło, łuki z cegieł na bielonym suficie, ceglane ściany, parę obrazków - zawsze mi się będzie kojarzyło z Naszymi zaręczynami uśmiech

Zaś w "moim" małym miasteczku (tzn. tam się uczyłam i mieszkałam jakiś czas), czyli w Dobrym Mieście na Warmii (na północ od Olsztyna), jakby ktoś się kiedyś tam zapędził... Z fast foodów mogę polecić Taxi Kebab, jeśli chodzi o kapsalony, kebaby itd, zaś pizzę można dobrą zjeść w Soprano - ale w Soprano radzę unikać wszystkiego, co nie jest pizzą - 3 razy zamawiałam tam coś innego niż pizza, i za każdym razem rewolucje żołądkowe u mnie i znajomych smutek
Do tego lodziarnia "Zielona Budka", zwana też "Rodzinną", w kamieniczkach za rondem, usytuowana "na rogu", zawsze smacznie, miła obsługa, chodzenie tam na lody i pogaduchy to już tradycja wręcz. uśmiech
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #40 : Marzec 06, 2017, 14:38:38 »
Odpowiedz cytując
Wikusiowata,  w takim razie otwieram dział 'polecane' duży uśmiech dopiszę na górze ale tu też: napisz proszę
miasto - nazwę knajpy (+najlepiej przybliżona lokalizacja/ulica) - rodzaj kuchni - ew. za co polecasz wink

 tak będzie łatwiej potem wybierać wink

wrzuciłam póki co dwie pozycje dla przykładu, jakie info by się przydało (ja je sobie już później ładnie ułożę w razie co :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2017, 14:53:46 wysłane przez smartini » #link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Chess
Skąd: Warszawa.




« #41 : Marzec 06, 2017, 14:55:33 »
Odpowiedz cytując
Dla mnie mistrzem mistrzów jest Toruński Widelec. Jedyna knajpa jaką znam do, której warto jechać 250 km żeby zjeść obiad lol
Super jest też to, że za ok 60-70zł można w dwie osoby zjeść obiad (przystawki, obiad, deser i napoje) obfity do granic rozsądku, lub do ich przekroczenia <3 Przy Warszawskich cenach jest to naprawdę coś rewelacyjnego.

Kiedyś dałabym sobie odcią rękę za Warszawskie Amodo Mio. No i bym teraz nie miała ręki bo jak ostatnio tam byłam to wyszłam wkurzona. Zmienili menu wywalając moją ukochaną oliwę czosnkową i NAJLEPSZĄ, najbardziej klasyczną pizzę jaką mieli ehh Nooo kurde, jak włoska pizzeria może usunąć z menu pizzę pepperoni. Jak już coś zamówiliśmy to nie było takie smaczne jak zazwyczaj. Do tego podnieśli ceny... Cola kosztuje teraz 2x więcej. Zabrałam tam znajomych na swoje urodziny i zawiodłam się jak diabli smutek
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2017, 14:58:47 wysłane przez Chess » #link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #42 : Marzec 06, 2017, 15:02:18 »
Odpowiedz cytując
Chess, wrzucisz mi info o widelcu wg szablonu? proosz duży uśmiech
MIASTO - nazwa knajpy/restauracji/kawaiarni/co chcecie polecić a jest związane z jedzeniem i piciem - lokalizacja (dzielnica, ulica, dokładny adres można sobie darować ale żeby mniej więcej wiadomo było duży uśmiech) - rodzaj kuchni/podawanych rzeczy (włoska/chińska/bar mleczny/kawiarnia/sklep z ciastkami) + opcjonalnie za co polecamy i jeśli ktoś ma pod ręką linka do www czy fb to też będzie fajnie, ale to już dla chętnych
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Misskiedis
Skąd: Warszawa.


Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!


WWW
« #43 : Marzec 06, 2017, 15:09:07 »
Odpowiedz cytując
smartini, dzięki za pomysł z tym odbiciem, na pewno wypróbuję duży uśmiech

Super byłaby taka lista gdzie na serio można dobrze zjeść, z podziałem na miasta. Jak wyjechałam do Poznania to czułam się jak na pustyni gastronomicznej a jak poszłam do jednej z restauracji z wysokimi ocenami na zomato to skończyło się ledwo zaczętą lasagne i zmuleniem. Fufufufu! Poznań mocno odbiegał jakością lokali od Wro ale może były jakieś perełki które przeoczyłam.

W Warszawie lubię Posiaduffkę w Rembertowie, pyszna lemoniada i bardzo smaczne ciacha (duże porcje, zwykle nie daję rady przejeść) i tarty, kaw nie oceniam bo nie pijam (ale mama mówiła że kawa smaczna). Latem mają lody od Sucre. Jest ogródek, wnętrze industrialne ale przyjemne. Można przyjść z dzieckiem (jest plac zabaw a w lokalu kącik ukryty tak, że dzieci nie przeszkadzają innym), z psem, przyjechać rowerem. Wprowadzają też nieśmiało planszówki więc można przy kawie/herbacie/innym napoju w coś pograć duży uśmiech

Ujednolicając:

WARSZAWA - Posiaduffka, ul. Chruściela 66 (Rembertów) - kawiarnia. Pyszne ciasta (beza!) i lody. Uwielbiam ich lemoniadę kocham Dziecio- i psioprzyjazna!
www.facebook.com/posiaduffka
#link
Stajnia Fiord Ciopan na Facebooku wink
-------
"Gdyż to, co koń czyni pod przymusem, czyni bez zrozumienia; i nie ma w tym piękna, tak jak nie ma piękna w bitym i zmuszanym do tańca tancerzu"

~Xenophon
Chess
Skąd: Warszawa.




« #44 : Marzec 06, 2017, 15:16:02 »
Odpowiedz cytując
Tak więc:
TORUŃ
Grillbar Widelec (Burgery, inne mięska, sałatki)
Targowa 42B i Sienkiewicza 39
Śmiało mogę polecić: burgery, talerz różności (skrzydełka, camembert w panierce, krążki cebulowe, duszone pieczarki, sosiki), koktajle, desery. Burgera dostaje się z dodatkiem i polecam do potencjalnego pieczonego ziemniaka domówić masło czosnkowe.
https://www.facebook.com/Widelec.Grill.and.Bar/
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #45 : Marzec 06, 2017, 15:18:31 »
Odpowiedz cytując
Piękna lista się zapowiada kocham
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
magda



« #46 : Marzec 06, 2017, 15:18:58 »
Odpowiedz cytując
Gdańsk - Avocado! wegańskie dwie knajpy, jedna na Obrońców Wybrzeża (Przymorze) i druga na Wajdeloty (Wrzeszcz). Póki co mi tam wszystko mega smakowało. Jedzenie jest zdrowe, codziennie kilka dań spoza karty. Wszystko świeże, smaczne, dobrze doprawione. Dbają o detale, czyli np wczoraj jak jadłam curry orzechowe to była posypka z sezamu białego i czarnego oraz troszkę granatu. Zawsze ładnie podane, dobrze doprawione. Plus dni tematyczne, fest śniadania itp itd.
https://www.facebook.com/avocadoprzymorze/?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/avocadoveganbistro/?ref=ts&fref=ts

Gdańsk - Pizzeria Rogata, Przymorze. Pyszna pizza, bardzo dobre ciasto, sos pomidorowy. Minus za sosy dodatkowe - w większości gotowce niskiej jakości.

Toruń - tu zwykle odwiedzam pierogarnie Stary Młyn, Stary Toruń. To jest teraz sieciówka, zdaje się że w Bydgoszy i Wrocławiu jest, nie wiem gdzie jeszcze. Ogromne porcje, pieczone pierogi pyszne, bardzo dobry sos grzybowy.
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #47 : Marzec 06, 2017, 15:20:42 »
Odpowiedz cytując
magda, o jeny, w Gdańsku do Avo nie dotarliśmy na integracji foto ale byłyśmy w Śliwce w kompot - WYPAS, musze dopisac, dobrze, że mi przypomniałaś duży uśmiech
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Libella
Skąd: warszawa.



WWW Moje ogłoszenia
« #48 : Marzec 06, 2017, 15:24:19 »
Odpowiedz cytując
Smartini aaa, wątek dla mnie! kocham Uwielbiam gotować, a jeszcze bardziej uwielbiam jeść wink
Ładne te zdjęcia robisz. Muszę odkurzyć aparat, bo marzy mi umiejętność robienia przyzwoitych zdjęć jedzenia.

A możemy się też tu powymieniać ulubionymi "foodpornowymi" profilami na Insta? uśmiech Ja się zawsze nie mogę napatrzeć na @chinamisakamoto (chociaż to jest aż trochę nierealne wink), ostatnio też trafiłam na profil @_die_or_eat i zakochałam się w tych zdjęciach, choć nie ma ich tam za dużo.

I przy okazji polecę knajpę, którą mijam regularnie od dziecka, a byłam tam pierwszy raz w zeszłym tygodniu icon_redface i żałuję, że nie zajrzałam wcześniej.
WARSZAWA - LE CEDRE - Praga, naprzeciwko "Miśków" wink - Kuchnia libańska - jadłam pyyyyszny hummus, sałatkę z pietruszki i wegetariańskie danie ze szpinaku z serem. W ogóle raj dla wegetarian uśmiech
#link
Chess
Skąd: Warszawa.




« #49 : Marzec 06, 2017, 15:28:56 »
Odpowiedz cytując
Ooo, przypomniało mi się lol
Kraków i Wrocław.
Gruzińskie Chaczapuri
Jedzenie pyszne (moim, Chłopa i rodziców zdaniem, brat narzekał uśmiech ), ceny w porządku. Odkryłam tam moje ulubione białe, słodkie wino - Tvishi. Polecam spróbować chociaż jednak kupione i nalane samodzielnie smakuje trochę inaczej. Mówiąc prost chyba je trochę rozwadniają... wink
#link
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #50 : Marzec 06, 2017, 15:29:09 »
Odpowiedz cytując
Libella, dziękuję duży uśmiech
 to jest wątek, którego mi brakowało bardzo :P

insta dodane wink
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Misskiedis
Skąd: Warszawa.


Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!


WWW
« #51 : Marzec 06, 2017, 16:08:48 »
Odpowiedz cytując
Z wrocławskich burgerowni:

WROCŁAW

Soczewka || Rynek 20/21 || burgery || Bardzo smaczne burgery, uchodzą nawet za jedne z najlepszych we Wro. W dodatku na rynku więc jak zgłodniejemy szwendając się będąc na wyjeździe to jest to charakterystyczne miejsce i nie musimy błądzić po obcym mieście wink Minus - może być dużo ludzi
www.soczewka.wroclaw.pl

Pasibus || kilka "stacji" i foodtruck, stacjonarna restauracja m.in. ul Świdnicka oraz w Arkadach || burgery || Smaczne burgery, nie są moim nr 1 ale myślę że jest to pierwsza 3. Mimo sporej ilości miejsc siedzących zwykle są ogromne tłumy
www.pasibus.pl

Burger Ltd. || Psie Budy 7/9 (blisko Ruskiej) || burgery || Chyba mój top burgerów we Wro, uwielbiam ich hawajskiego burgera emoty327
burgerltd.pl
#link
Stajnia Fiord Ciopan na Facebooku wink
-------
"Gdyż to, co koń czyni pod przymusem, czyni bez zrozumienia; i nie ma w tym piękna, tak jak nie ma piękna w bitym i zmuszanym do tańca tancerzu"

~Xenophon
Chess
Skąd: Warszawa.




« #52 : Marzec 06, 2017, 16:15:47 »
Odpowiedz cytując
Wrocław
Pizzeria Piekielny Kupiec
Rynek 46/47
Pizza smaczna, ze śmiesznymi nazwami i w fajnej cenie, zawsze i każda po 14zł (jednoosobowa), sałatki super. Uwaga: nie jest to pizza włoska tylko bardziej wypasiony grubasek.
Minus - lokalik mały. 3 dni polowaliśmy na stolik uśmiech
http://www.pizzeriapiekielnykupiec.pl/
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2017, 17:58:45 wysłane przez Chess » #link
Wikusiowata
Skąd: Za wsią na Warmii :P.




« #53 : Marzec 06, 2017, 16:40:00 »
Odpowiedz cytując
smartini Mówisz, masz.

OLSZTYN :
Hammurabi ulica Prosta 3/4 (Na Starym Mieście), kuchnia arabska i śródziemnomorska, pizza, lody, desery itd. Wystrój pasujący tematycznie do serwowanej kuchni, przytulny.

Reastauracja "U Artystów", zwana przez tubylców po prostu Artystyczną, ulica Kołłątaja 20 (na Starym Mieście), kuchnia polska, regionalna, dania z ryb, mają też w menu potrawy dla wegetarian. Wystrój lokalu spodoba się na pewno osobom lubiącym styl rustykalny, zaś część lokalu jest w piwnicy, która pamięta jeszcze czasy średniowieczne, ale pomimo ograniczonego miejsca, jest przytulna i idealna do spotkań we dwoje. uśmiech
#link
Misskiedis
Skąd: Warszawa.


Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!


WWW
« #54 : Marzec 06, 2017, 17:49:59 »
Odpowiedz cytując
Chess, ooo, też lubię kupca ALE trzeba zaznaczyć że nie jest to włoska pizza na cieniutkim cieście. Niemniej za taką cenę ta pizza to rewelacja. 14 zł za pizzę z camembertem, salami i kukurydzą emoty327 I fakt, zwykle trudno o miejsce, czasem trzeba czekać kilka-kilkanaście minut i bywa kolejka wink
#link
Stajnia Fiord Ciopan na Facebooku wink
-------
"Gdyż to, co koń czyni pod przymusem, czyni bez zrozumienia; i nie ma w tym piękna, tak jak nie ma piękna w bitym i zmuszanym do tańca tancerzu"

~Xenophon
Chess
Skąd: Warszawa.




« #55 : Marzec 06, 2017, 17:58:14 »
Odpowiedz cytując
No tak, jest to pizza bardziej em polska, o lol
Dopisuję.
#link
sanna
Skąd: Ireland.




« #56 : Marzec 06, 2017, 18:59:30 »
Odpowiedz cytując
Smartini, dzięki! Bataty czasami kupuje ale takie słodko nijakie mi się wydawały do tej pory, wypróbuje więc Twój przepis . Natomiast dynie kocham i mogę jeść codziennie!  kwiatek
#link
Good girls go to Heaven, bad girls follow their cats...
smartini
Skąd: Kraków/Toruń.



WWW
« #57 : Marzec 06, 2017, 19:05:13 »
Odpowiedz cytując
sanna, ja kocham bataty miłością wielką! w sałatkach, pieczone w całości z farszami, w formie purre. Ostatnio robiłam krem z batatów i marchewki z imbirem, pyszka! duży uśmiech
#link
Koń to nic innego jak ekskluzywna, drogia w utrzymaniu eko-niszczarka do banknotów o wysokim odsetku usterek i z kosztownym serwisem
facebook photos
Chorizo BorderCollie
Ascaia
Skąd: Lublin - miasto siedmiu wzgórz.




« #58 : Marzec 06, 2017, 19:11:00 »
Odpowiedz cytując
Dynia fajna jest! uśmiech Tylko bywa upierdliwa w obróbce.
Moją przyjaciółką jest cukinia. I bakłażan w sezonie. Ostatnio u mnie często na patelni wariacje a'la ratatouille. Chociaż Francuzi to by mnie chyba pobili za profanowanie nazwy. wink Np. ostatnio wyszła mi cukinia w ziołach, z pomidorkami i zrumienioną cebulką dymką, a do tego... spontanicznie dodany serek czosnkowy. Wyszło mniam! wink 
#link
TAJEMNICA KRÓLOWEJ TAJLANDII
sanna
Skąd: Ireland.




« #59 : Marzec 06, 2017, 19:15:22 »
Odpowiedz cytując
Smartini, ten imbir wydaje się być świetnym połączeniem z batatami, w weekend sam batatom szansę pokazania jakie mogą być pyszne  cool
Ascaia, ta twarda skórka  icon_rolleyes, ale piekarnik powinien rozwiązać problem  cool
#link
Good girls go to Heaven, bad girls follow their cats...
Strony: 1 [2] 3 4 ... 21 Odpowiedz Drukuj 

Re-Volta.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: FOODPORN

poprzednia następna
Skocz do:  


Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.063 sekund z 21 zapytaniami.