Forum konie »

BONIDOS - kolejna firma która nie szanuje klienta!

Zakładam nowy wątek bo nienawidzę nieuczciwych ludzi. Ostatnio miałam wątpliwą przyjemność  zaufać, znanej na rynku firmie produkującej sprzęt jeździecki BONIDOS. Kilka lat temu kupiłam ich czapsy bonidosa ze skóry licowej i do tej pory jestem z nich bardzo zadowolona, dlatego kiedy zaszła konieczność zakupu czapraka, zdecydowałam się na opti z podkładem amortyzującym. Firma wystawia towar  na allegro. Wysłałam przez ten serwis zapytanie czy nie wykonaliby czapraka z zielonej alkantary. W ogłoszeniu była opcja wyboru materiału. Pan poinformował mnie mailowo, że zlecenie wykonają w ciągu DWÓCH DNI ROBOCZYCH od przelania pieniążków na ich konto. Kasę przelałam 12.11.2013, a dopiero dziś, po prawie miesiącu, otrzymałam zwrot gotówki.
          W międzyczasie słałam maile z prośbą o wyjaśnienie i  wiele razy próbowałam dodzwonić się do firmy. Udało mi się to aż 3 razy. Za każdym razem odbierał starszy pan, który przekazał niedawno  firmę w ręce syna. Za każdym razem byłam informowana, że towar został wysłany… W końcu straciłam cierpliwość i mailowo postraszyłam obecnego właściciela policją. Po trzech tygodniach od wpłaty łaskawie wysłał mi informację, że bardzo przeprasza, ale dostawca wprowadził ich w błąd i wysłał im inny materiał niż chciałam, w związku z tym prosi o numer mojego konta. To było 2.12.2013. Do wieczora 5.12.2013 nie otrzymałam kasy więc wystawiłam im negatywny komentarz na allegro. Jakież było moje zdziwienie gdy w komentarzu zwrotnym (oczywiście negatywnym, a jakże!) firma napisała, że jestem niezrównoważona i napisali do serwisu allegro żeby mi zablokowali konto…….OBRAŻANIE KLIENTA NAJLEPSZĄ LINIĄ OBRONY FIRMY BONIDOS!  Ostrzegam wszystkich forumowiczów przed wysyłaniem im jakichkolwiek przedpłat BO TA FIRMA NIE SZANUJE KLIENTA!
jest watek o nieuczciwych firmach/sklepach.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.