Zakładam nowy wątek bo nienawidzę nieuczciwych ludzi. Ostatnio miałam wątpliwą przyjemność zaufać, znanej na rynku firmie produkującej sprzęt jeździecki BONIDOS. Kilka lat temu kupiłam ich czapsy bonidosa ze skóry licowej i do tej pory jestem z nich bardzo zadowolona, dlatego kiedy zaszła konieczność zakupu czapraka, zdecydowałam się na opti z podkładem amortyzującym. Firma wystawia towar na allegro. Wysłałam przez ten serwis zapytanie czy nie wykonaliby czapraka z zielonej alkantary. W ogłoszeniu była opcja wyboru materiału. Pan poinformował mnie mailowo, że zlecenie wykonają w ciągu DWÓCH DNI ROBOCZYCH od przelania pieniążków na ich konto. Kasę przelałam 12.11.2013, a dopiero dziś, po prawie miesiącu, otrzymałam zwrot gotówki. W międzyczasie słałam maile z prośbą o wyjaśnienie i wiele razy próbowałam dodzwonić się do firmy. Udało mi się to aż 3 razy. Za każdym razem odbierał starszy pan, który przekazał niedawno firmę w ręce syna. Za każdym razem byłam informowana, że towar został wysłany… W końcu straciłam cierpliwość i mailowo postraszyłam obecnego właściciela policją. Po trzech tygodniach od wpłaty łaskawie wysłał mi informację, że bardzo przeprasza, ale dostawca wprowadził ich w błąd i wysłał im inny materiał niż chciałam, w związku z tym prosi o numer mojego konta. To było 2.12.2013. Do wieczora 5.12.2013 nie otrzymałam kasy więc wystawiłam im negatywny komentarz na allegro. Jakież było moje zdziwienie gdy w komentarzu zwrotnym (oczywiście negatywnym, a jakże!) firma napisała, że jestem niezrównoważona i napisali do serwisu allegro żeby mi zablokowali konto…….OBRAŻANIE KLIENTA NAJLEPSZĄ LINIĄ OBRONY FIRMY BONIDOS! Ostrzegam wszystkich forumowiczów przed wysyłaniem im jakichkolwiek przedpłat BO TA FIRMA NIE SZANUJE KLIENTA! jest watek o nieuczciwych firmach/sklepach.