Forum towarzyskie »

Fiordy - konie rasy fiord

post w stylu przedstaw się a nie autopromocja czy reklamy.

owszem jest to post w stylu autopromocji. watek zostaje zamkniety, poniewaz watek o fiordingach jest i tam jest miejsce na rozmowy o nich.

Zapraszamy wszystkich miłośników koni potocznie zwanych fiordami czyli fiording do kontaktów z nami

Nasze konie mieszkają opodal serialowego Wijkowyje czyli Rancza a dokładnie mówiąc miejscowości Jeruzal.

Poniżej jeden z naszych koni - ogier. Niebawem umieścimy foto naszych klaczy.
wątek zamknięty
Mieszkam na Dolnym Sląsku.Kilka lat temu przesiadłam się na fiordy mam 2 klacze i wałacha czyste fiordy.Jestem zakochana i zachwycona-inteligentne ,wcielony spokój i łagodność i genialne konie zaprzęgowe.Sprowadzone z Holandii,jeden mojej hodowli(Holenderskie są w starym typie duże i masywne).Z racji ,że u nas ogierów ni chuchu a te co są w miarę blisko to bardzo nijakie (jeden taki polski po Tamerlanie przekazuje wrodzone wady dosyć poważne).Zastanawiam się czy może w Czechach poszukać ogiera bo to blisko ale nie wiem czy oni hodują fiordingi...?Niestety wycieczki w Okolice Warszawy to dla mnie zbyt skomplikowane.Ja hoduje te konie dla własnego użytku nie na sprzedaż ale chcę mieć dobre 🙂Coś mi doradzisz?
wątek zamknięty
Co mają fiordy do działy towarzyskie?
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1322.0.html
wątek zamknięty
Co mają fiordy do działy towarzyskie?
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1322.0.html

słyszałeś o czymś takim jak spotkania, kluby miłośników ras?

[quote author=Pędzidełko link=topic=63216.msg1084908#msg1084908 date=1311838248]
Mieszkam na Dolnym Sląsku.Kilka lat temu przesiadłam się na fiordy mam 2 klacze i wałacha czyste fiordy.Jestem zakochana i zachwycona-inteligentne ,wcielony spokój i łagodność i genialne konie zaprzęgowe.Sprowadzone z Holandii,jeden mojej hodowli(Holenderskie są w starym typie duże i masywne).Z racji ,że u nas ogierów ni chuchu a te co są w miarę blisko to bardzo nijakie (jeden taki polski po Tamerlanie przekazuje wrodzone wady dosyć poważne).Zastanawiam się czy może w Czechach poszukać ogiera bo to blisko ale nie wiem czy oni hodują fiordingi...?Niestety wycieczki w Okolice Warszawy to dla mnie zbyt skomplikowane.Ja hoduje te konie dla własnego użytku nie na sprzedaż ale chcę mieć dobre 🙂Coś mi doradzisz?[img]....
[/quote]

Tamerlan niczego złego nie przekazuje. To są bajki. Ten koń miał ochwat mięśniowy - na własne oczy to widzieliśmy z kolegą. Proponuję linię Mojbjerg, Halsnaes, Bjørgan. Dziś będę wiedzieć jeszcze jedną informację o jednym ogierze w PL ale to też okolice W-wy.

poszukaj tutaj: http://www.fjhi.org/ my niebawem też chcemy zrobić bazę bo to co jest w PZKH to kpina - dwa nie ma nigdzie info o stanówkach fiordów w danej okolicy lub tzw przejazdem, nie wspominając już o ogierach na prawach hodowlanych (których w ogóle nie ma w bazie)
wątek zamknięty
Fiording nie cytuj zdjęć! Za to jest ostrzeżenie od modów!
wątek zamknięty
Fiording nie cytuj zdjęć! Za to jest ostrzeżenie od modów!

to niech to poprawią z systemie - robi się to z palca bo nowa wersja SMF już tego nie robi wystarczy wgrać kilka rekorów. służę im pomocą

ps. Pamir - ładne stworzenie - obejrzeliśmy Twą galerię :-)
wątek zamknięty
wystarczy zapoznać się z regulaminem, nie jest zbyt długi a bez sensu jest zbierać ostrzegi!

Pamir dziękuje!
wątek zamknięty
wystarczy zapoznać się z regulaminem, nie jest zbyt długi a bez sensu jest zbierać ostrzegi!

Pamir dziękuje!

pewnie, że tak - ciach zrobiony - ...można zrobić "ciach" z automatu w systemie.

ach czy są osoby chętne do inicjatywy pt. baza fiordów ❓
wątek zamknięty
Fiording, Quanta tworzy to forum w swoim wolnym czasie z własnej woli i niezarobkowo, dlatego wszyscy tutaj starają się przestrzegać regulaminu i jej ułatwiać a nie robić uwagi że forum samo nie kasuje zdjęć z cytatu 🤔 Jesteś nowym użytkownikiem, zacząłeś tematem z autopromocją a teraz zamiast przestrzegać regulaminu psioczysz że ci forum zdjęć z cytatu nie usunęło? 🤔wirek:

Fiordy mają już swój temat na forum, może zmień tytuł tego tematu na np. "tworzymy bazę fiordów", będzie czytelniej 😉
wątek zamknięty
Fiording, Quanta tworzy to forum w swoim wolnym czasie z własnej woli i niezarobkowo, dlatego wszyscy tutaj starają się przestrzegać regulaminu i jej ułatwiać a nie robić uwagi że forum samo nie kasuje zdjęć z cytatu ...

właśnie go złamałaś - pkt. 4, - tzw wycieczek osobistych - bo czynisz mi uwagi osobiste  😲 dwa umieszczasz ikonę "puknij się w głowę" tzw kukunamuniu przyjętej również za ogólnie obraźliwą

ja napisałem tylko o pomocy, ze mogę pomóc to zrobić i punkt regulaminu będzie zbędny, przez co forum będzie przejrzyste :-)

Fiording, ... Jesteś nowym użytkownikiem, zacząłeś tematem z autopromocją a teraz zamiast przestrzegać regulaminu psioczysz że ci forum zdjęć z cytatu nie usunęło? 🤔wirek:

nie przeczytałaś mojego wpisu więc nie wiesz co było jego tematem tylko suwerenną decyzją moderatora

Fiording, ....
Fiordy mają już swój temat na forum, może zmień tytuł tego tematu na np. "tworzymy bazę fiordów", będzie czytelniej 😉

temat jest fiordy okolice W-wy i jest on jak najbardziej OK. Jak będą chętni założymy temat - Baza Fiordów w PL etc.
wątek zamknięty
Przecież jest już wątek o fiordach! Nie muszą się rozbiegać po całym forum!
wątek zamknięty
Tak się składa że zdążyłam przeczytać twój wpis zanim został wyedytowany i tez uważałam go za autopromocję. A wycieczki osobiste to nie zwracanie komuś uwagi 🙄

A dwa, jakby każdy zakładał wątek o danej rasie w okolicach jego miasta to byłby taki bałagan na forum że nic by nie można było znaleźć. A skoro temat to fiordy w okolicach warszawy to Pędzidełko rozpoczyna dyskusję offtopiciem bo pisze o swoich fiordach na dolnym śląsku 😅 W dodatku piszecie ogólnie o hodowli a nie konkretnie o fiordach w okolicach Wawy.

Pursat, do tego dążę ale widzę że to ciężko 🙄
wątek zamknięty
Misskiedis, widzę, ale musiałam dorzucić swoje 3 grosze, bo mnie szlag trafia od czegoś takiego. 😎

Fiordy mają swoje miejsce na forum i wszystko co z nimi związane powinno być właśnie w ich temacie. Każda rasa ma swój jeden temat i nie widzę powodów, aby z fiordami miało być inaczej.
wątek zamknięty
Pursat, no mnie właśnie też szlag trafia... Każda rasa ma swój temat. W dodatku w temacie fiordów dzieje się mało więc po co jeszcze jeden wątek w którym będzie się działo jeszcze mniej?
wątek zamknięty
Ale to przecież klub miłośników rasy 😀
wątek zamknięty
To ja lecę założyć klub dla miłośników tekińców. Myślicie, że mogę tu, na towarzyskim? 😁
wątek zamknięty
Pursat, a później załóż jeszcze jeden wątek, "Tekińce w okolicach Krakowa", a później ja założę "Tekińce w okolicach Warszawy" 😅
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.